-->

7 Temmuz 2011 Perşembe

Diyet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Diyet, kilo sorunu olan insanların için yaşamın ve doğal olarak her şeyin kısıtlanan halidir. Kilo sorunu olan kişiler tolumdan kopar, hayata küser ve gelecekten herhangi bir beklentisi olmayan insanlar haline gelebilirler. Bu durum tamamen insanın yaşamış olduğu durumlarda veya aileden gelen genlerden kaynaklanır.


İnsan fazla kiloluysa kesinlikle diyet yapmalıdır diye bir durum söz konusu değildir. Yapılan diyet ölüme yada sakat kalmasına sebep olabilir. Diyet kesinlikle bir doktor kontrolü altında yapılması ve gerekli kontrollerin yapılması gerekir. Bu süre içinde diyete olan kişinin moralini yüksek tutması gerekir.


Psikolojik açıdan sarsılan bir kişi yaşama küser ve yaşamı anlamsız olarak düşünür. Yaşıtlarına oranla daha pasif ve soysal aktivitesi yoktur. Spor yapmayı hiç istemezler. Sevdikleri en güzel kelime yemektir. Yemek yiyip mutlu olunan bir çeşit rahatsızlıktır. Yaşamayı yemek yiyerek bulurlar. Bu diyet problemi küçük yaşta başladıysa o insanın çocukluğu olduğu veya yaşadığını söylemek mümkün değildir.


Diyet bazı insanların korkulu rüyasıdır. Yaşamın anlamının kaybedildiği zamanda diyete başlanıldığı zamanlardır. Tam aksine bu durum insanın bedensel sağlığa ulaşacağı gün yada ruhsal dengesinin düzeleceği gün olarak algılanması gerekir.


Diyet, evde iken ev bireylerinin diyette olan kişiye anlayış ve sağ duyu göstererek ayak uydurması gerekir. Evdeki kişilerin ayak uydurması ve kırıcı söz söylememesi çok önemlidir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®