-->

7 Temmuz 2011 Perşembe

Bebek Beslenmesi Nasıl Olur ?

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde beslenebilmeleri için doğumlarından sonra bebeği doğru beslemek çok önemlidir. Bebeği ilk aylarda en iyi besleyen madde anne sütüdür. Anne sütü bebeklerin ihtiyaçlarının tamamını karşılar ve alerji oluşumu önüne geçer. Bununla birlikte bebeği enfeksiyonlara karşı koruyan antikorlar içermektedir.


Doğumun hemen ardından bebek emzirilmeye başlanmalıdır. Anne sütü bebek için ortalama 5 ay boyunca tek besin kaynağı olması gerekir. Anne sütü bebeğe yeterli gelmiyorsa süte destek olacak besinler doktor kontrolünde alınması gerekir. Doktor tavsiyesi olmadan veya doktor kontrolü yapılmadan mama ve ya bu tarz ürünleri bebeğe vermeyin.


Doğumun ardından birkaç gün içerisinde oluşan anne sütü, bebek için gereken mineral ve vitaminlerin bütününü içerir. Bu yüzden anne sütüyle bebek tamamen sağlıklı beslenir. İlk ünlerde anne sütü sarı gelir. İlerleyen dönemlerde anne sütü daha beyaz bir hal alır.


Değişik sebeplerden dolayı her anne bebeğini emziremez. Bu sebeple anne sütüne alternatif olarak hazırlanmış mamalar tercih edilebilir. Temizlik yönünden anne ve babalara hazır mama almaları önerilmektedir.


Ev yapımı mamalar bebekler için risk oluşturabilir. Bebekler ev yapımı mamadan gereken mineral ve vitaminleri almayabilirler. Bu yüzden doktora danışarak bebek için en uygun mama tercih edilmelidir.


Bebeğin her gün düzenli saatte ve düzenli bir miktarda beslenmesi büyük önem taşır. Düzenli mama saati hem anne baba hem de bebek için kolay olur.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®