-->

13 Haziran 2011 Pazartesi

İtalyada Görülmesi gereken şehirler

İtalya’da gezmeye değen birçok güzel ve tarihi şehir yer alır. Şehirden şehre gitmenin en kolay yolu trenlerdir. Bunun sebebi İtalyan şehirlerinde araç kullanmanın bir hayli problemli olmas ve İtalya’nın kapsamlı tren sistemiyle biletlerin oldukça ucuz olmasıdır.


Şehir merkezlerini yürüyerek gezmek çok uygundur ve şehrin bu bölgeleri genellikle araba trafiğine kapalı olur. Büyük italyan şehirlerinin gelişen ulaşım ağlar vardır. Klasik İtalyan tatili yapabilmek için izlenmesi gereken 5 şehir vardır.


Roma


Roma, modern İtalya’nın başkenti konumundadır. Romanın her yeri tarihle süslenmiştir. Orta çağ kiliseleri, güzel çeşmeleri, müze ve rönesans saraylarıyla birçok antik kenti bulunur. Vatikan ve st. peters burada yer alır. Modern Roma hareketli ve yaşayan bir şehir konumundadır. Mükemmel restoranları ile gece yaşamının kalbi bu bölgede atar.


Venedik


Bir lagün gölü üstüne yapılan tek şehir konumundadır. Turistler için en çekici bölgelerden biri olmasıyla beraber İtalya’nın en romantik ve güzel şehirlerinden birisidir. Şehrin kalbi piazza san marcodur.


Gezilebilecek birçok müze, saray ve kilise bulunur. Venedik kanalları boyunca gondol ile gezmek oldukça ilgi çekicidir. Venedik, İtalya’nın kuzeydoğusunda yer alır ve doğuyla batı arasında tarihi bir köprü görevi üstlenir.


Floransa


Rönesans döneminin önemli mimari ve sanatsal merkezlerinden birisidir. Duomo ve Baptistery bölgeleri insanları büyüler fakat geniş meydanları bütün yıl boyunca turistler yüzünden kalabalıktır.


Milano


Şık dükkanları, sanat galerileri ve restoranları ile bilinen Avrupa’nın en zengin şehirleri arasındadır ve İtalya’nın birçok kentine oranla daha hareketli bir hayat vardır. Şehirde zengin kültür mirası ve sanat vardır. Şehirde bulunan La scala dünyanın en ünlü opera binasına sahiptir.


Napoli


İtalya’nın en canlı şehirlerinden biridir. Roma’nın güney bölgesinde bulunur ve güney İtalya’nın en önemli şehri konumundadır.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®