-->

14 Haziran 2011 Salı

Yumuşak eller için

Kadınları daha güzel ve alımlı yapan şey ellerdir. Daha bakımlı ve hoş bir ele sahip olmak tüm kadınların en büyük isteğidir. Erkeklerde beğendikleri kadınların güzel ellere sahip olmasını isterler. Yumuşak ve güzel ellere sahip olmak için yapılması gerekenleri sıralayacak olursak öncelikle ellere en çok zarar veren şeylerden başlayabiliriz:


Gereğinden fazla sıcak ve soğuk olan her şey el ile doğrudan temas halinde olduğu sürece zarar vermektedir. Aynı şekilde ph değeri yüksek olan deterjan ve temizlik ürünleri de elin düşmanı olarak ön plana çıkarlar. Çocukluktan herkesin aşina olduğu bir konu varsa o da ellere doğrudan toprağın temas ettirilmesidir. Toprak elde bulunan su ve yağ hücrelerini bünyesine toplayarak bakımsız ellere sahip olmanızı sağlamaktadır.


Ellerinizi korumak için neler yapmanız gerekmektedir?


Öncelikle sularda yapılacak her türlü işlem için bulaşık eldiveni kullanmaya özen göstermelisiniz. Aynı şekilde yapılan her türlü işlemde pamuklu eldiven tercih ederek ellerinizin daha fazla yorulmasını da önleyebilirsiniz. Zorunlu olarak bu yöntemlerden hiç birini uygulayamıyorsanız el losyonu kullanmayı hiçbir zaman ihmal etmemeniz gerekmektedir. Aynı zamanda ıslattığınız elinizi düzgün bir şekilde durulamak ve üzerinde deterjan izi de bırakmamak da büyük bir önem teşkil etmektedir.


Ph değeri insan vücuduna yakın olan sabun kullanmakta cildin yıpranmasını engelleyecektir.


Haftada bir kere yağ oranı yüksek bir krem ile elinize masaj yaptıktan sonra yatmayı deneyebilirsiniz. Avuçlarınızı kadife bir eldiven içerisine koyarak da yatabilirsiniz. Kadife eldiven cilde masaj yapacaktır. Aynı zamanda yaşlılığın etkileri olan bazı leke ve cilt izlerinde de özel bakım gerektiren kremlerin kullanılması önem taşımaktadır.


Salatalık ve benzeri cilt dostu sebzelerin tüketilmesi ve mümkünse ellere masaj yapılarak uygulanması da faydalı olacaktır. Uygulanan bu yöntemlerin devamlı olarak tercih edilmesi ilk günkü gibi bakımlı ellere sahip olmanızı kolaylaştıracak etkiler arasındadır.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®