-->

12 Haziran 2011 Pazar

Klima Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Klima almak son dönemlerde ciddi bir problem haline gelmiştir. Çünkü klima alınacak mekanın özellikleri ve istenilenler ciddi bir etkendir. Aynı şekilde farklı markaların kampanyaları ve fiyatlar arasında bulunan uçurumlar da kafaları karıştırmaktadır. Bazı özelliklere kullanmayacağımız halde daha fazla para ödemek mantıksız olmaktadır.Bu konuda size yardımcı olacak biri yoksa, bazı insanlar bu durumdan faydalanarak ihtiyacınız olmayan bir klimayı size satabilir.


Klima alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus klimanın kullanılacağı mekanın büyüklüğüdür. Yeterli derecede büyük olan bir mekanda doğru btu değerlerine sahip olan bir klima kullanılabilir. Btu değeri küçük olan bir klima alırsanız ısıtma ve soğutmada istenilen verimi almak için daha uzun süre açmanız gerekir bu durumda kar etmekten çok zarar edersiniz.


Aynı zamanda içinde bulunduğunuz mekanın temizlenmesi ve bakterilerden arındırılması da büyük bir önem taşımaktadır. Bu konuda en büyük yardımcınızda tabi ki inverter klima olmalıdır. İnverter klimalar eşsiz teknolojisi sayesinde dışarıdan gelecek her türlü toz, koku, polen ve bakterilere karşı koruma sağlamaktadır. Bir çeşit filtreleme özelliği sayesinde daha rahat bir şekilde yaşamanızı garanti altına alır.

Mekanın büyüklüğüHava sirkülasyonuNasıl bir ısıtma/soğutma istenildiğiKlimaya ne kadar ihtiyaç duyulduğu, göz önüne alınmalıdır.

Eğer klimanın kullanılacağı alan tahmin edilenden daha büyükse yada hava sirkülasyonu fazlaysa bu konuda da yer ve tavan tipi split klimalar tercih edilebilir. Bu klimalar pek çok noktadan aynı anda hava veren özelliği sayesinde daha kısa sürede iklimlendirme sağlayabilir.



Aynı şekilde iyonizer klimalar negatif iyonların arındırılmasını sağlayarak daha rahat etmenize yardımcı olur. Bu konuda iyonizer klima almayı da düşünebilirsiniz. Aynı şekilde bu konuda uzman olan markalardan da yardım alabilirsiniz. Yardım aldığınız markalar da ciddi şekilde size yardımcı olacak bir satış sorumlusu bulunmaktadır. Bu satış sorumlusu eşliğinde oldukça kısa bir süre içerisinde istediğiniz bilgiyi alabilir ve istediğiniz klimayı bu şekilde bulabilirsiniz.


Klima alırken özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederiz çünkü aldığınız klima ile yıllarca idare etmek durumunda kalabilirsiniz.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®