-->

31 Aralık 2011 Cumartesi

Fuub.Net Yılbaşı Çekilisi Promosyonbank Sponsorlugu

Merhaba arkadaşlar günlerdir hep katılayım katılayım dedigim çekilişe son dakikada yetişe bildim aklıma sonradan düştü :'( çıkmaz demeyin şansınızı deneyin der gibi.. Fuub.net Uzman Webmaster Forumu'nun düzenledigi bi çekiliş hediyeler harika.. o minibook'un bana çıkmasını okadar çok isterimki:'( umarım yeni yıl bize şans getirir hadi hayırlısı bakalım
 Promosyon Bank ve MRN Promosyon sponsorluğunda sponsorluğunda 1 kişiye Asus Netbook, 1 kişiye Samsung cep telefonu ve 20 kişiye 4GB USB bellek hediye. Yarışmaya katılmanız için yapmanız gereken sadece mesaj yazmak. Yarışmaya siz de FUUB üzerinden katılabilirsiniz.


Yazının Devamı: Buradan okuyabilirsiniz
Ve açık adres http://www.fuub.net/urun-cekilis-kampanyalari-203/netbook-cep-telefonu-odullu-promosyonbank-and-fuub-yilbasi-cekilisi-8694/#ixzz1i9IoAcB2
bu adresten okuyabilirsiniz.
Devamını oku

Milli Piyango Bileti Yılbaşı Çekilişi Sonuçları Öğren 2012

Milli Piyango 2012 Çekiliş Sonuçları burada yerini alacaktır.. suan beklenmekte
Devamını oku

10 Aralık 2011 Cumartesi

Yök Başkanı Degişti Yeni Yök Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya

Yök Çetinsaya İle Yola Devam Etme Kararı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanlığı'na İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'yı atadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanlığı'na İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'yı atadı.

Köşk'ten yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Yükseköğretim Kurulu Üyesi ve Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın görev süresinin 11/12/2011 tarihinde sona erecek olması nedeniyle boşalacak olan Yükseköğretim Kurulu Üyeliği'ne ve Başkanlığı'na İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya’yı seçmişlerdir" denildi.

Gökhan Çetinsaya kimdir?


İstanbul'da 1964 yılında doğan Çetinsaya, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1985'te mezun oldu. Aynı fakültede 1988'de yüksek lisansını tamamlayan Çetinsaya, 1994'te University of Manchester Ortadoğu Araştırmaları Bölümünden doktora unvanını aldı.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak 1986-1994 yılları arasında çalışan Çetinsaya, 1995-1999 yıllarında yardımcı doçent ve 1999-2002 yıllarında ise doçent olarak görev yaptı.

2002-2008 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünde çalışan Çetinsaya, 2005 yılında profesör oldu.

Çetinsaya, 2000-2001 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2005 yıllarında İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanlığı, 2003-2005 yıllarında İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Üyeliği ve 2003-2005 yıllarında ise İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde çeşitli anabilim dalı başkanlığı görevlerinde bulundu.

Gökhan Çetinsaya, 2001 yılında University of London, School of Oriental and African Studies, 2004'te Free University of Berlin, Institute for Turcology ve 2007-2008'te Woodrow Wilson International Center for Scholars'ta misafir araştırmacı olarak çalıştı.

Amerika Ortadoğu Çalışmaları Cemiyeti (Middle East Studies Association of North America, MESA) 1994 Malcom H. Kerr Sosyal Bilimler Doktora Tez Ödülü Birinciliğini kazanan Çetinsaya, İngiltere Ortadoğu Çalışmaları Cemiyeti (British Society for Middle Eastern Studies, BRISMES) 1995 Leigh Douglas En İyi Doktora Tezi Ödülü'nü de kazandı.

Çalışma alanları arasında, Osmanlı ve Modern Türkiye Tarihi (19. ve 20. Yüzyıl), Ortadoğu Tarihi ve Siyaseti (19. ve 20. Yüzyıl) ve Türk Dış Politikası olan Çetinsaya'nın ulusal ve uluslararası birçok makale ve tebliğinin yanı sıra Ottoman Administration of Iraq, 1890-1908 adlı birkitabı yayımlandı.

