-->

7 Temmuz 2011 Perşembe

Çanakkale gezilecek yerler

Asos; Ayvacıkta bulunan assos bütün yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan bir tatil bölgedir. Akropol denizden 238 metre yükselikte yer alır. Athena tapınağı milattan önce 6. yüzyılda bu bölgede inşa edilmiştir.


Biga yarımadası ve Edremit körfezi koruma özelliğiyle beraber eski güzelliği sebebiyle dorik tapınak restore yapılmıştır. Tapınak kalıntılarına vuran ay ışığı kesinlikle görülmesi gerekir.


Akropol’ün kuzey bölgesinde, tamamı 14. yüzyılda Osmanlı Padişahı 1. Murat döneminde inşa edilen cami, körpü ve kale vardır.


Bozcaada; Etrafı 14 mil olan Bozcaada, önemli bir turistik bölgedir. Çevresinde büyüklü küçüklü adacıklar olan ada, Çanakkale Boğazına 15 ml, Limni’ye 30 mil Midilliye ise 33 mil uzaklıktadır.


Adada liman koyu, değirmenler koyu, poyraz limanı, çanak limanı, çapraz limanı, kocatarla limanı, logar limanı, ayala limanı gibi 12 adet koyu vardır.


Gökçeada; Türkiye’de bulunan adaların en büyüklerinden birisidir. Değişik tonlarda çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili tepelerinde bulunan kutsal pınarlar ve manastır yer alır. Çanakkale ve Kabatepe’den tarifeli, araba vapuru seferi yapılır. Ada koylarında dalış turları düzenlenir.


Truva; Çanakkale’ye 30 kilometre mesafed yer alan bir bölgedir. Arkeolojik kazılar değişik zamanlardaki yerleşim yerlerini, şehir surlarını, ev temellellerini, tapınak ve tiyatroyu ortaya koymuştur. Tahtadan yapılan At heykeli eski savaşı anımsatır.


Dardanos; Çanakkale’ye 11 kilometre mesafede yer alan Kalabaklı çayı kıyısında, Maltepe yer alır. Mezar anıtı, bir koridor, on oda ve ana mezar odasında meydana gelir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®