-->

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Saçlar Nasıl Düzleştirilir?

Düzleştirilen saç, yüzü normalden daha çok aydınlık gösterdiği, renkleri daha iyi yansıttığı, daha canlı ve sağlıklı göstermiş olduğuı için tercih edilmektedir. Düzleştirilen saçların iyi durması için birkaç noktaya önem vererek net sonuçlar elde edilebilir. saç düzleştirici olarak seramik gövdesi bulunan aletler uygundur. Seramik yapılı saç düzleştiriciler, saç foliküllerine en az zararı verdiği için saçlar normale göre daha az dökülür ve yerine yeni saçlar çıkar.



Saçlar düzleştirilmeden önce sıcaklığın zararını önleyen koruyucu spreyler saçlara sıkılması gerekir. Sprey saç uzunluğu boyunca ve saçın her yerine sıkılması zararları en aza indirilmesi için büyük önem taşır. Bu düzleştirici ve fön makinesinin oluşturduğu hasarı önler.


Saçlar fönlendiği zaman tamamen kuruduğundan emin olmak gerekir. Bu şekilde kuru saçlar uçuştuğu zaman, ıslak saçlar sabit kalmaz ve görüntüyü bozmayarak saçları daha ışıltılı bir şekilde gösterir.


Kurumuş olan saçlar geniş dişli bir tarak yardımı ile tamamen taranır. Bu elektriklenmeyi önleyen bir durumdur. Saç kalınlığına göredört ile 10 parçaya bölünür. saç düzleştirici alet ile kafaya en yakın biçimde konumlandırılan uçlara doğru çekilir.


Çekme işlemi yavaş bir şekilde uygulanır. Bu şekilde hem saçlar düz bir görüntü kazanır hem de fazla ısının verebileceği zararlar önlenir. Üstünde çalışılmakta olan tutam tamamen düzleşene kadar işleme devam edilir ve sonraki tutamlara geçilerek bütün saçlar tamamlanır.


Saçın parlaklığı yeterli olmadıysa bütün saçın üst kısmına parlatıcı sprey sıkılabilir.


Kalıcı saç düzleştirmeyle beraber 8 ay gibi bir süre boyunca düz ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Birçok saç tasarım merkezinin tercih ettiği kalıcı saç düzleştirme işlemi sayesinde saçlar 8 ay gibi bir süre yeni fönlü gibi düz ve parlak görülür. Bu uygulamanın sağlığa herhangi bir zararı yoktur.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®