-->

26 Temmuz 2011 Salı

Aspiratör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıvı ve gaz halde olan maddeleri ve tozu çekerek emme işlemi yapan alete aspiratör adı verilir. Aspiratör değişik alanlarda kullanılabilmektedir. Evde temizlik için tercih edilen elektrikli süpürgeler bir tür aspiratördür. Mutfaktaki yemek kokusunu engellemek için bulunan davlumbaz bir tür aspiratördür.

Aspiratör alırken kaliteli bir seçim yapmak isteniyorsa internet üzerinden geniş bir araştırma yapılması gerekir.

Aspiratörde karbon filtre olan modeller tercih edilmelidir. Karbon filtre yemek kokusu ve yanmakta olan yağ doksunu yok eder. Koku yapmaz ve aspiratörü bacasız bir şekilde kullanma imkanı verir. Sürekli olarak kullanılan bu filtrenin 6 ay gibi bir sürede değiştirilmesi büyük önem taşır. Bununla beraber bulaşık makinelerinde yıkanan diğer bir filtre de bulunması ve bu filtre düzenli bir şekilde yıkanması gerekir.

İyi ve kaliteli bir aspiratör almak sessiz bir şekilde çalışmalıdır. Satın alınacak mağazada teşhirli ürün var ise çalıştırarak kontrol etmekte yarar vardır.

Genellikle emiş gücü çok ve çift motora sahip olan aspiratörlerin tercih edilmesi gerekir. Emiş gücünün ayarlandığı kademe ayarı da bulunması gerekmektedir. Aspiratörde aydınlatma bulunanlar alınmalıdır. Aydınlatma özelliği çok kullanılmasa bile aletin içinde bulunan ampuller elektriği fazla tüketmeyen küçük ampüllerdir. Servis ağı geniş olan firmanın ürünü alınmalıdır. Örneğin Arçelik gibi bir markanın aspiratörü alındığı zaman arıza durumunda kısa süre içerisinde yetkili servise ulaşılabilir.

1-     Gürültüsüz bir şekilde çalışmalı

2-     Dış etkenlere karşı sağlam olmalıdır

3-     Temizliği kolay olmalıdır

4-     Elektrik bağlantısı çok iyi yalıtılması gerekir

5-     Montajı ve takılıp sökülmesi kolay olmalıdır

6-     Kullanımı basit olması gerekir.

1-     Dış ortamlara ya da direk dış ortama açılmakta olan yağmur alabilecek yerlere monte edilmemesi gerekir.

2-     Aspiratörün bağlanacağı baca çağı fan çıkış ağzından ufak olmamalı ve baca daha sonra daraltılmamalıdır. Bunun aksi bir durumunda fan tam anlamıyla verimli çalışmaz.

3-     Alevli hiçbir yiyecek aspiratörün altında pişirilmemesi gerekir.

4-     Herhangi bir bakım aşamasında aspiratörün elektrik şebekesinden ayrılması büyük önem taşır.


View the original article here



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®