-->

13 Haziran 2011 Pazartesi

Klima Nedir?

İçinde bulunduğumuz zaman içerisinde hava sıcaklığından memnun olmak pek mümkün değildir. Çünkü mevsim normalleri kelimesi yavaş yavaş geçerliliğini yitirmiş durumdadır. Hal böyle olunca evlerimizde ve devamlı olarak bulunduğumuz mekanlarda bize ısıtma/soğutma sağlayacak bir ürüne ihtiyaç duyulmaktadır.


Klima, temelleri yaklaşık olarak on sene önce atılan bir sistemdir. Çalışma prensibi ise ortamda soğutma çevirimi adı verilen bir yöntem ile ısı çekilmesi ve ortam sıcaklığının azaltılması şeklinde işlemektedir. Bir başka deyiş ile klima bir ortamda bulunan fazla nemin alınarak içeriye temiz havanın girmesinin sağlandığı mekanizmadır.


Bazen aşırı çalışma temposu ve sıcaklık çalışma verimini düşürebilir. Ya da içinde bulunan mekanın sıcaklığından hoşlanılmazsa o mekanda kalmak büyük bir zulüm haline gelecektir. Oysa sıcaklığın istenilen düzeye getirilebilmesi yaşam standardını artıran büyük bir etken olacaktır. Bu konuda yıllardan beri insanların en büyük yardımcısı klima olmuştur. Rahat yaşam, istenilen sıcaklık ve ekonominin birleşmesi doğrultusunda klima büyük bir yardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır.


Klimanın diğer soğutma sistemlerinden farkı ise sadece içeride bulunan havanın sıcaklığını ayarlaması değildir. Aynı zamanda mevcut nem miktarını da istenilen düzeye getirmesidir. Çünkü insan vücudu nem oranına karşı oldukça hassas bir yapıdadır. Klimaya iklimlendirme sistemi denilmesinin mantığı da budur.



Hayatımıza kattığı artılar ise en duyarsız kişiler tarafından bile kolayca anlaşılabilmektedir. Klima sayesinde yaşadığımız mekanları istediğimiz sıcaklığa ayarlayarak yüksek sıcaklığın bulunduğu yerlerde bile rahatça yaşama imkanı elde etmekteyiz. Aynı şekilde çalıştığımız mekanlarda yaz mevsiminin olumsuz etkilerinden rahatsız olmadan ve verimimiz düşmeden rahatça çalışabilmekteyiz.


Klima sayesinde yaşaması mümkün olmayan canlıları doğal yaşam merkezlerinde görebiliriz. Bu işlemde en büyük yardımcımız iklimlendirme sistemleridir.


Araçlarda  kullanılmaya başlanmasının ardından soğuk zincir sayesinde besin maddeleri bozulmadan taşınabilmektedir. Bu sayede bozkırın ortasında bile taze balık tüketebiliyoruz. Günümüz teknolojisinin ve gelişmelerin en büyük nimeti klimalardır.


Piyasaya ilk sürüldüğü günden günümüze kadar geçen süre içerisinde klima hem daha hızlı soğutma imkanı sunmuştur. Hem de zaman içerisinde daha ekonomik olmuştur. Şimdi ise sınırsız marka ve teknik hizmet ile iklimlendirmeye devam etmektedir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®