-->

31 Temmuz 2011 Pazar

Gardens Of Time Hileleri – Facebook Oyun Hileleri

Facebook’ta 2011 yılında en çok oynanan oyunların başında gelen Gardens of Time oyunu denemek maksadıyla ben de oynamaya başladım. Oyun, zamanda yolculuk edip gizli nesneleri bulduğunuz ve puan, altın, kristal kazandığınız bir oyun. Eskiden oynadığımız iki resim arasındaki 7 farkı bulun tarzı bir oyun. Dikkat isteyen ve gizlenmiş nesneleri bulmanız gereken bir oyun. Güzel bir oyuna benziyor ama bana en çok oynanan oyun olması garip geldi. Benim gibi eski bir Farmville bağımlısına oyun biraz basit gibi geldi. Tabi bu yorum oyunu ilk incelemelerim esnasında yazıldı. Belki ilerleyen kısımlarda oyun daha da zevkli hale gelebilir.
Oyunun hilelerini bulursam aşağıdaki linkten paylaşmaya çalışacağım.
Gardens of Time Altın Hilesi indir
Devamını oku

26 Temmuz 2011 Salı

Aspiratör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıvı ve gaz halde olan maddeleri ve tozu çekerek emme işlemi yapan alete aspiratör adı verilir. Aspiratör değişik alanlarda kullanılabilmektedir. Evde temizlik için tercih edilen elektrikli süpürgeler bir tür aspiratördür. Mutfaktaki yemek kokusunu engellemek için bulunan davlumbaz bir tür aspiratördür.

Aspiratör alırken kaliteli bir seçim yapmak isteniyorsa internet üzerinden geniş bir araştırma yapılması gerekir.

Aspiratörde karbon filtre olan modeller tercih edilmelidir. Karbon filtre yemek kokusu ve yanmakta olan yağ doksunu yok eder. Koku yapmaz ve aspiratörü bacasız bir şekilde kullanma imkanı verir. Sürekli olarak kullanılan bu filtrenin 6 ay gibi bir sürede değiştirilmesi büyük önem taşır. Bununla beraber bulaşık makinelerinde yıkanan diğer bir filtre de bulunması ve bu filtre düzenli bir şekilde yıkanması gerekir.

İyi ve kaliteli bir aspiratör almak sessiz bir şekilde çalışmalıdır. Satın alınacak mağazada teşhirli ürün var ise çalıştırarak kontrol etmekte yarar vardır.

Genellikle emiş gücü çok ve çift motora sahip olan aspiratörlerin tercih edilmesi gerekir. Emiş gücünün ayarlandığı kademe ayarı da bulunması gerekmektedir. Aspiratörde aydınlatma bulunanlar alınmalıdır. Aydınlatma özelliği çok kullanılmasa bile aletin içinde bulunan ampuller elektriği fazla tüketmeyen küçük ampüllerdir. Servis ağı geniş olan firmanın ürünü alınmalıdır. Örneğin Arçelik gibi bir markanın aspiratörü alındığı zaman arıza durumunda kısa süre içerisinde yetkili servise ulaşılabilir.

1-     Gürültüsüz bir şekilde çalışmalı

2-     Dış etkenlere karşı sağlam olmalıdır

3-     Temizliği kolay olmalıdır

4-     Elektrik bağlantısı çok iyi yalıtılması gerekir

5-     Montajı ve takılıp sökülmesi kolay olmalıdır

6-     Kullanımı basit olması gerekir.

1-     Dış ortamlara ya da direk dış ortama açılmakta olan yağmur alabilecek yerlere monte edilmemesi gerekir.

2-     Aspiratörün bağlanacağı baca çağı fan çıkış ağzından ufak olmamalı ve baca daha sonra daraltılmamalıdır. Bunun aksi bir durumunda fan tam anlamıyla verimli çalışmaz.

3-     Alevli hiçbir yiyecek aspiratörün altında pişirilmemesi gerekir.

4-     Herhangi bir bakım aşamasında aspiratörün elektrik şebekesinden ayrılması büyük önem taşır.


View the original article here

Devamını oku

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Davlumbaz Çeşitleri Nelerdir ?

Mutfakta meydana gelen kirleticilerin, kokuların, atık olan ısının ve meydana gelen nemin atılması ya da filtre edilmesi için toplama işlemini yapan alete davlumbaz adı verilir. Davlumbaz seçimi mutfak havalandırması ve iklimlendirmesi sisteminin kilometre taşlarından birisidir. Doğru yapılan davlumbaz seçimi mutfak havalandırmasındaki ve iklimlendirmesindeki gürültü, çevre kirliği ve koku gibi birçok problemi yo kederken mutfaya yapılan havalandırma sisteminin ilk yatırımında ve işletmesinde önemli oranda tasarruf sağlar.


Kaliteli ve uygun yapılan davlumbaz ve mutfak havalandırması uygulaması yaygın riskleri büyük oranda azaltır, yaygın söndürme ve kontrol sisteminin kurallara uygun olarak yapılması sağlanarak can ve mal güvenliği artırılır.


Mutfakta fazla büyük alana sahip olan davlumbazlarda aydınlatma tertibatı yapılır.



Duvar tipi davlumbazlar; bir yüzeyn duvara dayalı olması konusundaki etkisiyle egzoz gücünün artış göstermesi sağlanmaktadır.


Ada tipi davlumbaz; dört bir yanı açık pişirme gruplandırmada kullanılamakta olan davlumbazdır. Genişliği 2500 mm geçmez.


Kaş tipi davlumbaz; Fırın ve benzeri uygulamalar içindir.


Konsol tipi davlumbaz; Izgara ve kızartma gibi yemek yapımında kullanılır. Filtreler pişirme civarında yakındır, egzoz havası debisi duvar türüne göre daha az olur.