2008 yılından itibaren İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Çetinsaya, evli ve 2 çocuk babası.
Devamını oku

9 Aralık 2011 Cuma

2012 Yeni Trafik Cezaları Burada

2012 Yılı Trafik Cezaları , Yeni Zamlı Trafik Cezaları 2012 , Trafik Cezaları Yüzde 10 Zamlı Yeni Fiyatlar Ücretler Cezalar , 2012 Trafik Cezası Bedelleri, Maliye Bakanlığı Resmi Trafik Cezaları Ne Kadar 2012 , Yeni Yılda Trafik Cezalarına Ne Kadar Zam Gelecek 2012 , 2012 Hız Park Kırmızı Işık İhlali Trafik Cezası

Trafik cezaları, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yaklaşık yüzde 10 oranında artacak. Alkollü araç kullananlar 650,  kırmızı ışık ihlali yapanlar ile hız limitini aşanlar 154 lira ceza ödemeyi göze alacak.

Trafik cezaları, Maliye Bakanlığının yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren yaklaşık yüzde 10 oranında artacak. Yılbaşından sonra alkollü araç kullananlar 650 lira, kırmızı ışık ihlali yapanlar ile hız limitini aşanlar 154 lira ceza ödeyecek.

Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 10,2 oranında arttı. Vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda trafik cezalarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor.

Bu artışla, alkollü araç kullananlar 1. defada 650 lira, 2. defada 814 lira, 3 ve üçten sonra ise bin 327 lira ceza ödeyecek. Uyuşturucu veya keyif verici madde alarak araç kullananlar da bin 327 lira ceza verecek.

Zamla birlikte kırmızı ışık ihlali yapanlar 154 lira, yasak yerlere park eden sürücüler de 72 lira ceza ödeyecek.

İzin alınmaksızın araca reklam, yazı, resim, ilan, flama ve bayrak takanlar ve araçta sesli, ışıklı donanım bulunduranlar 72 lira ile cezalandırılacak.

Araçların muayene süresini geçiren sürücüler ile servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullananlara da 72 lira ceza uygulanacak.

Sürücü belgesi almak için yanlış bilgi veya sahte belge vermenin cezası 814, araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamanın cezası 154, sürücü belgesi olmadan araç kullanmak ve sürülmesine izin vermenin cezası da 320 lira olarak belirlendi.


Kamyon, otobüs ve çekicilerde takograf, taksilerde ise taksimetre kullanmayanların cezası da 319 lira olarak tespit edildi.

Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkanlara 72 lira ceza verilecek.

Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulunduran ve bu cihazları vatandaşların huzurunu bozacak şekilde kullananlara da 72 lira ceza verilecek.

Park yerlerindeki araçlardan yetkisi olmadığı halde park ücreti alanlar ile karşıdan karşıya geçişlerde işaretlere riayet etmeyen yayalara da 72 lira ceza yazılacak. Toplu taşıma araçlarında sigara içmenin cezası da 82 liraya yükselecek.

-Hız sınırını aşanlar-

Hız sınırlarını yüzde 10′dan yüzde 30′a kadar aşanlar (yüzde 30 dahil) 154 lira, yüzde 30′dan fazla aşanlar da 319 lira ceza ödeyecek.

Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal edenler bin 965 TL ile 3 bin 278 TL, bu cihazları araçlarında bulunduranlar da bin 305 TL ile bin 965 TL para cezası ödeyecekler.

Gerekli yerlerde hızını azaltmayan, öndeki aracı güvenli bir mesafeden takip etmeyen, sağa, sola dönüş kurallarına uymayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüler 72 lira para cezasıyla karşılaşacak.

Geçme kurallarına uymayan ve geçmenin yasak olduğu yerlerde geçen ve trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştiren sürücülere 154 lira ceza verilecek. Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayanlara da 72 lira ceza yazılacak

Zorunlu mali sorumluluk sigortası yapmamanın cezası 4 bin 919 lira olacak.

