-->

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Sütyeni üzerinde unutunca mahkemelik oldu

Resim - Göğsünde sutyen unuttu, mahkemelik oldu!

Göğsünde unuttuğu sutyen mahkemelik etti Avustralya’da yaşayan iç mimar Nuray Aydın, bir mağazada 20 sutyen denedi. Sutyenlerden birini üzerinde unutunca kendini hakim karşısında buldu.

Göğsünde unuttuğu sutyen mahkemelik etti Avustralya’da yaşayan iç mimar Nuray Aydın, bir mağazada 20 sutyen denedi. Sutyenlerden birini üzerinde unutunca kendini hakim karşısında buldu.

Avustralya’nın Sidney kentinde yaşayan iç mimar Nuray Aydın (42), Aydın, alışveriş yapmak için geçtiğimiz 12 Mayıs günü İstinye Park’a gitti. Alışveriş merkezindeki ünlü İtalyan iç giyim mağazası “La Perla”ya da uğrayan Aydın, yaşananları polise şöyle anlattı:

Ürünü teslim ettim

“Sutyenleri denediğim sırada cep telefonum çaldı. Mağazanın dışına çıktım. Bu sırada alarm çalmadı. Daha sonra alışverişime, başka mağazalarda devam ettim. Bir süre sonra iç giyim mağazasından geldiğini belirten bir görevli, çantamı kontrol etmek istedi. Görevliyle birlikte iç giyim mağazasına gittim. Bir bayan personel üzerimi aradı. Böylece 502 TL etiket fiyatı olan sutyeni üzerimde unuttuğumu gördümÜrünü çıkarıp iade ettim.” Savcıya ifade veren şüpheli Aydın, “Sutyen yanlışlıkla üzerimde kalmış. Her şey dalgınlıktan meydana gelmiş” dedi. Aydın, delil olarak, başka mağazalardan yaptığı alışverişlere ilişkin faturaları gösterdi. Savcılık, kadını serbest bıraktı.

Devamını oku

29 Mayıs 2011 Pazar

Ders Çalışma İsteği Nasıl Kazanılır Motive Olmak İçin İpuçları

Sınavlara hazırlanıyorsunuz fakat içinizden bir türlü ders çalışma isteği doğmuyor mu? Ya da çocuğunuzu derslerine çalışması yönünde motive etmekte çaresiz mi kalıyorsunuz ? Psikolojik Danışman M. Kemal Hayta’ya göre öğrencilerin derslere yoğunlaşabilmesi ve başarıya ulaşabilmesi için  temel 18 adım var. İşte o adımlar:


Öğrencilerin ders çalışırken duygusal zekâsını kullandıracak yöntemler:


İrade: Öğrencinin ders çalışmayı istemesi va da istememesidir. Öğrencinin iradesini kullanması, ders çalışmak içinden gelmemesine rağmen, iradesini kullanarak ders çalışmaya başlamasıdır. Ders çalışmak içinden gelmediği için ders çalışmaz ise iradesini kullanma noktasında zorluk yaşıyordur. Bu zorluğu aşmak için ilk başta kendisini zorlamalıdır. Bu işe başarılı olduğu derslerden başlayabilir.


Azim: Ders çalışırken zor sorularla, anlayamadığı konularla karşılaştığında pes etmeden çalışmaya devam edebilmesidir.


Sabır: Ders çalışırken zorlanmasına, sıkılmasına rağmen ders çalışmaya devam etmesidir.


İstikrar: Her gün düzenli olarak ders çalışmasıdır.


Stresle başa çıkma becerisi: Stres, öğrenciye ders çalışması gerektiğini hatırlatır. Bu da öğrencinin ders çalışma konusunda plan ve program yapmasını, zamanını verimi kullanmasını sağlayabilir.


Duygusal kontrol: İçinden ders çalışmak gelmese bile çalışması gerektiği için kendi kendini ikna ederek, ders| çalışmasıdır.


Empati: Anne-babasının, kendisinin neden ders çalışmasını ve başarılı olmasını istediklerini anlayabilmesidir.


Öz güven: Bildiği bir konuda soru sorulduğunda, öğretmen soru sorduğunda, parmak kaldırmak, cevap vermek ya da tahtaya kalkabilmektir.


Üretkenlik: Ders çalışırken çözemediği sorunun çözümünü öğrenebileceği yeni yollar bulabilmektir. Başarı için yeni stratejiler keşfetmektir.


Sorumluluk: Öğrencinin ders çalışmaya kendi kendisine, başkası söylemeden başlamasıdır.


Liderlik: Öğrenciler sınıfta ders dinlerken, gürültü ve yaramazlık yapan arkadaşlarını, öğretmeni dinlemeye yönlendirmesidir.


İkna yeteneği: Ders çalışırken, arkadaşlarının kendisim eğlenceye davet etmesine rağmen onları ders çalışmaya razı etmesidir.


Yönetim Becerisi: Zorlandığı ve başarısız olduğu derslerde arkadaşlarının kendine yardım etmesini sağlamasıdır.


İletişim Becerileri: Anlamakta zorlandığı derslerde bile öğretmenleri ile iyi iletişim kurabilmesidir.


Takım Çalışması: Arkadaşlarıyla beraber, grup halinde yardımlaşarak ders çalışabilmesidir.


İşbirliği: Arkadaşlarıyla proje çalışmalarına katılabilmesidir.