Genelde ufak yapıda ve basit mutfaklarda tercih edilir. Kullanım amacı ve yerine uygun yağ, uygun filtrelerini genelde filtresini içerisinde bulundurur. Klasik davlumbazın çalışması sırasında egzoz edilmiş olan havada meydana gelen kaçaklar ortama istenilmeyen ısı ve koku yayılmasına sebep olabilir.


Yüksek performansa sahi olan davlumbazların ana amacı koku ve ısı yayılımı önlemek ve egzoz debisini azaltmaktır. Yüksek performansı olan davlumbazlar egzoz debisini yüzde 30 civarında azalttığı için mutfakta yapılacak olan toplam ısıtma, soğutma ve havalandırma işlemlerinin ilk yatırım ve işletme maliyeti yüzde 50 oranında tasarruf sağlar.


 

Devamını oku

Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cep telefonu alınırken ya da araştırma yapılırken önce telefonda olmasını istenilen, yani olmazsa olmaz kategorisine giren özelliklerin belirlenmesi gerekir. Ancak öncelikle, son zamanların en popüler ve ayırt edici özelliklerine karar verebilmek seçimi daha kolay bir hale getirir. Bu özellikleri 4 ana gruba ayırabiliriz ve her birinde dikkat edilmesi gerekli olan bazı detaylar vardır.



3G;


1-     Hızlı internet; 3.6 mbps, 7.2 mbps ya da daha yüksek internet hızı desteği


2-     Görüntülü konuşma; Bu özellik için telsiz telefonun ön kısmında da kamera bulunması gerekmektedir.


3-     Mobil Tv; Bu özellik bütün telefonlarda yoktur ve gsm şebekesinin destekliyor olması gerekir.


GPS; GPS, uydu yardımı ile bulunulan yerin koordinatın veren küresel yer belirleme sistemine verilen isimdir. Bu koordinatlar telsiz telefondaki harita uygulamasıyla birleştirildiği zaman yol ve yön bulunabilir. Genellikle bu harita uygulamasının deneme sürümleri verilmektedir.


Wİ-Fİ;  Kablosuz ağ desteğiyle evdeki kablosuz ADSL modemine bağlanıp telefondan internete girebilirsiniz. İnterneti sevenler için olmazsa olmaz bir özelliktir. Bilgisayarı açma yerine telefondan bu özelikle sayesinde maillere bakılabilir.


Kamera, Video Ve Müzik Gibi Multimedya Özellikleri; Kameranın çözünürlüğü ile birlikte flaş, yakınlaştırma gibi ihtiyaca yönelik olarak farklı teknik özelliklerin yer alması gerekir.


Telefonun hangi müzik ve video türlerini desteklemiş olduğuna dikkat etmek gerekir. Bununla birlikte bu özellikle fazla kullanılacak ise yeterli büyüklüğü olan bir hafıza kartı olmasına dikkat etmek gerekmektedir.


1-     Bluetooth ve USB bağlantı arabirimleri olması


2-     Radyosu bulunması


3-     FM vericisi olması; bu özellikle ile telefonu radyo verici haline getirerek telefonda bulunan MP3’leri arabanın radyosundan dinleyebilirsiniz.


4-     PDF, DOC, XLS gibi dökümanları açma ve düzenleme özelliği olmalı


5-     Ajanda, alarm, hesap makinesi ve takvim gibi özellikler


6-     Oyun sevenler için oyun özellikleri bir telefon alırken dikkat edilecek en önemli noktalar arasındadır.


Ayrıca telefon almadan önce belirlenen modeller arasında karşılaştırma yapılması işi kolaylaştıracak diğer bir etkendir.


 

Devamını oku

Saçlar Nasıl Düzleştirilir?

Düzleştirilen saç, yüzü normalden daha çok aydınlık gösterdiği, renkleri daha iyi yansıttığı, daha canlı ve sağlıklı göstermiş olduğuı için tercih edilmektedir. Düzleştirilen saçların iyi durması için birkaç noktaya önem vererek net sonuçlar elde edilebilir. saç düzleştirici olarak seramik gövdesi bulunan aletler uygundur. Seramik yapılı saç düzleştiriciler, saç foliküllerine en az zararı verdiği için saçlar normale göre daha az dökülür ve yerine yeni saçlar çıkar.



Saçlar düzleştirilmeden önce sıcaklığın zararını önleyen koruyucu spreyler saçlara sıkılması gerekir. Sprey saç uzunluğu boyunca ve saçın her yerine sıkılması zararları en aza indirilmesi için büyük önem taşır. Bu düzleştirici ve fön makinesinin oluşturduğu hasarı önler.


Saçlar fönlendiği zaman tamamen kuruduğundan emin olmak gerekir. Bu şekilde kuru saçlar uçuştuğu zaman, ıslak saçlar sabit kalmaz ve görüntüyü bozmayarak saçları daha ışıltılı bir şekilde gösterir.


Kurumuş olan saçlar geniş dişli bir tarak yardımı ile tamamen taranır. Bu elektriklenmeyi önleyen bir durumdur. Saç kalınlığına göredört ile 10 parçaya bölünür. saç düzleştirici alet ile kafaya en yakın biçimde konumlandırılan uçlara doğru çekilir.


Çekme işlemi yavaş bir şekilde uygulanır. Bu şekilde hem saçlar düz bir görüntü kazanır hem de fazla ısının verebileceği zararlar önlenir. Üstünde çalışılmakta olan tutam tamamen düzleşene kadar işleme devam edilir ve sonraki tutamlara geçilerek bütün saçlar tamamlanır.


Saçın parlaklığı yeterli olmadıysa bütün saçın üst kısmına parlatıcı sprey sıkılabilir.


