-->

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cep telefonu alınırken ya da araştırma yapılırken önce telefonda olmasını istenilen, yani olmazsa olmaz kategorisine giren özelliklerin belirlenmesi gerekir. Ancak öncelikle, son zamanların en popüler ve ayırt edici özelliklerine karar verebilmek seçimi daha kolay bir hale getirir. Bu özellikleri 4 ana gruba ayırabiliriz ve her birinde dikkat edilmesi gerekli olan bazı detaylar vardır.



3G;


1-     Hızlı internet; 3.6 mbps, 7.2 mbps ya da daha yüksek internet hızı desteği


2-     Görüntülü konuşma; Bu özellik için telsiz telefonun ön kısmında da kamera bulunması gerekmektedir.


3-     Mobil Tv; Bu özellik bütün telefonlarda yoktur ve gsm şebekesinin destekliyor olması gerekir.


GPS; GPS, uydu yardımı ile bulunulan yerin koordinatın veren küresel yer belirleme sistemine verilen isimdir. Bu koordinatlar telsiz telefondaki harita uygulamasıyla birleştirildiği zaman yol ve yön bulunabilir. Genellikle bu harita uygulamasının deneme sürümleri verilmektedir.


Wİ-Fİ;  Kablosuz ağ desteğiyle evdeki kablosuz ADSL modemine bağlanıp telefondan internete girebilirsiniz. İnterneti sevenler için olmazsa olmaz bir özelliktir. Bilgisayarı açma yerine telefondan bu özelikle sayesinde maillere bakılabilir.


Kamera, Video Ve Müzik Gibi Multimedya Özellikleri; Kameranın çözünürlüğü ile birlikte flaş, yakınlaştırma gibi ihtiyaca yönelik olarak farklı teknik özelliklerin yer alması gerekir.


Telefonun hangi müzik ve video türlerini desteklemiş olduğuna dikkat etmek gerekir. Bununla birlikte bu özellikle fazla kullanılacak ise yeterli büyüklüğü olan bir hafıza kartı olmasına dikkat etmek gerekmektedir.


1-     Bluetooth ve USB bağlantı arabirimleri olması


2-     Radyosu bulunması


3-     FM vericisi olması; bu özellikle ile telefonu radyo verici haline getirerek telefonda bulunan MP3’leri arabanın radyosundan dinleyebilirsiniz.


4-     PDF, DOC, XLS gibi dökümanları açma ve düzenleme özelliği olmalı


5-     Ajanda, alarm, hesap makinesi ve takvim gibi özellikler


6-     Oyun sevenler için oyun özellikleri bir telefon alırken dikkat edilecek en önemli noktalar arasındadır.


Ayrıca telefon almadan önce belirlenen modeller arasında karşılaştırma yapılması işi kolaylaştıracak diğer bir etkendir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®