-->

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Kısır Nasıl Yapılır ?

Türk mutfağının en önemli geleneksel lezzetleri arasında yer alan yemeklerden birisidir. Genellikle soğuk olarak yenilmektedir. Antakya yöresinde içerisine nar ekşisi katılarak sunulmaktadır.


Özellikle çay ile beraber misafirlere ikramı yapılan bu enfes yemeği kısa süre içerisinde sizde hazırlayabilirsiniz.


Kısır Malzemeler;


1-     2 Su bardağı ince bulgur


2-     1,5 Yeme kaşığı biber salçası


3-     1,5 Yemek kaşığı domates salöası


4-     10 Sap taze soğan


5-     Yarım demet maydanoz


6-     Bir avuç taze nane yaprağı


7-     1 Diş sarımsak


8-     Yarım çay bardağı limon suyu


9-     Yarım su bardağı zeytinyağı


10- 4 Yemek kaşığı nar ekşisi


11- 1 Tatlı kaşığı tuz


12- 2 Su bardağı sıcak su


13- 1 Yemek kaşığı nane, pul biber ve kimyon


Kısırın Hazırlanışı;


1-     Bulguru kapağı olan bir tencere içerisine alın. Üstüne 1 su bardağı sıcak suda eritilen biber ve domates salçalarını ilave edin. Sıcak suyun kalan kısmını ve tuzu ilave edin ve karıştırın.


2-     Bulguru demlenebilmesi için kapağı kapalı bir şekilde 15-20 dakika kadar bekletin.


3-     Demlenmiş olan bulgur üzerine baharatları ilave edin. Taze soğan, maydanoz, nane yaprağı ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak tencereye ilave ederek harmanlayın.


4-     Karışım üstüne limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®