-->

11 Haziran 2011 Cumartesi

İnverter Klima Nedir?

Teknolojinin gelişmesini hayatımızın her evresinde görebiliyoruz. Aslına bakılırsa teknolojik gelişim demenin rahatlık anlamına geldiğini daha iyi anlayabiliriz. Yaşadığımız her dönemde geliştirilen yeni teknolojik aletler eskilerine oranla daha fazla rahat etmemizi sağlamıştır. Aynı şey klimalar için de geçerlidir. Normal klima sahibi olan bir insan inverter klima aldıktan sonra hayatında yaşanan değişimin kendisi de farkında olacaktır.


İnverter klima, bu teknolojiler arasında en gelişmiş ve en ekonomik olanıdır. Klimalar piyasaya ilk sürüldüğü günlerde oldukça pahalı ve ekonomik olarak yorucu aletlerdi. Oysa günümüzde soğutma teknolojileri arasında bir maliyet hesaplaması yapılırsa ne kadar ekonomik oldukları gözle görülebilir.


Bilindiği gibi klima bir mekanın nem dengesini değiştirerek içinde bulunan mekanın ısıtılması/soğutulması işlemini üstlenen cihazlardır. Belirli bir sıcaklık ayarında sabit tutulduğu takdirde oldukça rahat ettirebilir. Ama bazı mekanlar devamlı olarak hava sirkülasyonuna sahip olmaktadır. Bu durumda klimanın çalışma gücünde oynamalar yapılması gerekmektedir.


Bu konuda verilecek en büyük örnek, insanların sıklıkla gelip gittikleri mağazalar olabilir. Normalde sirkülasyon göz önüne alındığında 9000 BTU luk bir klimaya ihtiyacı olan bu mekanda insan sayısı az olduğu zamanlarda yaklaşık olarak 7000 BTU luk bir klima iş görebilir. Bu sebepten alınacak büyük çaplı bir klima ekonomik olmayacaktır. İnsan sayısının az olduğu zamanlarda ekstradan enerji tüketimine sebep olur. Oysa inverter klima bu gibi durumlara kesinlikle ihtiyaç duymaz inverter klimalar mekanların ne güçle çalışması gerektiğine kendisi karar verebilen klimalardır. Dolayısıyla sizi fazla enerji masrafından da korumuş olur.



Aynı zamanda gelişmiş teknolojisi sayesinde kısa bir süre içerisinde mekanlarda bulunan tüm havayı temizleyebilir. Yeni vereceği havanın içinde bakteri ve polen oluşumunu da engeller. Dolayısıyla yaşam alanlarınıza yüzde yüz temiz hava girişi olur.


Klimalarda soğutma işlemi olduğu zamanlarda ciddi bir problem yaşanmaktadır. Soğuk hava direkt olarak size geldiği zaman hastalanmanız içten bile değildir. Oysa inverter klimalar bu olaya da çözüm getirmektedir. Dikey soğutma sistemi sayesinde soğuk hava doğrudan size gelmeden içinde bulunduğunuz yerin soğutulmasını sağlamaktadır.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®