-->

23 Temmuz 2011 Cumartesi

İnfrared Isıtıcıların Avantajları Nelerdir?

Kelime olarak kökeni Latinceye dayanmakta olan “ Infra “ altında anlamını taşır. Bu terim ile anlatılan şey, aslına bakılırsa Infra-red ışınlarının kırmızıdan daha az bir frekansa sahip olmasıdır.


Güneş her insana bildiği gibi mükemmek bir ışık ve ısı kaynağıdır. Dünyaya gelen güneş ışınları farklı dalga boylarındadır ve bunlardan birisi de infrared yani kızılötesi ışınlarıdır. Güneş ılınları üstünde yapılmış olan çalışmalara bakılacak olursa ısını en iyi ve güzel biçimde taşıyan infrared ışınlarıdır. Bu nedenle, infrared ile ısıtma durumunun temeli güneştir denilmesi yanlış bir deyim olmaz.



Bu ışının en farklı özelliği ise havayı değil direk nesneleri ısıtıyor olmasıdır. Günümüzde kullanılan kalorifer, kömür sobası ya da klasik elektrikli ısıtıcılar öncelikle havayı ardından içerde yer alan eşyaları ve insanları ısıtır.


Klasik olarak son dönemlerde kullanılan sistemler, uygulanma yönünden pratik zorluk içermektedir ve daha pahalıya mal olan ısıtma sistemleridir. Bu sistemlerden ısı elde edilmesi, bu ısının içerde yer alan havayı ısıtması ve daha sonra orada yaşamakta olan insanların ısınmasını esas alır.


Bunun aksine infrared ısıtma sistemlerinde, insanlar direk ısınacağı için böyle bir durum söz konusu olmaz. Tesisat için harcanmakta olan maliyet söz konusu olmaz. İnfrared ısıtıcıların kullanması ve taşınması kolay, pratik ve sadece ısınması istenilen yerlerin ısıtılması sağlanmaktadır.


Bunlarla birlikte belli zaman aralığında kullanılacak olan yerlerin ısıtılmasında, bu mekanların önceden ısıtılmasına gerek olmadığı için oldukça ekonomiktir. İnfrared ısıtıcılardan yayılmakta olan ışınlar havayı ısıtmadığı için yaşanılmakta olan yerlerde hava kuruluğuna neden olmaması için tercih edilebilmektedirler.


İnfrared ısıtıcı fiyatı klasik elektrikli ısıtıcılara oranla daha çok görülebilir. Fakat alınmakta olan verim yönünden değerlendirme daha mantıklı olur. Eğer infrared ısıtıcı alma düşünülüyorsa kesinlikle üretici firma sanayi ve ticaret Bakanlığı’ndan onayı var mı yok mu kontrol edilmeli ve direk ve sürekli bir biçimde ısıtıcıya bakılmamasına özen gösterilmelidir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®