-->

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Elmacık Kemiği Estetiği

Yaşlanma ile beraber meydana gelen kötü görünümü ortadan kaldırmak için yapılan işlemlerden biri elmacık kemiği estetiğidir. Elmacık kemiği, küçültülebilir veya büyültülebilir. Bu uygulamalar doktor muayenesi ve insanın isteğine göre farklılık gösterebilir. Eğer büyütülürse, bu durum ağızdan alınacak bir doku ile yapılır.


Ameliyat sırasında bir ağrı sorunu olmaz fakat ameliyatın ardından bir müddet ağrı ve şişme görülebilir. Yemek yiyememe gibi problemler oluşabilir. Çünkü ameliyat ağız kısmının üst bölümünü etkiler. Ameliyatın herhangi bir riski bulunmaz. Riski her ameliyat gibidir.


Elmacık kemiği düzleştirme veya büyütme işlemlerinden çoğunlukla silikon tarzı maddeler tercih edilir.


Ameliyat sırasında lokal ve genel anestezi hasta durumuna göre doktor belirler. Ameliyatın ardından aynı gün hastaneden çıkış yapabilirsiniz. Ameliyattan çıktıktan bir süre kadar pansuman görülmez. Dikişler kendi kendine düşer. 1 Haftanın ardından normal yaşamınıza dönebilirsiniz.


Tek sorun tam iyileşme süresidir. Bu problem değildir ancak doktor sizleri bu konuda önceden uyarır. Bu konu hakkında hastanın sabırlı olması çok önemlidir. Beklediği gibi çabuk iyileşme olmaz. 5 Aydan önce hasta tam olarak ameliyatın sonucunu göremez fakat iyileşme gerçekleşir.


Eklenmiş veya alınmış parçalardan sonra yerine oturma süresi ortalama 5 ay kadardır. Bu süreden önce elmacık kemiği kısmında değişme olabilir. Bu konuda sadece sabretmek gerekir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®