Uzlaşma Becerisi: Sınıfta ders dinlerken, gürültü yapıp dersi kaynatmaya çalışan arkadaşlarına, onlarla kavga etmeden, bu durumdan rahatsız olduğunu anlatıp, onların hatasını fark etmelerini sağlamasıdır.


Doğru Karar Verebilme Becerisi: Hangi derse ne kadar, nasıl, çalışacağını doğru belirleyebilmesidir.


Kitap: Biraz Hiperaktifiz Galiba


Yazar: M. Kemal Hayta


Yayınevi: Timaş Yayınları


Türü: Psikoloji


Yayın tarihi: Nisan 2011,


Sayfa sayısı: 320


ISBN: 9786051144566


Nereden Çıktı Bu Hiperaktivite?


“Oğlum, iki dakika otur da dinlen. Nerden buluyorsun bu kadar enerjiyi bilmem ki.”


“Bak komşu gördün mü? Bir buzdolabına tırmanmadığı kalmıştı onu da yaptı kerata.”


“Çocuğum çok zeki ama bir türlü dikkatini toplayıp derslerine yoğunlaşamıyor hocam. Derslere karşı ilgisi yok, kendisi sınıfta aklı başka yerde. Ne yapsak?”


“Çalışıyor, gayret ediyor ama nafile. Karnede yine üç kırık not var.”


“Normalde başarılı ama sınavlarda yapamıyor. Sınavlarda soruların hepsini çözmeye zamanı yetmiyor.”


“Bilgisayar kurdu. Bilgisayarda her şeyi yapıyor, ama dersleri çok kötü. Geç algılıyor, ” Ne yapacağımızı bilemiyoruz.”


Artık günümüzde bu türden konuşmalara hemen her ailede şahit olunuyor. Yerinde duramayan kıpır kıpır çocuklar, onlara tahammül etmeye çalışarak başarılı olacakları günü iple çeken anne babalar…


Okullaşmanın rağbet gördüğü çağdaş dünyada çocuklardan üstün akademik başarı bekleniyor. Çocukların bir kısmı ise ellerinde olmayan nedenlerle bu beklentiyi yeteri kadar karşılayamıyor. Hiperaktivite, dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğünün kıskacında kalan çocuklar büyük bir ümitle kendilerini anlayacak ve sıkıntılarına çare olacak büyüklere ulaşmak istiyorlar.


Beklentisi artan ebeveynler, buna cevap vermekte yetersiz kalan çocuklarıyla onları geleceğe nasıl taşıyabileceklerinin tedirginliğini yaşıyorlar.


Psikolojik Danışman M. Kemal Hayta “Biraz Hiperaktifiz Galiba” ile dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve öğrenme güçlüğü çeken çocukların hem ev hem de okul hayatlarını göz önünde bulundurarak bu konuda sıkıntı yaşayan ebeveynlere ve öğretmenlere rehberlik ediyor.


HABER 7


Ders Çalışma İsteği Nasıl Kazanılır,Derslere Motive Olamıyorum,Sınava Çalışma İsteğim Yok,Sınavlara Çalışma Azmi Nasıl Kazanılır,Çocuğum Ders Çalışmak İstemiyor,Derslere Konsantre Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir


 

Devamını oku

2011 2012 UEFA Avrupa Ligi Maçları Programı Fikstürü Ne Zaman

UEFA Avrupa Ligi 2011 – 2012 Sezonu programı belli oldu. UEFA Maçlarının Ne Zaman Başlayacağı ve Ne Zaman Biteceği Netleşti. Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda ükemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek ve kupaya play-off aşamasında başlayacak.  İşte UEFA 2011 2012 Programı:


UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon ülkemizi Beşiktaş’ın yanı sıra Bursaspor ve Gaziantepspor da temsil edecek.


Gaziantepspor 2. ön eleme turunda, Bursaspor 3. ön eleme turunda, siyah-Beyazlılar ise play-off aşamasında kupaya dahil olacak.


 


Beşiktaş, 18-25 Ağustos tarihlerinde oynanacak play-off turunda rakibini elerse UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak. Ligde grup müsabakaları ise 15 Eylül’de başlayacak.


UEFA Avrupa Ligi’nin eleme turlarının takvimi şöyle:


2. eleme turu: 14 ve 21 Temmuz 2011
3. eleme turu: 28 Temmuz ve 4 Ağustos 2011
Play-off turu: 18-25 Ağustos 2011


Beşiktaş Resmi İnternet Sitesi – 23 Mayıs 2011


UEFA Maçları Ne Zaman Başlayacak 2011,UEFA Avrupa Ligi Maç Programı 2011 2012,UEFA Maç Fikstürü 2011 2012,Beşiktaş Bursaspor Gaziantespor UEFA Maçları Ne Zaman Başlayacak 2011 2012,UEFA Avrupa Ligi Fikstürü 2011 2012

avrupa e okul  2011-2012 sezonu maç tarihleri  beşiktaş bu yıl uefa fikstür 2011  uefa 2011 2012 sezonu progrAMI  FENERBAHÇENİN 2011-2012 MAÇLARININ PROGRAMI  FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ MAÇI 2011 HAZİRANDA NE ZAMAN  maçlar ne zaman başlayacak  maçlar ne zaman başlıyor 2011-2012  şampiyonlar ligi fikstür 2012  2011 2012 UEFA AVRUPA LİGİ  

 

Devamını oku

2011 İl Dışı Atama ve Yer Değiştirme Kılavuzu Öğretmen Tayinleri

Öğretmenlerin 2011 isteğe bağlı il dışı yer değiştirme kılavuzu 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı Personel İşleri Dair Başkanlığının resmi internet sitesi http://personel.meb.gov.tr adresinden yayınlandı. Öğretmenlerin İl Dışı Yer Değiştirme Başvuruları 9 -1 7 Haziran 2011  tarihleri arasında  gerçekleştirilecek.


