-->

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Bebeklerde İshal Nasıl Geçer ?

İshal problemi vücudun kısa bir süre içerisinde çok fazla oranda sıvı kaybetmesine sebep olur. Yetişkin insanlarda olduğu gibi ufak yaştaki bebeklerde de ishal problemi tehlikeli sayılabilecek bir rahatsızlıktır ve ihmal edilmemesi gerekmektedir.


Vücutta yeteri kadar sıvı olması sağlık yönünden büyük önem taşır. İshal yüzünden kaybedilen sıvı acil bir şekilde yeniden vücuda alınması gerekir. Vücudun 3-4 litre kadar suya ihtiyacı vardır.


Maden suyu, papatya çayı ve rezene çaylarıyla sıvı takviyesi alınabilir ve vücudun ihtiyacı olan sıvı oranı elde edilebilir. Bebeklere 1 çay kaşığı yardımı ile bu çayları içirebilirsiniz. Bununla birlikte çocukların gelişimine de etki yapan anason çayı takviyesi verilebilir.


Anason çayı, çocuğun midesini rahatlatıp gaz ve tuvalet sorunlarını çözer. Çocuk yaklaşık 2 ayını doldurduğu zaman anason çayını her gün 150 gram kadar vermek hem sizin hem de çocuğun rahatlığı için iyi olur.


Bebek 6 saatten fazla ishal olduysa, bitkin ve yorgun düşüyorsa, ateşi yükseliyor ve kusuyorsa, yeteri kadar su almıyor ve yemek yemek istemiyorsa vakit kaybedilmeden çocuk doktoruna götürülmesi gerekir. Doktorun vereceği ilaçları düzenli olarak verip çocuğu bu sorundan kurtarabilirsiniz.


İshal söz konusu olduğu zaman temizliğe ayı bir özen göstermek gerekir. İshal problemi olan insan ve onun yakınları kesinlikle hijyen konusuna önem vermelidir. Aksi halde rahatsızlık kişiyi daha çok etkisi altına alabilir. Bebeğin istem dışı olsa bile dışkısına temas etmemesin dikkat edin ve ellinizin temiz olmasına özen gösterin.


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®