Kalıcı saç düzleştirmeyle beraber 8 ay gibi bir süre boyunca düz ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Birçok saç tasarım merkezinin tercih ettiği kalıcı saç düzleştirme işlemi sayesinde saçlar 8 ay gibi bir süre yeni fönlü gibi düz ve parlak görülür. Bu uygulamanın sağlığa herhangi bir zararı yoktur.


 

Devamını oku

Ayak Tırnakları Nasıl Kesilir ?

Ayak tırnağı kesim işlemini yaparken kesinlikle doğal tırnak türü ve yapısını korumaya özen gösterin. Ayak tırnağında yapılacak düz kesim her zaman en sağlıklı olanıdır.


Ayak tırnaklarını, kendi şeklinde sadece kenarı olduğu zaman daha fazla yuvarlatmadan kesme imkânı vardır.


Ayak tırnağı aşırı yuvarlak kesildiğinde, tırnak uzadığı zaman yuvarlanmış köşe bölümleri deri içerisinde kolay bir şekilde gömülür ve tırnak batması gibi problem meydana gelebilir. Böyle bir durumda ayak tırnağının kenarında yer alan etler kızarır, şişer ve etin birleşmiş olduğu yerlere dokunulduğu zaman acı hissi oluşur.


Ayak tırnaklarını doğru bir şekilde kesmek için tırnak makasının seçimi büyük önem taşır. Ayaklar için kullanılacak olan tırnak makası çok az eğimi olan düz bir makas olması gerekir.


Tırnak etrafında yer alan etler kesilerek yapılmakta olan pedikür işlemi de bu etleri çoğaltacak ve sertleştirecek, parmak yapısını bozabilen bir uygulamadır.


Bunun için tırnak etlerine banyonun ardından, hazır yumuşakken özel yağ kullanıp şekil verme işlemi yapılabilir.


Yağlanmış olan etler dibe doğru itilir, geride durması sağlanabilmektedir. Bu şekilde ayak parmaklarında daha güzel bir görünüm meydana gelir.


 

Devamını oku

24 Temmuz 2011 Pazar

Tost Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İki adet metal parçanın menteşe sayesinde tutturulması ve arasında tost yapılabilen mutfak aletine tost makinesi ismi verilir. Genelde elektrik ile çalışır ve telefon ya da alüminyumdan yapılmaktadır.


Tost makinesi, içinde bulunan ekmeği ısıtıp sıkıştıran, bu türde daha lezzetli bir hale getiren bir çeşit ev aletidir. Ekmek içerisine yerleştirilen peynir, sucuk, salak, kaşar gibi gıdalar ile tost makinesi ile tost yapabilirsiniz.



1- Tost makinesi seçimi yapılırken kolay çizilmeyen ve yapışma problemi olmayan teflon ve dökün tabanlılar tercih edilmesi gerekir. Bununla birlikte çıkartılabilen tabanları olan modelleri tercih edip temizliği daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
2- tost makinesinin ısı derecesi ayarlanabilir özelliği olması gerekir. Sadece dilim ekmekler ile tost yapma hedefleniyorsa ufak bir tost makinesi işi görmeye yeter. Ancak tost makinesinden ızgara gibi beklentiniz var ise daha büyük modeller alınmalıdır.
3- Makineye fazla ihtiyacınız yoksa, bilinen markaların örneğin arçelik gibi markanın ufak boyutta ve oldukça hesaplı ürünleri tercih edilebilir.
4- Tost makinesinin, kapağı 180 derece açılıp iki kapağını da yatay bir biçimde kullanılacak modeller tercih edip elektrikli ızgara halinde kullanılabilir.
5- Piyasada yer alan birçok tost makinesini iç yüzeyi ile dış yüzeyi de ısınır. Bu evde bulunan ufak çocuk ve evcil hayvanlar için problem yaratabilir. Bununla birlikte tost makinesiyle alakalı ev kazalarının büyük bir bölümü ısınan yüzeye değen kabloların kaplamasının erimesi ile gerçekleşmektedir.
6- Tost makinesi alınırken “ Türk Standartları Enstütüsü belgesi, servis ağı yaygın ve arçelik gibi bilinen markaların aletleri tercih edilmelidir.
7- Tost makinesi kullanım kılavuzuna göre kullanmalı, kapağında bulunan malzemelerin türü ve pişirme zamanına göre kızartma ya da pişirme yapılması gerekir.
8- İlk ısıtma esnasında tost makinesinden hafif bir koku gelebilir. Bu durum normaldir ve kısa süre sonsa sonra erer.
9- Makine temizlenirken sert ve kuru cisimlerin kullanılmaması gerekir.


 

Devamını oku

Taşıma Yönetmeliği

Evden eve nakliyat firmalarının uyması gereken bir çok kanun ve yönetmelik mevcuttur. Sanayi ve Ulaştırma Bakanlığı bu yöntemleri belirler. Eşya taşımaları yönetmeliği, eşya taşımacılığı ücret birliği, karayolu taşıma yönetmeliği, karayolu taşımacılığı meslek yönetmeliği evden eve nakliyat firmalarının uyması gereken yönetmeliklerdir. Bir evden eve nakliyat firmasının bu yönetmeliklere ne kadar uyduğu önemlidir.


Eğer bir tüketici merak ediyorsa bu tip yönetmelikleri internetten bulup inceleyebilir. Ülkemizde evden eve nakliyat çok yeni bir sektördür o nedenle tüm kuralların oturması zaman alacaktır. Bu nedenle firmaların yönetmeliklere uyumu ile ilgili de sorunlar yaşanabilir. Ancak evden eve nakliyat firması bu tip yönetmeliklere tamamen uyumsuz çalışmıyorsa henüz bu sorunlara çok fazla takılmamak gerekir. Evden eve nakliyat firmaları talep ettiğinizde belgeleri göstermek ile yükümlüdür. Ancak bu konuda en iyi sertifikanın evden eve nakliyat firmasının geçmiş müşterilerinin teşekkürü ve beğenisi olduğu unutulmamalı. Evden eve nakliyat firmaları çok sık denetimden geçerler. Bakanlık eksikler konusunda çok hassastır ve firmaları ceza verebilirler.