 


2011 Öğretmenlerin İl Dışı Tayinleri ile İlgili Görüşlerinizi Aşağıdaki Yorum Kutucuğundan Anında Yazabilirsiniz.


2011 İl Dışı Yer Değiştirme Kılavuzu,Öğretmenlerin İsteğe Bağlı İl Dışı Atama ve Yer Değiştirme Kılavuzu 2011,İller Arası Atama Tayin Başvuru Kılavuzu MEB 2011,Personel.meb.gov.tr İl Dışı Atama Kılavuzu

il dişi atama  2011 il dışı isteğe bağlı yer değiştirme  il dışı 2011 klavuz  2011 iller arası yer değiştirme kılavuzu  il dışı tayin  2011il disi isteğe bağlı atama klavuzu  2011 öğretmen ildışı tayinleri meb  2011il dışı atama kılavuzu  il dışı atama klavuzu  2011 isteğe bağlı il dışı yer değiştirme kılavuzu   

 

Devamını oku

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Diyanet Sözleşmeli Personele Ek Ders Ücreti Verilecek 27 Mayıs 2011

Sözleşmeli imam-hatip, Kur’an Kursu öğreticisi, müezzin-kayyım ile vaizlere ek ders ücreti verilecek. 27  Mayıs 2011 tarihli Resmi Gazetede yer alan haberin ayrıntıları şu şekilde:


Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Hakkında Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


 


Buna göre, kanuna ”Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kurslarıyla, yaz Kur’an kurslarında sözleşmeli olarak çalıştırılan Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ve vaizlere ek ders ücreti” ibaresi eklendi. Böylece Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kurslarıyla, yaz Kur’an kurslarında sözleşmeli olarak çalıştırılan Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ile vaizlere ek ders ücreti getirildi.


AA – 27 Mayıs 2011


Diyanet İşleri Başkanlığı Sözleşmeli Personele Ek Ders Ücreti Kararı 27.05.2011,Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ve vaizlere ek ders ücreti Verilecek 2011,Diyanet Sözleşmeli Personel Ek Ders Ücreti Resmi Gazete 27 Mayıs 2011,Diyanet Çalışanlarına Ne Kadar Ek Ders Ücreti Verilecek 2011

DİYANET EKDERS 2011  diyanet sözleşmeli personel ek ders ücret  resmi gazetedeki sözleşmeli kuran kursu öğreticileri ile ilgili haber    


 

Devamını oku

Hindistan’da bir adamın “tedavi etmek” amacıyla küçük çocukların üstüne çıkarken çekilen fotoğrafları dünyayı ayağa kaldırdı.



kutsal-ayak-22129_ic_5039_334

Hindistan’da bir adamın “tedavi etmek” amacıyla küçük çocukların üstüne çıkarken çekilen fotoğrafları dünyayı ayağa kaldırdı.
Ülkenin doğusundaki Katihar’da yaşayan 50 yaşındaki Jamun Yadav isimli adamın, “şifalı” olduğunu iddia ettiği ayaklarıyla yere yatırdığı küçük çocukların üstüne basarak “tedavi etmeye” çalıştığı ortaya çıktı.

Çocukların ebeveynlerinin bu tedavi yöntemimden sonradan haberdar olduğu ve adamı derhal polise
şikayet ettikleri kaydedildi.

Olay sonrası tutuklanan Yadav, Tanrı adına konuştuğunu ve kendisini savunmaya ihtiyaç duymadığını belirtti.
(Milliyet)

Devamını oku

Herse Nasıl Yapılır Herse Tarifi ve Gerekli Malzemeler Resimli

Patlıcanların sıcak fırında közlenmesiyle yapılan bir yemek … Peki Herse Nasıl yapılır. Lezzetli bir herse için hangi hususlara dikkat edilmelidir? İşte herse tarifi:


Malzemeler

Patlıcan, biber, domates, şeker, limon suyu,

Yapılışı:
Patlıcanları sıcak fırında közleyin. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp irice doğranmış biberleri koyup 5 dakika pişirin.Üzerine ince kıyılmış sarımsakları ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.Közlenmiş patlıcanın kabuğunu soyup irice doğrayın ve tavadaki karışıma ekleyin. 5 dakika daha pişirip üzerine şekeri, tuzu ve limon suyunu ekleyip servis tabağına koyun. Sıcak veya soğuk ikramedin.


Haber7


Herse Tarifi,Resimli Herse Tarifi,Herse Nasıl Yapılır,Herse İçin Gerekli Malzemeler

herse nasıl yapılır  herse tarifi  herse    

 

Devamını oku

MHP Kaset Skandalı Melih Gökçek ve 13 Kişiye Suç Duyurusu 27.05.2011

MHP – Milliyetçi Hareket Partisi’nin avukatı, kaset skandalları nedeniyle, çoğunluğu gazeteci olmak üzere 13 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. İşte Detaylar:


Suç duyurusunda bulunulan 13 kişi arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’de var.


