-->

12 Haziran 2011 Pazar

Prag gezilecek yerler

Prag kenti binlerce sene Avrupa’nın güneyini kuzeye bağlamakta olan ticaret yollarının kesişmiş olduğu bölgede kuruludur. Bu bölgede paleotilik ve neolitik çağlardan kalma birçok yapı vardır. İ.Ö 500-200 arasında bölgede kent yerleşimi başlamış, sonra slavlar ve avarlar bu bölgeye yerleşmişler. Günümüzde prag şehrinin olduğu bölgede kurulan ilk yerleşim 9. yüzyılin 2. yarısına kadar uzanır. Smetana’nın libuse operasına da konu olan efsaneye bakacak olursa prag prenses libuse ve premysl hanedanını başlatan kocası premysl tarafından kuruldu


Old Town Square; Nehrin batı bölümünde bulunan meydan, Prag şehrinin tarihi bir merkezidir. Jan hus heykeli, tyn kilisesi ve belediye binası bu meydandadır.


Nove Mesto; Kafeleri, müzeleri, tiyatroları ve alışveriş merkezleri ile Prag şehrinin görülmesi gereken başka bir bölgedir.


Charles Köprüsü; Eski kent meydanında bulunan özel bir yapıdır. 1357 Senesinde yapımına başlandı.


Petrin Parkı; Parkın içinde eyfel kulesi model alınarak yapılan bir gözlem kulesi bulunur. Elektrikli araç sizi kulenin en üst seviyesine çıkartır ve mükemmel bir manzara ile karşı karşıya kalırsınız.


Prag Kalesi; Prens Borijovun yaptırılan kale, günümüzde Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yaşar.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®