-->

24 Temmuz 2011 Pazar

Tost Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İki adet metal parçanın menteşe sayesinde tutturulması ve arasında tost yapılabilen mutfak aletine tost makinesi ismi verilir. Genelde elektrik ile çalışır ve telefon ya da alüminyumdan yapılmaktadır.


Tost makinesi, içinde bulunan ekmeği ısıtıp sıkıştıran, bu türde daha lezzetli bir hale getiren bir çeşit ev aletidir. Ekmek içerisine yerleştirilen peynir, sucuk, salak, kaşar gibi gıdalar ile tost makinesi ile tost yapabilirsiniz.



1- Tost makinesi seçimi yapılırken kolay çizilmeyen ve yapışma problemi olmayan teflon ve dökün tabanlılar tercih edilmesi gerekir. Bununla birlikte çıkartılabilen tabanları olan modelleri tercih edip temizliği daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
2- tost makinesinin ısı derecesi ayarlanabilir özelliği olması gerekir. Sadece dilim ekmekler ile tost yapma hedefleniyorsa ufak bir tost makinesi işi görmeye yeter. Ancak tost makinesinden ızgara gibi beklentiniz var ise daha büyük modeller alınmalıdır.
3- Makineye fazla ihtiyacınız yoksa, bilinen markaların örneğin arçelik gibi markanın ufak boyutta ve oldukça hesaplı ürünleri tercih edilebilir.
4- Tost makinesinin, kapağı 180 derece açılıp iki kapağını da yatay bir biçimde kullanılacak modeller tercih edip elektrikli ızgara halinde kullanılabilir.
5- Piyasada yer alan birçok tost makinesini iç yüzeyi ile dış yüzeyi de ısınır. Bu evde bulunan ufak çocuk ve evcil hayvanlar için problem yaratabilir. Bununla birlikte tost makinesiyle alakalı ev kazalarının büyük bir bölümü ısınan yüzeye değen kabloların kaplamasının erimesi ile gerçekleşmektedir.
6- Tost makinesi alınırken “ Türk Standartları Enstütüsü belgesi, servis ağı yaygın ve arçelik gibi bilinen markaların aletleri tercih edilmelidir.
7- Tost makinesi kullanım kılavuzuna göre kullanmalı, kapağında bulunan malzemelerin türü ve pişirme zamanına göre kızartma ya da pişirme yapılması gerekir.
8- İlk ısıtma esnasında tost makinesinden hafif bir koku gelebilir. Bu durum normaldir ve kısa süre sonsa sonra erer.
9- Makine temizlenirken sert ve kuru cisimlerin kullanılmaması gerekir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®