 


haber7 – 27 Mayıs 2011


27 Mayıs 2011 MHP Kaset Skandalıyla İlgili Olarak Melih GÖKÇEK’e Suç DuyurusuiMHP’de Kaset Skandalını Kimler Düzenledi,MHP Kaset Skandalını Melih Gökçek mi Planladı 27.05.2011,MHP Kaset Skandalı İle İlgili Olarak Kimler Hakkında Dava Açtı



 

Devamını oku

İstanbul Seçim Sonuçları Oy Oranları Dağılımı 12 Haziran 2011

12 Haziran 2011 İstanbul Seçim Sonuçları ve partilerin aldıkları oy oranları bu sayfada. 12 Haziran 2011 tarihi itibariyle Milletvekili Genel seçimleri sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından sonuçlar aktarılmaya başlandı. İstanbul İlinde hangi parti ne kadar oy aldı, İstanbul İlinde hangi parti kaç milletvekili çıkardı. İstanbul il merkezi ve ilçelerinde 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimleri sonuçları şöyle:


12 Haziran 2011 İstanbul Milletvekili Genel Seçimleri Sonuçları


İstanbul ilçeleri Seçim Sonuçları 2011


Adalar Seçim Sonuçları 2011
Arnavutköy Seçim Sonuçları 2011
Ataşehir Seçim Sonuçları 2011
Avcılar Seçim Sonuçları 2011
Bağcılar Seçim Sonuçları 2011
Bahçelievler Seçim Sonuçları 2011
Bakırköy Seçim Sonuçları 2011
Başakşehir Seçim Sonuçları 2011
Bayrampaşa Seçim Sonuçları 2011
Beşiktaş Seçim Sonuçları 2011
Beykoz Seçim Sonuçları 2011
Beylikdüzü Seçim Sonuçları 2011
Beyoğlu Seçim Sonuçları 2011
Büyükçekmece Seçim Sonuçları 2011
Çatalca Seçim Sonuçları 2011
Çekmeköy Seçim Sonuçları 2011
Esenler Seçim Sonuçları 2011
Esenyurt Seçim Sonuçları 2011
Eyüp Seçim Sonuçları 2011
Fatih Seçim Sonuçları 2011
Gaziosmanpaşa Seçim Sonuçları 2011
Göngören Seçim Sonuçları 2011
Kadıköy Seçim Sonuçları 2011
Kağıthane Seçim Sonuçları 2011
Kartal Seçim Sonuçları 2011
Küçükçekmece Seçim Sonuçları 2011
Maltepe Seçim Sonuçları 2011
Pendik Seçim Sonuçları 2011
Sancaktepe Seçim Sonuçları 2011
Sarıyer Seçim Sonuçları 2011
Silivri Seçim Sonuçları 2011
Sultanbeyli Seçim Sonuçları 2011
Sultangazi Seçim Sonuçları 2011
Şile Seçim Sonuçları 2011
Şişli Seçim Sonuçları 2011
Tuzla Seçim Sonuçları 2011
Ümraniye Seçim Sonuçları 2011
Üsküdar Seçim Sonuçları 2011
Zeytinburnu Seçim Sonuçları 2011


2011 İstanbul Seçim Sonuçları,İstanbul Partilerin Aldıkları Oy Oranları 2011,İstanbul Hangi Parti Kaç Milletvekili Çıkardı 2011,İstanbul Seçilen Milletvekilleri 12 Haziran 2011,12 Haziran 2011 İstanbul AKP CHP MHP Seçim Sonuçları,İstanbul Seçimleri Hangi Parti Kazandı,İstanbul Seçim Sonucu 12.06.2011,İstanbul AKP MHP CHP Oy Oranları 12 Haziran 2011,Ankara Partilerin Oy Dağılımları 2011



 


 

Devamını oku

26 Mayıs 2011 Perşembe

Dizilerin Sezon Finali tarihleri

Dizilerin Sezon FinalleriDizilerin Sezon Finali Tarihleri

Dizilerin Sezeon Finalleri,Diziler ne zaman Final Yapacak,Sezon Finalleri Ne Zaman,Hangi Dizi Hangi Tarihte Sezon Finali Yapacak,Sezon Finalleri,Diziler FiSezon Bitiş tarihleri
Severek izlediğimiz ve tutukunu olduğumuz diziler, yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte, sezon finali yapmaya hazırlanıyor. Peki Hangi Dizi ne zaman sezon finali yapacak dersiniz ? İşte cevabı...
Dizilerin Sezon Finali Tarihleri
* Arka Sıradakiler 5 Haziran
* Papatyam 21 Haziran
* Çocuklar Duymasın 29 Haziran
* Babam Sağolsun yeni başladığından dolayı, yaz boyu devam edecek.
* Fatmagül’ün Suçu Ne dizi 16 haziranda sona ereceğine dair bilgiler var.
* Muhteşem Yüzyıl henüz final tarihini açıklamadı. ama konuşulan tarihler, 15 Haziran yada büyük 22 Haziran
* Adını Feriha Koydum 24 Haziran
Bu sezon sonunda bizlere veda edecek olan diziler ise;
* Unutulmaz dizisi tamamen bitiyor. 29 Haziranda yayınlanacak 90. bölüm ile ekranlara veda edecek.
* Hanımın çiftliği Haziranın son haftası ekranlara tamamen veda edecek.
* Ezel Dizisinin de Haziran ayında ekranlara veda edeceği Konuşuluyor.
* Kavak Yelleri Dizi de Haziran Ayında, ekranlara veda edebilir.
Dizilerin Sezeon Finalleri,Diziler ne zaman Final Yapacak,Sezon Finalleri Ne Zaman,Hangi Dizi Hangi Tarihte Sezon Finali Yapacak,Sezon Finalleri,Diziler FiSezon Bitiş tarihleri

Devamını oku

25 Mayıs 2011 Çarşamba

3G Nedir? 3G ile Neler Yapılabilir?

