-->

12 Haziran 2011 Pazar

Ağız kokusuna bitkisel çözüm

Ağız kokusunu geçirmeden önce ağız kokusunu nedenini bilmek gerekir. Ağız hijyeni çok önemlidir. Ağız ve diş temizliğiyle beraber ağızdaki yer alan kötü kokuyu bazı besin ve yiyecekler ile geçirebilirsiniz.


Peynir; Peynir ağzın PH dengesini ayarlar. Bununla birlikte çürüklere karşı koyarak yeni çürük oluşumunu önler. Şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilen peynir, şekerin diş çürütmesini önler.


Yeşil Çay; Yeşil çayda yer alan fluorid diş çürümesini önler. Bakterilerin ölmesi nedeniyle ağzın kokması önlenir.


Kivi; Kivi de diğer meyvelere oranla daha çok C vitamini vardır. C vitamini diş eti için faydalıdır ve bakterileri öldürür. Bu şekilde ağız kokusu önler.


Yoğurt; Kalsiyum yönünden oldukça zengin bir besindir. Dişler için yararlıdır. Dişle alakalı problemleri yok eder ve ağzın kokmasını önler.


Maydanoz; Sarımsak, soğan yada sigara gibi rahatsız eden kokuları geçirmek için yararlıdır.


Çilek; Çilek diş ve dişetlerine yararlıdır. Diş taşı oluşumunu önler. Ağızda oluşan kokuyu geçirir.


Kuru Yemişler; Kuru yemişler bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturur. Diş taşı oluşumunu yok eder. Ağızda oluşan kokuyu önler.


Elma; Kabuğu ile beraber yenildiği zaman dişleri kuvvetlendirir ve temizler. Diş arasında oluşan artıkları temizler ve bakteri oluşumunu önler.


 


 



Naptik Lan Biz

0 yorum:

Yorum Gönder

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®