 

Devamını oku

Kan uyuşmazlığı nasıl tedavi edilir ?

Anneyle bebek arasındaki kan uyuşmazlığı, sadece annenin kanının Rh(-), babanın kanı Rh (+) olduğu zamanlarda meydana gelebilir.


Böyle bir durumda ilk doğumdan sonra rh (+) bebeğin kanı anne ile karışır, buna karşılık olarak antikor üretimi oluşur ve annenin ikinci hamileliğinde bebek ile kan uyuşmazlığı problemi etkisini gösterebilir.


Doğumdan başka düşük, dış gebelik, kürtaj ve amniyosentez türü durumlarda da kan uyuşmazlığı meydana gelebilir.


Kan uyuşmazlığı sorununda iğneyle tedavi ve kan değişimi gibi uygulamalara başvurulur. Hamilelik sırasında bebeğin kan grubu belli olmadığı için, anneye koruyucu rheogam iğnesi yapılmaktadır. Doğumun ardından bebek eğer Rh (+) kan grubundaysa iğne devam eder. Tedavi sırası şu şekildedir.


1-     Hamileliğin 28. haftasında ve bu haftadan sonra kanama görülmemesi için bu iğne yapılmaktadır.


2-     Rh (+) bebeğin doğmasının ardından 72 saat içerisinde annenin kanında antikor üretiminin önlenmesi için rheogam iğnesi yapılmaktadır. Bu iğneler peş peşe birkaç doz olarak yapılmaktadır.


3-     Hamilelik esnasında kordosentez, dış gebelik, düşük, kürtaj ve amniyosentez gibi durumlardan birisini oluşursa yine 72 saat geçmeden rheogam iğnesi yapılabilir.


4-     İğne tedavisiyle birlikte anne karnında belli tarihler arasında kan değişimi uygulanarak hamilelikte problem yaşanması önlenebilir.


 

Devamını oku

Döviz kuru neye göre belirlenir ?

Bir ülkenin para biriminin diğer başka ülkenin para birimi türünden fiyatına döviz kuru ismi verilir. Döviz kuru genel açıdan bakılırsa bütün diğer fiyatlarda görüldüğü gibi, satıcı ve alıcıların talebi içerisinde meydana gelen dengeye bakılarak belirlenmektedir.


Diğer taraftan, ülkelerin birçoğu devlet döviz kurlarına belli aralıklar ile karışma gereği duyabilir. Bunun sebebi ülkede döviz gelirinin azalması, talebiz arz oranını aşmasıyla döviz fiyatının aşırı derecede artmasıdır.


Döviz piyasasına devletin karışması gibi bir durumda, ülkede gerçekleşen döviz alışveriş resmi kurumlar tarafından yönetilmektedir. Talep belli bir kontenjan ile sınırlı olur, bazı durumlarda döviz kurları sabitlenebilmektedir.


Fakat devlet politikası sonucunda dövize talebin azalma hızı çoğunluklar arzın artış hızının gerisinde kalmaktadır.


Birçok ülkede döviz kuru sabit kalmasına karşın talebin azalmadığı ve karaborsa fiyatların meydana geldiği görülmektedir.


Bu sebeple döviz piyasasında devlet kontrolü sürekli ve her zaman net başarılı sonuçlar veremeyen bir durumdur ve birçok iktisatçı döviz fiyatının her şartta serbest piyasaya bırakılmasıyla dengenin daha kolay bir şekilde sağlanabileceğini düşünür.


 

Devamını oku

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Kısır Nasıl Yapılır ?

Türk mutfağının en önemli geleneksel lezzetleri arasında yer alan yemeklerden birisidir. Genellikle soğuk olarak yenilmektedir. Antakya yöresinde içerisine nar ekşisi katılarak sunulmaktadır.


Özellikle çay ile beraber misafirlere ikramı yapılan bu enfes yemeği kısa süre içerisinde sizde hazırlayabilirsiniz.


Kısır Malzemeler;


1-     2 Su bardağı ince bulgur


2-     1,5 Yeme kaşığı biber salçası


3-     1,5 Yemek kaşığı domates salöası


4-     10 Sap taze soğan


5-     Yarım demet maydanoz


6-     Bir avuç taze nane yaprağı


7-     1 Diş sarımsak


8-     Yarım çay bardağı limon suyu


9-     Yarım su bardağı zeytinyağı


10- 4 Yemek kaşığı nar ekşisi


11- 1 Tatlı kaşığı tuz


12- 2 Su bardağı sıcak su


13- 1 Yemek kaşığı nane, pul biber ve kimyon


Kısırın Hazırlanışı;


1-     Bulguru kapağı olan bir tencere içerisine alın. Üstüne 1 su bardağı sıcak suda eritilen biber ve domates salçalarını ilave edin. Sıcak suyun kalan kısmını ve tuzu ilave edin ve karıştırın.


2-     Bulguru demlenebilmesi için kapağı kapalı bir şekilde 15-20 dakika kadar bekletin.


3-     Demlenmiş olan bulgur üzerine baharatları ilave edin. Taze soğan, maydanoz, nane yaprağı ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak tencereye ilave ederek harmanlayın.


4-     Karışım üstüne limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin.


 

Devamını oku

Çocuklarda hiperaktivite belirtileri

Fazla hareketlilik olarak bilinen hiperaktivite de, yaşıyla uygunsuz oranda hareket veren çocuk ve yetişkin insanlar için kullanılmakta olan tıbbi bir terimdir.