Cep telefonlarında 3G teknolojisi için geriye sayım başladı. Görüntülü konuşma ve cepten ADSL’den bile hızlı internet erişimi sağlayacak olan 3G teknolojisi herkesin dilinde. Tüketici özelliklerin tamamını bilmese de telefonu 3G’li olsun istiyor. Peki herkesin 30 Temmuzda kullanıma açılmasını beklediği 3G nedir?


Üçüncü nesil kablosuz telefon teknolojisilerine verilen genel addır. Aynı 1G ve 2G gibi, hücresel bir ağ sistemi kullanır. 3G’nin 2G’ye göre getirmiş olduğu en büyük yenilik taban olarak alınan verinin ses değil sayısal veri olmasıdır. Buna ek olarak, 3G sisteminde cihazlar bant genişliğini sadece veri alışverişi sırasında işgal ederler. İlk örnekleri Japonya’da 1998 yılında kullanıma açılan bu teknoloji, 2003'ten itibaren Avrupa’ya da gelmiştir.

Mesajlaşma, internet erişimi ve yüksek hızda çoklu ortam haberleşme desteğiGelişmiş hizmet kalitesiGelişmiş pil ömrüKonumlandırma hizmetlerinin sağlanmasıİşletim ve bakım kolaylığıMevcut şebekelerle birlikte çalışabilirlik, 2G’ye dolaşım sağlayabilmeMevcut şebekelere geriye doğru uyum sağlayabilme, düşük kurulum maliyetiGelişmiş güvenlik yöntemleri sayesinde mobil ticarete ortam sağlayabilmeMedya haberciliği açısında çekilen video görüntülerinin en hızlı bir şekilde haber merkezine yetiştirilmesi4 saatte indirilebilen 700 MB’lık Divx filmin 1 saatte indirilebilmesi (2 mbps hız)Görüntülü konuşmanın sağlanması.Mobil TV izleyebilme(Kupa maçları ve diziler gibi).

Tüm kablosuz cihazlar iletişim kurarken bir frekans kullanıyor. Frekansın yüksek olması, haberleşme sırasında daha az veri kaybının yaşanması ve daha iyi iletişim anlamına geliyor. Kapalı alanlarda veri aktarımında hız kaybı ve kesinti oranı azalıyor. Bunun yanında frekansın yüksek olması, uzaklığa bağlı hız düşüşünü de azaltıyor. Yani frekans ne kadar yüksek olursa, veri aktarım hızı o kadar iyi, kesintisi o kadar az oluyor. Buna göre A tipi lisans almaya hak kazanan şirket, 4 S Mlız üzerinden haberleşmesini sağlayacak. B tipi lisansta frekans hızı 35 Mhz, C tipi lisanstaysa 30 Mhz olacak.


Öncelikle 3G’yi destekleyen cep telefonu edinmeniz gerekiyor. Ardından operatörürünzle yeni bir sözleşme imzalamalısınız. Operatörler abonelik için ücret alabilir.
Piyasada bir çok markanın çeşitli modelleri bulunmakta. Bunları alırken dikkat etmeniz gereken birçok husus var. Bunlardan en önemlisi ise telefonun çift kamerasının olup olmaması. Piyasada çift kamerası olmayan bir çok 3G’li cep telefonu bulunmakta. Bu telefonlar ile görüntülü konuşma yapma gibi bir olanağınız olmayacak. Yani 3G’nin bize getireceği en büyük yenilikten mahrum kalabilirsiniz. Kameranın yanı sıra hafızası küçük olan 3G’li telefonlarda internet erişiminde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İnternet bağlantınızın kesilmesi, sürekli donlara, kilitlenmelere maruz kalabilirsiniz. 3G’den faydalanabilmek için elbette ek bir ücret ödeyeceksiniz. Bu ücret Ağustos ayına doğru netleşecektir.


 

Devamını oku

Youtube Videoları Mp3 Formatına Nasıl Çevirilir?



Ülkemizde erişime kapalı olmasına rağmen çeşitli yollarla hala en çok girilen sitelerin başında olan YouTube tüm dünyadan bir çok kullanıcının her gün kullandığı bir video servisidir. Böyle bir ortamda hemen hemen aradığımız her videoyu bulmamız mümkün.  Aşağıda anlatacağımız online yöntemler ile bilgisayarınıza her hangi bir program yüklemeden bu büyük siteden istediğiniz videonun mp3 formatına nasıl çevirileceğini bulabilirsiniz.


http://www.vidtomp3.com/ adresinde sitenin ana sayfasında adres kutusuna youtube de beğenmiş olduğunuz videonun tam adresini yazarak “Download” butonuna basmanız yeterlidir. Yazmanız gereken youtube video adresi örnek olarak http://www.youtube.com/watch?v=pTdJowGi0UI şeklinde olmalıdır.


