-->

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Davlumbaz Çeşitleri Nelerdir ?

Mutfakta meydana gelen kirleticilerin, kokuların, atık olan ısının ve meydana gelen nemin atılması ya da filtre edilmesi için toplama işlemini yapan alete davlumbaz adı verilir. Davlumbaz seçimi mutfak havalandırması ve iklimlendirmesi sisteminin kilometre taşlarından birisidir. Doğru yapılan davlumbaz seçimi mutfak havalandırmasındaki ve iklimlendirmesindeki gürültü, çevre kirliği ve koku gibi birçok problemi yo kederken mutfaya yapılan havalandırma sisteminin ilk yatırımında ve işletmesinde önemli oranda tasarruf sağlar.


Kaliteli ve uygun yapılan davlumbaz ve mutfak havalandırması uygulaması yaygın riskleri büyük oranda azaltır, yaygın söndürme ve kontrol sisteminin kurallara uygun olarak yapılması sağlanarak can ve mal güvenliği artırılır.


Mutfakta fazla büyük alana sahip olan davlumbazlarda aydınlatma tertibatı yapılır.



Duvar tipi davlumbazlar; bir yüzeyn duvara dayalı olması konusundaki etkisiyle egzoz gücünün artış göstermesi sağlanmaktadır.


Ada tipi davlumbaz; dört bir yanı açık pişirme gruplandırmada kullanılamakta olan davlumbazdır. Genişliği 2500 mm geçmez.


Kaş tipi davlumbaz; Fırın ve benzeri uygulamalar içindir.


Konsol tipi davlumbaz; Izgara ve kızartma gibi yemek yapımında kullanılır. Filtreler pişirme civarında yakındır, egzoz havası debisi duvar türüne göre daha az olur.


Genelde ufak yapıda ve basit mutfaklarda tercih edilir. Kullanım amacı ve yerine uygun yağ, uygun filtrelerini genelde filtresini içerisinde bulundurur. Klasik davlumbazın çalışması sırasında egzoz edilmiş olan havada meydana gelen kaçaklar ortama istenilmeyen ısı ve koku yayılmasına sebep olabilir.


Yüksek performansa sahi olan davlumbazların ana amacı koku ve ısı yayılımı önlemek ve egzoz debisini azaltmaktır. Yüksek performansı olan davlumbazlar egzoz debisini yüzde 30 civarında azalttığı için mutfakta yapılacak olan toplam ısıtma, soğutma ve havalandırma işlemlerinin ilk yatırım ve işletme maliyeti yüzde 50 oranında tasarruf sağlar.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®