Hiperaktivite, dürtüsellik ve dikkat eksikliği davranışları ile beraber dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun temel durumlarından birisidir.


Hiperaktivite teşhisi konulabilmesi için görülmesi gereken temel belirtiler vardır. Bu temel belirtiler;


1-     Sabit bir yerde oturamama


2-     Ayak ve ellerin sürekli olarak hareket ettirilmesi


3-     Sürekli hareket etme, yerinde duramama


4-     Çok fazla konuşmak


5-     Sakin bir şekilde oyun oynayamamak


6-     Civardaki her yere koşmak, eşyaların üstüne tırmanma gibi belirtiler verir.


Hiperaktivitenin sebepleri içerisinde kalıtım, beyinde yer alan sorunlar ve çevre faktörleri gösterilebilir. İnsanın birinci derece akrabasında hiperaktivite sorunu söz konusuysa, nüfusun çoğunluğuna oranla daha fazla görülmektedir. Beyinde yer alan bazı işlevlerin bozuk olması dikkat eksikliği ve hiperaktivite ye sebep olabilir.


Bunlarla birlikte doğum komplikasyonları, ailenin tutumu gibi çevresel etkiler hiperaktivite ye neden olan durumlardır. Çevre yalnız başına bu sorunun sebebi olamaz fakat genetik yatkınlık söz konusu ise meydana gelebilir.


 

Devamını oku

Domates Çorbası Tarifi

Domates çorbası, her mevsimde özlenmekte olan bir lezzettir. Yaz mevsiminde sulu domatesler ile hiç salça ilave etmeden hazırlanabilir.


Kış aylarında ise daha çok bol miktarda saçla kullanılıp benzer bir lezzet elde edilebilir. Çorbalar servis edildiği zaman rendelenen kaşarı yanında bir kâse ile sunulabilir. Kaşar çorbaya ayrı bir lezzet katar.


Domates Çorbası Malzemeleri


1-     5 Adet büyük domates


2-     2 Yemek kaşığı un


3-     1 Su bardağı süt


4-     5 Su bardağı su


5-     1 Yemek kaşığı saçla


6-     2 Yemek kaşığı sıvıyağ


7-     Son olarak tuz


Domates Çorbası Hazırlanışı;


1-     Domatesleri soyarak rondodan geçirin ve rendeleyerek domatesleri hazırlayın


2-     Yağ ve unu kısık ateş üzerinde kavurun. Domatesleri ve salçayı tencereye ekleyin ve karıştırın.


3-     Su ilave edin. Kıvam koyulaşıncaya kadar orta ateş üzerinde pişirin. Çorba kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın.


4-     Kaynamaya yakın bir zamanda sütü ilave edin, kaynamadan sonra birkaç dakika daha pişirmeye bırakın.


5-     İstenilen kıvam oluştuğu zaman ocağın altını kapatın ve çorbayı servis edin.


 

Devamını oku

İnfrared Isıtıcıların Avantajları Nelerdir?

Kelime olarak kökeni Latinceye dayanmakta olan “ Infra “ altında anlamını taşır. Bu terim ile anlatılan şey, aslına bakılırsa Infra-red ışınlarının kırmızıdan daha az bir frekansa sahip olmasıdır.


Güneş her insana bildiği gibi mükemmek bir ışık ve ısı kaynağıdır. Dünyaya gelen güneş ışınları farklı dalga boylarındadır ve bunlardan birisi de infrared yani kızılötesi ışınlarıdır. Güneş ılınları üstünde yapılmış olan çalışmalara bakılacak olursa ısını en iyi ve güzel biçimde taşıyan infrared ışınlarıdır. Bu nedenle, infrared ile ısıtma durumunun temeli güneştir denilmesi yanlış bir deyim olmaz.



Bu ışının en farklı özelliği ise havayı değil direk nesneleri ısıtıyor olmasıdır. Günümüzde kullanılan kalorifer, kömür sobası ya da klasik elektrikli ısıtıcılar öncelikle havayı ardından içerde yer alan eşyaları ve insanları ısıtır.


Klasik olarak son dönemlerde kullanılan sistemler, uygulanma yönünden pratik zorluk içermektedir ve daha pahalıya mal olan ısıtma sistemleridir. Bu sistemlerden ısı elde edilmesi, bu ısının içerde yer alan havayı ısıtması ve daha sonra orada yaşamakta olan insanların ısınmasını esas alır.


Bunun aksine infrared ısıtma sistemlerinde, insanlar direk ısınacağı için böyle bir durum söz konusu olmaz. Tesisat için harcanmakta olan maliyet söz konusu olmaz. İnfrared ısıtıcıların kullanması ve taşınması kolay, pratik ve sadece ısınması istenilen yerlerin ısıtılması sağlanmaktadır.


Bunlarla birlikte belli zaman aralığında kullanılacak olan yerlerin ısıtılmasında, bu mekanların önceden ısıtılmasına gerek olmadığı için oldukça ekonomiktir. İnfrared ısıtıcılardan yayılmakta olan ışınlar havayı ısıtmadığı için yaşanılmakta olan yerlerde hava kuruluğuna neden olmaması için tercih edilebilmektedirler.


İnfrared ısıtıcı fiyatı klasik elektrikli ısıtıcılara oranla daha çok görülebilir. Fakat alınmakta olan verim yönünden değerlendirme daha mantıklı olur. Eğer infrared ısıtıcı alma düşünülüyorsa kesinlikle üretici firma sanayi ve ticaret Bakanlığı’ndan onayı var mı yok mu kontrol edilmeli ve direk ve sürekli bir biçimde ısıtıcıya bakılmamasına özen gösterilmelidir.