http://www.video2mp3.net/ adresinde sitenin ana sayfasında adres kutusuna youtube de beğenmiş olduğunuz videonun tam adresini yazıp adres kutucuğunun altındaki kalite seçeneklerinden birini seçmeniz gerekmektedir.  Standark kalite veya Yüksek kalite den herhangi birini isteğimize göre seçip “Convert” butonuna basmamız yeterlidir. Yazmamız gerekn youtube video adresi örnek olarak http://www.youtube.com/watch?v=pTdJowGi0UI şeklinde olmalıdır.


http://vixy.net/ adresinde sitenin ana sayfasında adres kutusuna youtube de beğenmiş olduğumuz videonun tam adresini yazıp adres kutucuğunun altındaki çevirmek istediğimiz format seçeneklerinden birini seçmemiz gerekmektedir. Vixy mp3 formatının yanı sıra .avi, .mov, .mp4, .3gp, video formatlarınıda desteklemektedir. Seçilen formattan sonra “Start” butonuna basmanız yeterlidir. Yazmamız gerekn youtube video adresi örnek olarak http://www.youtube.com/watch?v=pTdJowGi0UI şeklinde olmalıdır.


 

Devamını oku

Facebook’ a Video Nasıl Eklenir?


İnsanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan, ülkemizde ve tüm dünyada en çok ziyaretçiye sahip sosyal web sitesi olan Facebook’ a video göndermek çok zor olmamakla birlikte en çok merak edilen ve en çok sorulan sorulardan bir tanesi. Bu yazımızda bu sorunun cevabını detaylı olarak açıklayacağız.


Öncelikle Facebook’a atılacak olan videonun bilgisayarınızda hazır olduğunu varsayıyoruz. Yazımıza başlamadan önce Facebook’a atılacak olan videonun youtube veya diğer sitelerde olduğunu düşünürsek öncelikle bu videonun bilgisayarımıza kaydedilmesi gerekiyor. Youtube veya diğer sitelerde bulunan videoları bilgisayarımıza kaydetmek için gerekli açıklamaları sitemizde detaylı olarak anlattığımız Youtube HD veya Normal Video Nasıl İndirilir?adlı yazımızda görebilirsiniz.

E-Posta adresiniz ve şifrenizi yazarak Facebook’ a giriş yapın.Profiliniz bölümünden profilinize gidin.Duvar sekmesinin yanındaki “Video” sekmesine tıklayın.Açılan sayfada “Yükle” butonuna tıklayın.Açılan sayfada “Gözat” butonuna tıklayarak bilgisayarınızda bulunan video dosyasını seçin.Video yüklemeye başladığında yada daha sonra videoyu düzenle butonu yardımıyla videonuz için açıklayıcı başlık ve bilgiler girin.Diğer insanlar ile videonuzu paylaşmak istiyorsanız; “Paylaş” butonu yardımıyla videonuzu diğer kişiler ile paylaşın.

Adobe Flash Player’ ın en son sürümü yüklü olduğu sürece, herhangi bir bilgisayardan video izliyor olabilmeniz gerekir. Adobe Flash Player’ ın en son sürümünü yüklemek için tıklayın.

Facebook hemen her tür videoyu destekler. Listenin tamamı şöyledir: .3g2 (Mobil Video).3gp (Mobil Video).3gpp (Mobil Video).asf (Windows Media Video).avi (AVI Video).dat (MPEG Video).flv (Flash Video).m4v (MPEG-4 Video).mkv (Matroska Formatı).mod (MOD Video).mov (QuickTime Movie).mp4 (MPEG-4 Video).mpe (MPEG Video).mpeg (MPEG Video).mpeg4 (MPEG-4 Video).mpg (MPEG Video).nsv (Nullsoft Video).ogm (Ogg Medya Formatı).ogv (Ogg Video Formatı).qt (QuickTime Movie).tod (TOD Video).vob (DVD Video)

Videonun en boy oranı 9×16 ile 16×9 arasında olmalıdır ve video yükleme sayfasında belirtilen dosya boyutunu veya uzunluğunu geçmemelidir.


 

Devamını oku

Sivasspor 3 Fenerbahçe 4 Maçı Özeti ve Golleri 22 Mayıs 2011

Sivasspor ile Fenerbahçe Spor Toto Süper Ligin son haftasında şampiyonluk maçında karşı karşıya geldi. Maç sonucu Sivaspor 3 Fenerbahçe 4 . Sivasspor Fenerbahçe maçının özeti ve gollerini bu sayfadan izleyebilirsiniz. Sivasspor Fenerbahçe Maçı Özeti Golleri:


Sivasspor 3 Fenerbahçe 4 – Şampiyon Fenerbahçe


Sivasspor 2 Fenerbahçe 4 Özeti İzle 22 Mayıs 2011,Sivas Fener Maçı Özeti 22.05.2011,Sivasspor Fenerbahçe Maçı Geniş Özeti 22 Mayıs 2011,22 Mayıs Sivasspor Fenerbahçe Maçı Golleri İzle,Fenerbahçe Maçı Özeti 22 Mayıs 2011,Fener 2 Sivas 4 Golleri İzle 22.05.2011,Fenerbahçe Şampiyon Maç Özeti Golleri 22 Mayıs 2011

