-->

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Çocuklarda dikkat eksikliği belirtileri

Dikkat eksikliği söz konusu olan çocuklarda problem dikkat edememek değil, dikkat süresi ve yoğunluğunun aynı yaştaki çocuklara oranla daha az olmasıdır.


Dikkatin neye yöneldiği de yoğunluk ve süreyi etkileyen önemli bir unsurdur.


Örnek verecek olursak, derslerine oldukça kısa bir süre odaklanabilen çocuk oyun türü ilgiyi daha fazla çekebilen durumlara çok daha uzun süre dikkatini verebilmektedir. Kalabalık ve gürültülü ortamlarda dikkat yoğunluğu olmazken, sakin bir yerde, yüz yüze konuşmalarda dikkat toplanabilir.


Dikkatsizlik sorunları, bir anda birkaç konu ile beraber ilgilenme, başlanılan işi sonlandıramama, karşıdaki insan dinlemiyormuş gibi olma, beyni yoran işlerden uzak durma, unutma ve eşya kaybedilmesi sürekli olarak karşılaşılan durumlardandır.


Bu tarz davranışlar birçok çocukta zaman zaman görülebilen durumlardır. Dikkat eksikliği, dikkat eksiliği hiperaktivite sorunu hastalığının aşırı hareket ve dürtüsellik ile beraber ana belirtileri arasındadır.


Çocuğa bu rahatsızlığa bağlı olarak dikkat eksikliği teşhisi konulabilmesi için, dikkat eksikliği belirtilerinin 7 yaşında önce görülmesi, birden fazla yerde ve 6 ay ya da daha uzun bir süre zarfında kesintisiz olarak görülmesi gerekir.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®