-->

12 Haziran 2011 Pazar

VRF Klima Nedir?

Günümüzde klimanın bulunmadığı yer yok denecek kadar azdır. Ama bazı noktalarda yada işletmelerde tek bir şahıs üzerine birden fazla klima çalışmak zorunda kalabilir. Bu klimaların sayısı çoğaldıkça tüketecekleri enerji birbirinden bağımsız olacağından dolayı maliyetinin de bir o denli fazla olması gerekmektedir.


Bu nedenle vrf klimalara ihtiyaç duyulmaktadır. Vrf klimalar bir dış ünite yardımıyla birden fazla klimanın aynı şekilde çalıştırılmasını sağlayan sistemdir. Bu sistemin temel özelliği bu klimaların birbirinden bağımsız bir şekilde çalıştırılmasına olanak sağlamasıdır. Tabi ki bu sistemin çalıştırılabilmesi için gelişmiş bir sistemin bulunacağı bir yere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebepten vrf klimalar genellikle çatı katında konuşlandırılmaktadır.


Uzun vadede düşünüldüğü zaman vrf klima yüksek kazanç sağlamaktadır. Kazancın bu denli yüksek olmasının birkaç sebebi bulunmaktadır. Öncelikle birbirinden bağımsızçalışan split klimalara oranla hem daha güçlü btu gücü sağlar. Hem de toptan çalıştığından dolayı daha rahat çalışma ortamının oluşmasına izin verir.


Her şeyden önce multi klima sistemi olduğundan dolayı ekonomik çalışma olanağı sağlar. Aynı zamanda yüksek bir yerden ve tek bir kaynaktan çıkan sistem dolayısıyla daha ekonomik ısınma ve soğuma imkanı oluşturur. Aynı zamanda sessizdir. Vrf klima çok düşük alan harcadığından dolayı sistematik bir şekilde kullanılması mümkün olan bir buluştur.



Bu klimalarda daha çok insanın konforu baz alınmıştır. Bir yerde klima çalışırken başka bir yerde çalışmaması söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda yapılan araştırmalarda vrf klimaların normal klimalara oranla çok daha zor bozulduğu ortaya çıkmıştır. Tek bir noktadan yapılacak bakım sayesinde bakım masrafları da minimuma inmektedir.


Bir diğer artısı ise bu sistemlerde kullanılan soğutucu akışkanlar ozon tabakasına dost olacak şekildedir. Bu sebepten dolayı bile kullanılması önemlidir. Aynı zamanda bina da otomasyona uygun şekilde soğutma sağlanabilir. Diğer büyük bir artısı ise özellikle soğuk olması istenilen bir bölgede soğuk ayarda çalışırken sıcak bulunması gereken bir alanda sıcak ayarda çalıştırılabilir olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı diğer sistemlerden tamamen ayrılmaktadır. Tüm büyük şirketler ve ortak kullanım alanlarında kullanılabilmektedir. Yapı olarak ayrı ayrı odaların bulunduğu her yere uyumludur.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®