22 05 2011 fenerbahçe sivas maçının özeti fenerbahçe 4 sivas 2 2011 22 mayıs izle fenerbahçe sivas maçı 22 05 2011 maçı özeti fenerbahçe sivas maçı 22 mayıs 1011 fenerbahçe sivasspor 2011 2 dönem fenerbahçe:4 sivas:2 maçı özeti 22 mayıs 2011 sivasspor 2 fenerbahöe 4 maç özeti izle sivasspor2 fenerbahçe4 maçı


Devamını oku

Fenerbahçe Şampiyonluk Kutlamaları İzle 22 Mayıs 2011

Fenerbahçe Spor toto süper Ligin son haftasında Sivassporu deplasmanda mağlup ederek Şampiyon oldu. Fenerbahçe İlk devrede sivasspor karşısında zorlansa da 1-1 in ardından bulduğu gollerle şampiyonluğa uzandı. Türkiye yurt genelinde Fenerbahçeye gönül verenlerin sergiledikleri şampiyonluk kutlamalarını bu sayfadan izleyebilirsiniz …


22 Mayıs 2011 Fenerbahçe Şampiyon Oldu Kutlamalar,Fenerbahçe Şampiyonluk Kutlamaları Video İzle 22.05.2011,2010 2011 Sezonu Spor Toto Süperlig Şampiyonu Fenerbahçe,Fenerbahçenin Şampiyonluk Kupası Kutlamaları Sivas İzle 22 Mayıs 2011,Fener Şampiyon 2011

fenerbahce sampiyon 2011 fenerbahçe şampiyonluk kutlamaları izle 22 mayıs fenerbahçe şampiyonluk kupası Fenerbahçe Şampiyonluk Kutlamaları İzle 22 Mayıs 2011 fenerbahçe şampiyonluk kutlaması izle 2011 fb şampiyonluk kutlamaları fenerbahçenin kutlamaları izle Fenerbahcenin Sampiyonluk Kutlamasi 2011 istanbulda fener bahçe şampiyonluk ta çıkan olaylar izle okul fener kutlaması

Ayrıca yorumlarımızı yaparken güzel Türkçemizin kurallarına uymaya dikkat edelim. Yorum yaparken yazım yanlışı konusunda yaptığımız bazı hatalar şöyle:


Devamını oku

E-Okul’a Sorunsuz Giriş İçin Yapılması Gerekenler

24 Mayıs 2011 tarihinden itibaren eokul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılamıyor. 24 Mayıs 2011 tarihi itibariyle de e-okul‘a giriş yapmaya çalıştığımızda sürekli hata veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü(Egitek) şu günlerde server üzerinde çalışmalar yapıyor. Çünkü bu günler MEB’in gerek sınavlar gerekse not girişleri bakımından yoğunluğunun fazlaca yaşandığı günler. Dolayısıyla Eğitek , eokul veli bilgilendirme sisteminin ileri ki günlerde de sorunsuz çalışabilmesi için gerekli çalışmaları bu günlerde yapıyor.


Bugünlerde e-okul öğrenci girişine girilemediği gibi, ara sıra e-okul öğretmen girişinde de hata veriyor. Sorunun kısa sürede düzelmesi bekleniyor.

Eokul-a giris icin tıklayınız

Devamını oku

2011 2012 UEFA Avrupa Ligi Maçları Programı Fikstürü Ne Zaman

UEFA Avrupa Ligi 2011 – 2012 Sezonu programı belli oldu. UEFA Maçlarının Ne Zaman Başlayacağı ve Ne Zaman Biteceği Netleşti. Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda ükemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek ve kupaya play-off aşamasında başlayacak. İşte UEFA 2011 2012 Programı:


UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon ülkemizi Beşiktaş’ın yanı sıra Bursaspor ve Gaziantepspor da temsil edecek.


Gaziantepspor 2. ön eleme turunda, Bursaspor 3. ön eleme turunda, siyah-Beyazlılar ise play-off aşamasında kupaya dahil olacak.

Beşiktaş, 18-25 Ağustos tarihlerinde oynanacak play-off turunda rakibini elerse UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak. Ligde grup müsabakaları ise 15 Eylül’de başlayacak.


UEFA Avrupa Ligi’nin eleme turlarının takvimi şöyle:


2. eleme turu: 14 ve 21 Temmuz 2011
3. eleme turu: 28 Temmuz ve 4 Ağustos 2011
Play-off turu: 18-25 Ağustos 2011


Beşiktaş Resmi İnternet Sitesi – 23 Mayıs 2011


UEFA Maçları Ne Zaman Başlayacak 2011,UEFA Avrupa Ligi Maç Programı 2011 2012,UEFA Maç Fikstürü 2011 2012,Beşiktaş Bursaspor Gaziantespor UEFA Maçları Ne Zaman Başlayacak 2011 2012,UEFA Avrupa Ligi Fikstürü 2011 2012

beşiktaş bu yıl uefa fikstür 2011 2011 2012 uefa başlangıç tarihi uefa avrupa ligi 2012 gruplar ne zaman şampiyonlar ligi play off nasıl 2011-2012 şampiyonlar ligi play off 2011-2012 fenerbahçe 2012 maç fikstürü beşiktaşın 2012 uefa maçları beşiktaş kaç puanda ve uefa macları ne zaman yapılacak avrupa 2011/2012 maç takvimi 23 mayıs uefa avrupa ligi bşiktaş
Devamını oku

Herse Nasıl Yapılır Herse Tarifi ve Gerekli Malzemeler Resimli

Patlıcanların sıcak fırında közlenmesiyle yapılan bir yemek … Peki Herse Nasıl yapılır. Lezzetli bir herse için hangi hususlara dikkat edilmelidir? İşte herse tarifi:


Malzemeler

Patlıcan, biber, domates, şeker, limon suyu,

Yapılışı:
Patlıcanları sıcak fırında közleyin. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp irice doğranmış biberleri koyup 5 dakika pişirin.Üzerine ince kıyılmış sarımsakları ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.Közlenmiş patlıcanın kabuğunu soyup irice doğrayın ve tavadaki karışıma ekleyin. 5 dakika daha pişirip üzerine şekeri, tuzu ve limon suyunu ekleyip servis tabağına koyun. Sıcak veya soğuk ikramedin.


