-->

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Domates Çorbası Tarifi

Domates çorbası, her mevsimde özlenmekte olan bir lezzettir. Yaz mevsiminde sulu domatesler ile hiç salça ilave etmeden hazırlanabilir.


Kış aylarında ise daha çok bol miktarda saçla kullanılıp benzer bir lezzet elde edilebilir. Çorbalar servis edildiği zaman rendelenen kaşarı yanında bir kâse ile sunulabilir. Kaşar çorbaya ayrı bir lezzet katar.


Domates Çorbası Malzemeleri


1-     5 Adet büyük domates


2-     2 Yemek kaşığı un


3-     1 Su bardağı süt


4-     5 Su bardağı su


5-     1 Yemek kaşığı saçla


6-     2 Yemek kaşığı sıvıyağ


7-     Son olarak tuz


Domates Çorbası Hazırlanışı;


1-     Domatesleri soyarak rondodan geçirin ve rendeleyerek domatesleri hazırlayın


2-     Yağ ve unu kısık ateş üzerinde kavurun. Domatesleri ve salçayı tencereye ekleyin ve karıştırın.


3-     Su ilave edin. Kıvam koyulaşıncaya kadar orta ateş üzerinde pişirin. Çorba kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın.


4-     Kaynamaya yakın bir zamanda sütü ilave edin, kaynamadan sonra birkaç dakika daha pişirmeye bırakın.


5-     İstenilen kıvam oluştuğu zaman ocağın altını kapatın ve çorbayı servis edin.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®