 

Devamını oku

Çocuklarda dikkat eksikliği belirtileri

Dikkat eksikliği söz konusu olan çocuklarda problem dikkat edememek değil, dikkat süresi ve yoğunluğunun aynı yaştaki çocuklara oranla daha az olmasıdır.


Dikkatin neye yöneldiği de yoğunluk ve süreyi etkileyen önemli bir unsurdur.


Örnek verecek olursak, derslerine oldukça kısa bir süre odaklanabilen çocuk oyun türü ilgiyi daha fazla çekebilen durumlara çok daha uzun süre dikkatini verebilmektedir. Kalabalık ve gürültülü ortamlarda dikkat yoğunluğu olmazken, sakin bir yerde, yüz yüze konuşmalarda dikkat toplanabilir.


Dikkatsizlik sorunları, bir anda birkaç konu ile beraber ilgilenme, başlanılan işi sonlandıramama, karşıdaki insan dinlemiyormuş gibi olma, beyni yoran işlerden uzak durma, unutma ve eşya kaybedilmesi sürekli olarak karşılaşılan durumlardandır.


Bu tarz davranışlar birçok çocukta zaman zaman görülebilen durumlardır. Dikkat eksikliği, dikkat eksiliği hiperaktivite sorunu hastalığının aşırı hareket ve dürtüsellik ile beraber ana belirtileri arasındadır.


Çocuğa bu rahatsızlığa bağlı olarak dikkat eksikliği teşhisi konulabilmesi için, dikkat eksikliği belirtilerinin 7 yaşında önce görülmesi, birden fazla yerde ve 6 ay ya da daha uzun bir süre zarfında kesintisiz olarak görülmesi gerekir.


 

Devamını oku

12 Temmuz 2011 Salı

milyoner şehir anıtların kilidini açma hilesi

Merhaba arkadaşlar bu hile ile anıtların kilidini açacaksınız .

Anlatım: Murat

Devamını oku

vegas şehir sınırsız ev yükseltme hilesi

Merhaba arkadaşlar bu hil e ile evlerinizi yükselteceksiniz.

Anlatım: Mustafa

Devamını oku

milyoner şehir dekorasyon hilesi

Merhaba arkadaşlar bu hile ile dekarasyonlarınız harika oranalr verecektir.
Kodların hepsi Aşağıda yer almaktadır .

Anlatım: Murat

Aşağıdaki kodlarda yer alan kırmızı yerler ile yanında Bulunan kodları değiştiriniz.
aa0: abc mısır tarlası değeri 7
978: 86c japon ağacı değeri 1000
850 : 86c byk bahce değeri 1000
600 61c zafer takı değeri 1000
978: 61c FiSKiYE 2 değeri 1000
AA0: 86C ŞEHİR BASKETBOLU DEĞER 1000
160: 86C BULUT Ağacı DEĞER 1000


Devamını oku

MagicMall para + seviyesi + özel para hilesi


Arkadaşlar başlıktan anlaşıldığı gibi harika bir hile ile beraberiz.



Devamını oku

9 Temmuz 2011 Cumartesi

merhaba macera sped hilesi

S evgili arkadaşlar bu hile ile oyunumuzda hızınız inanılmaz artacaktır.


Devamını oku

milyoner city bonus hilesi

Merhaba arkadaşlar sizlere bir Kaç Bonus hilesi vereceğim. Birisi Elma Ağacı (Videolu diğeri büyük boy Bahçe Bonuslar eklenecektir. Bu Sayfadan Takip ediniz .

--------------
icin buyuk bahce
sonu AA0 ile lokma asagiya alip AA0 yu Silip Yerine ABC yazarak
değeri yi 7 yapalim
buyuk Bahceden 2 tane Alalım
------------ ---

Elma Ağacı

Devamını oku

ordu saldırı para hilesi

Sevgili arkadaşlar bu hile ile istediginiz Kadar para yapabilirsiniz.

Videoda belirtilenin dışında Aldığınız şeyleri satarak para kazanırsınız. Fakat paranız Aldığınız nesneyı geçince harcayıp Alim yapınız. Aksi Halde kendi paranızdna gider.

Anlatım: kinqremzi


Devamını oku

happy pets oda açma hilesi


Anlatım

M.qinq TARAFINDAN

Bu hile ile oyunumuzda Odalar açabileceksiniz.

Devamını oku

7 Temmuz 2011 Perşembe

Çanakkale gezilecek yerler

Asos; Ayvacıkta bulunan assos bütün yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan bir tatil bölgedir. Akropol denizden 238 metre yükselikte yer alır. Athena tapınağı milattan önce 6. yüzyılda bu bölgede inşa edilmiştir.


Biga yarımadası ve Edremit körfezi koruma özelliğiyle beraber eski güzelliği sebebiyle dorik tapınak restore yapılmıştır. Tapınak kalıntılarına vuran ay ışığı kesinlikle görülmesi gerekir.


Akropol’ün kuzey bölgesinde, tamamı 14. yüzyılda Osmanlı Padişahı 1. Murat döneminde inşa edilen cami, körpü ve kale vardır.


Bozcaada; Etrafı 14 mil olan Bozcaada, önemli bir turistik bölgedir. Çevresinde büyüklü küçüklü adacıklar olan ada, Çanakkale Boğazına 15 ml, Limni’ye 30 mil Midilliye ise 33 mil uzaklıktadır.


Adada liman koyu, değirmenler koyu, poyraz limanı, çanak limanı, çapraz limanı, kocatarla limanı, logar limanı, ayala limanı gibi 12 adet koyu vardır.


