-->

7 Temmuz 2011 Perşembe

Dudak Yeme Alışkanlığı

Tırnak ve dudak yeme alışkanlıkları ufak yaşlardan sonra başlar ve insanların yaşamının büyük bir bölümününde yada insanda belli bir yaşa kadar sürer. Bu alışkanlık ufak yaşta kazanılabileceği gibi, ileri dönemlerde de oluşabilir. Psikolojik sorunlar, fiziksel problemler gibi sebepler bu alışkanlığın oluşmasına yol açabilir.


Özgüven eksikliğinden oluşan şüpheler insanda dikkat dağıtma yolları aramayı iter. Yetersiz beslenme yüzünden dudağı çatlayan insanlar çözümü dudak yeme alışkanlığı kazanmakta bulurlar.


Dudak yada yanak yemenin başlaması ile beraber birçok kötü durum ve rahatsızlık meydana gelir. Dudak kanseri, tat alalama sorunu, ağız kokması ve dış görünüm yüzünden oluşan problemler örnek verilebilir. Bunlar ortaya çıkmış olan sorunlardan bazılarıdır.


Bu Alışkanlıktan Kurtulmak İçin;


1- Konu hakkında özverili olmak gerekir. Bir daha kesinlikle dudağım yemeyeceğim diyebilmeniz gerekir.
2- Sıkıntı ve stresten uzak durmak gerekir. Etkilendiğinizi sorunları kafaya takmayın. Sürekli bir şey ile ilgilenebilirsiniz.
3- Alışkanlık olduğu için farkında olmadan dudak yiyebilirsiniz ancak moralinizi bozmayın ve önerileri dikkate alın.
4- Ağzınız boş kalmasın. Bu karar alındıktan sonra sürekli sakız çiğneyebilirsiniz. Yada meyve, sebze ve yemek yenilebilir.
5- Kararlılık kesinlikle bırakılmamalıdır.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®