Haber7


Herse Tarifi,Resimli Herse Tarifi,Herse Nasıl Yapılır,Herse İçin Gerekli Malzemeler

herse nasıl yapılır



Ayrıca yorumlarımızı yaparken güzel Türkçemizin kurallarına uymaya dikkat edelim. Yorum yaparken yazım yanlışı konusunda yaptığımız bazı hatalar şöyle:


Devamını oku

Doğu Görevi Sayılan Okullar Zorunlu Hizmet Bölgeleri – MEB 2011

1 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan 30 Bin öğretmen ataması için, öğretmen adayları hangi bölgenin ilin ya da ilçenin zorunlu hizmet bölgesi sayıldığını ve 2010 yılında çıkarılan yönetmeliğe göre okul bazında zorunlu hizmet olup olmadığını ya da kaç puan verildiğini merak etmekte. Aşağıda bölge anlamında genel olarak hizmet bölgeleri yer almaktadır. Bunlara göz atabilirsiniz. Ayrıca son çıkan yönetmeliğe göre okul bazında doğu görevi sayılıp sayılmadığını (zorunlu hizmet bölgesi olup olmadığını) aşağıdaki tabloyu indirerek inceleyebilirsiniz …


2011 Doğu Görevi Sayılan Okullar,MEB 2011 Zorunlu Hizmet Bölgeler ve Puanları,Okul Bazında Zorunlu Hizmet Bölgeleri ve Hizmet Puanları 2011,Öğretmen MEB Doğu Hizmeti Sayılan Okullar 2011,Doğu Görevinden Sayılan Okullar Listesi MEB 2011

doğu hizmeti sayılan okullar 2011 meb zorunlu hizmet bölgeleri 2011 2011 hizmet bölgeleri 2011 zorunlu hizmet bölgeleri 2011 zorunlu hizmet bölgeleri okul okul hizmet bölgeleri 2011 2010 öğretmenlerin doğu hizmeti okul bazında meb zorunlu hizmet okulları 2011 okul bazında zorunlu hizmet bölgeleri 2011 meb okul okul zorunlu hizmet bölgeleri 2011


Önemli Not Diger Sitelerde Bunları İndirmek icin link vermisler ama.. dosya acılmamakta.. o yüzden biz herhangi bişey vermiyoruz konuda yeterli bilgi olmadıgından sadece bu bilgilere yer veriyoruz.. ögretmen arkadaşlar...



ZORUNLU HİZMET BÖLGELERİ


BİRİNCİ HİZMET BÖLGESİ İLLERİ


İKİNCİ HİZMET BÖLGESİ İLLERİ


ÜÇÜNCÜ HİZMET BÖLGESİ İLLERİ

1- Adana

1-Adıyaman

1- Ağrı

2-Afyonkarahisar

2- Artvin

2- Ardahan

3-Aksaray

3- Bayburt

3- Batman

4- Amasya

4- Çankırı

4- Bingöl

5- Ankara

5- Elazığ

5- Bitlis

6- Antalya

6- Erzincan

6- Diyarbakır

7- Aydın

7- Giresun

7- Erzurum

8- Balıkesir

8- Gümüşhane

8- Hakkari

9- Bartın

9- İstanbul

9- Iğdır

10 Bilecik

10- K.Maraş

10- Kars

11-Bolu

11- Kastamonu

11- Mardin

12- Burdur

12- Kırşehir

12- Muş

13- Bursa

13- Kilis

13- Siirt

14- Çanakkale

14- Malatya

14- Şırnak

15- Çorum

15- Nevşehir

15- Tunceli

16- Denizli

16- Niğde

16- Van

17- Düzce

17- Ordu

18- Edirne

18- Rize

19- Eskişehir

19- Sivas

20- Gaziantep

20- Şanlıurfa

21- Hatay

21- Tokat

22- Isparta

22- Yozgat

23- Mersin

24- İzmir

25- Karabük

26- Karaman

27- Kayseri

28- Kırıkkale

29- Kırklareli

30- Kocaeli

31- Konya

32- Kütahya

33- Manisa

34- Muğla

35- Osmaniye

36- Sakarya

37- Samsun

38- Sinop

39- Tekirdağ

40 Trabzon

41- Uşak

42- Yalova

43- Zonguldak


2011 Doğu Görevi Sayılan Okullar,MEB 2011 Zorunlu Hizmet Bölgeler ve
Puanları,Okul Bazında Zorunlu Hizmet Bölgeleri ve Hizmet Puanları 2011,Öğretmen
MEB Doğu Hizmeti Sayılan Okullar 2011,Doğu Görevinden Sayılan Okullar Listesi
MEB 2011


Devamını oku

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®