Gökçeada; Türkiye’de bulunan adaların en büyüklerinden birisidir. Değişik tonlarda çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili tepelerinde bulunan kutsal pınarlar ve manastır yer alır. Çanakkale ve Kabatepe’den tarifeli, araba vapuru seferi yapılır. Ada koylarında dalış turları düzenlenir.


Truva; Çanakkale’ye 30 kilometre mesafed yer alan bir bölgedir. Arkeolojik kazılar değişik zamanlardaki yerleşim yerlerini, şehir surlarını, ev temellellerini, tapınak ve tiyatroyu ortaya koymuştur. Tahtadan yapılan At heykeli eski savaşı anımsatır.


Dardanos; Çanakkale’ye 11 kilometre mesafede yer alan Kalabaklı çayı kıyısında, Maltepe yer alır. Mezar anıtı, bir koridor, on oda ve ana mezar odasında meydana gelir.


 

Devamını oku

empires müttefikleri enerji hilesi

Sevgili arkadaşlar bu hile el emeği + charlesle yapılmaktadır. Zor gibi görünebilir fakat öğrenince Kolay olacaktır.

Dikkat: Charles programı sitemizde Programlar bölümünde vardir.Çalıştırabilmeniz için java yüklemeniz gerekmektedir.

Devamını oku

zombie lane railgun hilesi 07/07/2011

Sevgili arkadaşlar zombi şeritli yeni hile ile karşınızdayız. Zaten ne İMKB ayradığı başlıkta yazmıştır.Videoyu dikkatli izleyin ve hile keyfini çıkartın.Trgala.com farkıyla.

Yeni yetenek YUSUF un anlatımıyla.

Devamını oku

Diyet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Diyet, kilo sorunu olan insanların için yaşamın ve doğal olarak her şeyin kısıtlanan halidir. Kilo sorunu olan kişiler tolumdan kopar, hayata küser ve gelecekten herhangi bir beklentisi olmayan insanlar haline gelebilirler. Bu durum tamamen insanın yaşamış olduğu durumlarda veya aileden gelen genlerden kaynaklanır.


İnsan fazla kiloluysa kesinlikle diyet yapmalıdır diye bir durum söz konusu değildir. Yapılan diyet ölüme yada sakat kalmasına sebep olabilir. Diyet kesinlikle bir doktor kontrolü altında yapılması ve gerekli kontrollerin yapılması gerekir. Bu süre içinde diyete olan kişinin moralini yüksek tutması gerekir.


Psikolojik açıdan sarsılan bir kişi yaşama küser ve yaşamı anlamsız olarak düşünür. Yaşıtlarına oranla daha pasif ve soysal aktivitesi yoktur. Spor yapmayı hiç istemezler. Sevdikleri en güzel kelime yemektir. Yemek yiyip mutlu olunan bir çeşit rahatsızlıktır. Yaşamayı yemek yiyerek bulurlar. Bu diyet problemi küçük yaşta başladıysa o insanın çocukluğu olduğu veya yaşadığını söylemek mümkün değildir.


Diyet bazı insanların korkulu rüyasıdır. Yaşamın anlamının kaybedildiği zamanda diyete başlanıldığı zamanlardır. Tam aksine bu durum insanın bedensel sağlığa ulaşacağı gün yada ruhsal dengesinin düzeleceği gün olarak algılanması gerekir.


Diyet, evde iken ev bireylerinin diyette olan kişiye anlayış ve sağ duyu göstererek ayak uydurması gerekir. Evdeki kişilerin ayak uydurması ve kırıcı söz söylememesi çok önemlidir.


 

Devamını oku

Göğüs Küçültme Estetiği Nasıl Yapılır ?

Özellikle doğumun ardından oluşan göğüs sarkması ve büyümesi gibi sorunlara çözüm olarak tercih edilen bir estetik yoludur. Gebelik ve doğum sırasında yenilen yemekler ve tüketilen gıdaların neden olduğu büyümeleri ortadan kaldırmak meme büyütme estetiği ile gerçekleşir.


Estetiğin yaptırılması için bazı şart ve istekler vardır. Gebeliğin hemen ardından bu estetik yaptırılamaz. 18 Yaş altındaki kızlara yapılmaz. Çünkü bu dönem içinde meme gelişimi devam eder. Fiziksel kontroller yapılmadan estetik uygulaması hiçbir merkezde uygulanmaz.


Ameliyat sırasında doktor göğüs üzerinde hesaplama ve ne oranda küçüleceğini belirtmek için bazı uygulamalara gider. Yaş ve kilo bu hesaplama için büyük önem taşır. İki türde ameliyat yöntemi uygulanır. Bu yollardan size uygun olanı tercih edilir.


Ameliyatın süresi yaklaşık 4 saattir. Ameliyatın ardından kendinizin görebileceği türde zler kalabilir. Bu izler için yapılabilecek bir şey yoktur. İzlerin geçmesini zamana bırakmak gerekir ve bir süre sonra belirginliğini kaybettiğini göreceksiniz.


Ameliyatın ardından her insan bazı zorluklar yaşayabilir. Bir süre ağrı ve sızı çekilebilir. Fakat doktor bunları önlemek için sizlere ağrı kesici ilaç önerir.


5-6 Hafta içerisinde eski halinizi alırsınız. Fakat bu dönemi doktorun tavsiye ettiği şekilde yaşamanız gerekir. Bu dönem içinde yapılacak ters hareketler tehlike oluşturabilir. Göğüslerin görsel değişimini hemen fark edersiniz. Ne oranda küçüldüğü, hangi şekli aldığını görüp, hissedebilirsiniz.


 

Devamını oku

Metabolizma nasıl hızlandırılır ?

Metabolizma hızı insanın vücudunda yer olan kas yapısı ile direk orantılı bir konudur. Vücut ne kadar kaslı ise metabolizma o kadar hızlı olur.


