-->

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Mısır gezilecek yerler

Mısır, her insanın yaşamında bir defa gezmek, görmek ve yaşamak isteyeceği bir şehirdir. Piramit sırları, firavun gizemi, çöl sıcakları, deve gezisi, nil nehri, sahil şehirlerinde bulunan lüks tatil merkezleri ile tam bir rüya ülkedir.


Piramitler; Mısır piramitleri nil nehri yakınında giza bölgesinde yer alır. Kahiredeki modern yaşamın çölün başladığı kısımdır.


Mısırda büyük küçük birçok piramit yer alır. Fakat en fazla dikkat çeken giza bölgesinde bulunan piramitlerdir. Burada yer alan piramitlerin tamamı, firavunlar tarafından yaptırılmıştır. Piramitlere yaptıran firavunun ismi verilmiş ve piramitlerin içerisinde firavunların mezarı yer alır.


Mısır dünyanın yedi harikası piramitleriyle, gizemli sırlar ile oldu bir ülkedir. Keops, kefken, mikerinos ve piramit koruyucusu tfenks en fazla ilgi çeken piramitlerdir.


Nil Nehri; Mısırda en fazla ilgi çeken gezilerin başında nil nehri yer alır. Nehir üstünde yapıla turlarla Mısırın bütün güzelliğiyle güzel bir gezi yapabilirsiniz.


Kahire; Mısırın çöl havası, piramit gizemi haricinde sehirleşen, kalabalık ve yoğun bir şehirdir. Kahireye gidildiği zaman görülmesi gereken ilk yer arkeoloji müzesi olmalıdır.


Piramitler, firavunlar ve mumya hakkında öğrenmek istediğiniz herşey bu müzede bulunur.


Kahire Kulesi; 187 Metre yükseliği bulunan kulenin en büyük özelliği, farklı mimarı haricinde, üst bölümünde bulunan restorandan gözüken nil nehri ve kahire manzarası eşsizdir.


İskenderiye; İskenderiye şehri Mısırın modern şehridir. Modern ve şekilli bir mimariyle yapılan mimarileri, Mısırın diğer yüzünü gösterir. Bu kent büyük iskenderin Cleopatrayı tanıdığı şehir olarak bilinir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®