Araçları, vatandaşların rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak, dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak ve taşıma sınırı üzerinde yolcu almak da 72 lira ile cezalandırılacak.

Ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarında polisten izin almadan olay yerinden ayrılanlar 321 lira ceza ödeyecek.

AA – 10 Kasım 2011
Devamını oku

Açıköğretim Fakültesinde ( AÖF ) Kredili Sisteme Geçiliyor

Anadolu Üniversitesi ( AÜ ) ve YÖK, ‘Açıköğretim sistemi’nde bir takım değişiklik yapma kararı aldı.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi kredili sisteme geçiyor. İçinde olduğumuz eğitim yılında bu değişiklikten etkilenen bazı bölümler varken, önümüzdeki eğitim yılında ise Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin tüm bölümleri kredili sisteme dahil olacak.
Peki nedir kredili sistem, bu sene hangi bölümler etkilenecek?

Murat Eğitim Kurumları’ndan İktisat hocası Ömür Gülmez, Haberturk.com’ayeni sistemi ve ayrıntılarını anlattı.

Kredili sistem: Sistemde bütünleme sınavı kaldırılacak. Bir yıl, (Güz ve Bahar dönemi olmak üzere) iki ayrı döneme bölünecek. Her dönemin ara ve final sınavı olacak. Yani eski sistemde senede her iki dönem için birer defa yapılan ara ve final sınavları, bu sistemde her dönem için yapılacak. Bu da demek oluyor ki; öğrenci bir eğitim-öğretim yılı içerisinde 4 defa sınava girecek. Ders geçme puanlamasında ise ‘Harfli Sistem’e geçilecek. Yani; örgün üniversitelerin uyguladığı sistem. Örnek olarak belirtmek gerekirse, 50-55 arası (Yani bir dersten geçmek için alınması gereken puan) CC olarak adlandırılacak. Yine bu sistemin açıköğretime getirdiği yeniliklerden biri, öğrenciye her dönemde 30 kredi tanımlanması. Öğrencibir sene içerisinde alttan kalmış dersi bulunmamak kaydıyla, üst sınıfından 15 kredilik ders alabilecek. Bu da 4 yıllık bir bölümü, 3 yılda bitirebilme olanağı sağlayacak.
KAYIT YENİLEMEDE DE DEĞİŞİKLİK VAR!

Açıköğretime getirilen yeni sistemde her dönem kayıt yenileme zorunluluğu var. Eski sistemde kayıt yenileme yılda bir defa yapılırken, yeni sistemde Güz Dönemi ve Bahar Dönemi olmak üzere, bir yıl içerisinde iki defa kayıt yenileme yapılması gerekiyor. Sınavlara giriş belgeleri de bundan sonra gönderilmeyecek. Öğrenci, Açıköğretim bürolarından aldığışifre ile Anadolu Üniversitesi’nin internet sitesinden sınava giriş belgesi kendisi temin edecek.

İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ EĞİTİM YILINDA DEĞİŞİKLİKTEN ETKİLENECEK 2 YILLIK VE 4 YILLIK BÖLÜMLER:
Uzaktan Eğitim Programları: (2 YILLIK)

· “Bilgi Yönetimi Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Coğrafi Bilgi Sistemleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Kimya Teknolojisi Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
Merkezi Açıköğretim Programları: (2 YILLIK)

· “Adalet Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “İlahiyat Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
 · “Tarım Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
BU SENE YENİ SİSTEME DAHİL OLAN 4 YILLIK BÖLÜMLER:

· “Felsefe Lisans Programı” (4 yıllık)
 · “İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı” (4 yıllık)
 · “Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı” (4 yıllık)
 · “Sosyoloji Lisans Programı” (4 yıllık)
 · “Tarih Lisans Programı” (4 yıllık)
 · “Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı” (4 yıllık)
ÖNÜMÜZDEKİ YIL YENİ SİSTEME DAHİL OLACAK BÖLÜMLER:

Yeni sistemle birlikte önümüzdeki eğitim-öğretim yılında AnadoluÜniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde bulunan 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin tümü ‘Kredili Sistem’e dahil olacak.
Devamını oku

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®