Ağız kokusunu geçirmeden önce ağız kokusunu nedenini bilmek gerekir. Ağız hijyeni çok önemlidir. Ağız ve diş temizliğiyle beraber ağızdaki yer alan kötü kokuyu bazı besin ve yiyecekler ile geçirebilirsiniz.
Peynir; Peynir ağzın PH dengesini ayarlar. Bununla birlikte çürüklere karşı koyarak yeni çürük oluşumunu önler. Şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilen peynir, şekerin diş çürütmesini önler.
Yeşil Çay; Yeşil çayda yer alan fluorid diş çürümesini önler. Bakterilerin ölmesi nedeniyle ağzın kokması önlenir.
Kivi; Kivi de diğer meyvelere oranla daha çok C vitamini vardır. C vitamini diş eti için faydalıdır ve bakterileri öldürür. Bu şekilde ağız kokusu önler.
Yoğurt; Kalsiyum yönünden oldukça zengin bir besindir. Dişler için yararlıdır. Dişle alakalı problemleri yok eder ve ağzın kokmasını önler.
Maydanoz; Sarımsak, soğan yada sigara gibi rahatsız eden kokuları geçirmek için yararlıdır.
Çilek; Çilek diş ve dişetlerine yararlıdır. Diş taşı oluşumunu önler. Ağızda oluşan kokuyu geçirir.
Kuru Yemişler; Kuru yemişler bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturur. Diş taşı oluşumunu yok eder. Ağızda oluşan kokuyu önler.
Elma; Kabuğu ile beraber yenildiği zaman dişleri kuvvetlendirir ve temizler. Diş arasında oluşan artıkları temizler ve bakteri oluşumunu önler.
0 yorum:
Yorum Gönder