Erkeklerin kas yapısı bayanlara oranla daha çok olduğu için erkeklerin metabolizması daha hızlı olur.


Kadınlarda normal kabul edilen metabolizma hızı 1200-1600 kalori arasındadır. Bu oran erkeklerde ise 1400-2400 kalori arasında değişir.


Metabolizmayı hızlandırmanın en kolay yolu, düzenli egzersiz yapıp kas doksunu yükseltmek ve dengeli beslenmektir.


Metabolizmayı Hızlandıran Durumlar;


1- Düzenli olarak egzersiz yapmak ve dengeli beslenmek büyük önem taşır. Bu kavramların bir hayat şekli olarak algılanması gerekir.


2- Güne kesinlikle kahvaltı yaparak başlanmalıdır. Kahvaltı atlanırsa metabolizma yavaş çalışır.


3- Proteini yüksek yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmelidir. Süt ürünlerini diyetlerde bulundurun. Bu durum, metabolizma hızını % 10 artırır.


4- Hareketli yaşamaya dikkat etmelisiniz. Gün içinde ufak durumları bile hareket etmek için kullanmanız gerekir. Merdivenleri çıkmak, inilecek duraktan bir durak önce inerek yürümek iyi gelir.


5- Yemeğin ardından kısa süren yürüyüşler yapılabilir.


6- Kafeini olan içecekler tüketilebilir. Kafein, kalp basıncı ve adrenalin miktarını yükselttiği için metabolizmayı hızlandırır.


7- Bol miktarda yeşil çay tüketilmelidir. Yeşil çay kalp basıncını artırmadan metabolizma hızlanmasını sağlar.


8- 30'lu yaş ve üstündeyseniz günde ortalama 4-5 dakika yoğun tempo egzersiz yapabilirsiniz.


 

Devamını oku

Burun Estetiği Nasıl Yapılır ?

Burun estetiği bir insana baştan sona değiştirebilen bir uygulamadır. Burun estetiği yapılmasından sonra seçimine göre ya çok güzelleşme olur veya oldukça kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Burun estetiğinin herhangi bir yan etki oluşturmaması insanları bu estetiği yaptırmaya iten en önemli faktördür. Nefes problemi dahi oluşturmadan biten ameliyat ve ameliyattan sonraki dönemde dengeli bir görünüm sağlayabilmek için yapılır.


Doğallığı bozmadan burnu kişinin istediği türde düzeltmek için uzmanlar uğraşırlar. İnsanın isteğine göre burun üstünde değişmeler yapılabilir. Burun estetiği yaptırmanın bazı nedenleri tamamen görüntüdeki rahatsızlıktan olabilir. Kırılan burun için estetik ameliyat yapılabilir.


Burun estetiği ameliyatı 2 türde yapılabilir. Bunlar açık ve kapalı operasyonlardır.


Yapılacak olan ameliyat kişinin seçimine göre genel veya lokal anestezi olarak yapılır.


Ameliyattan önce ve sonra doktorun bazı önerileri yapılması gerekir. Doktorlar ameliyattan önce yeme ve içmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Sigara tüketimi bırakılmalıdır. Ameliyattan sonra burna yapılan alçı yaklaşık 10 gün sonra çıkartılır.


Ameliyatın ardından yüz kısmında oldukça fazla şişmeler olabilir. Bunlar normal bir şeydir ve panik yapmaya gerek yoktur. Yapılacak tek şey doktorun verdiği ilaçları alarak, söylediklerini yapmaktır.


Büyük bir kısmı 10 gün içinde geçer. Fakat tamamen iyileşmesi biraz süre alabilir. Yaklaşık 1 senelik süre içerisinde tamamen iyileşmez. Daha sonra burun kısmında bir iz veya ameliyattan eser kalmaz. Tamamı ile gecen burun görünümü sizin güzelliğinize güzellik katar.


 

Devamını oku

Google Street View nedir ?

Google’nin birçok hukuki tartışma ve özel hayat ihlali hakkında tartışmalara sebep olan street view yazılımı, google maps özelliğinin devamı olarak çalışıyor.


Google earth ile ayrıntılı uydu fotoğrafını yaşamımıza sokan firma, google maps yardımı ile adres tarifini de kolaylaştırıyor.


25 Mayıs 2007 yılında google street view piyasaya sürülmesi ile günlük hayatın ne kadar göz önünde olduğunu kanıtlamış bir durumdur.


Google street view 360 derecelik fotoğrafların XML ile flash’a yüklenmesiyle oluşuyor.


Google street view’daki kaliteli görüntü ve gerçek hissi oluşturan fotoğrafların arkasında araba ve bisiklet ile durmadan çekim yapan binlerce google çalışanı yer alıyor.


Hemen hemen her gün yeni ülke ve detayların eklendiği yazılım gelişimi için Amerikan ordusuyla ortaklığı olan Immersive media ve google beraber çalışıyor.


Paranomik fotoğrafların alınması için yüksek kaliteli makinelerle birlikte GPS ve coğrafi etiketlerden faydalanılıyor.


Google Street İle Nereler Gezilebilir


Google ürünü olduğundan dolay street view hizmeti öncelikle Amerika Birleşik Devletleriyle başladı. Gittikçe ayrıntısı artan yazılım günümüzde birçok eyalet ve şehirde kullanılabiliyor.


Hizmeti hızlı bir şekilde geliştirebilmek için çalışan firmanın son durağı Batı Avrupa ve Almanya, İngiltere, İspanya ve Fransa oldu.


Yeni sürümlerin yüklenmesiyle beraber Tayland’dan İtalya’ya, Japonya ve İngiltere gibi değişik kıtalardaki ülkeleri kapsama alanına aldı.


 

Devamını oku

Dudak Yeme Alışkanlığı

Tırnak ve dudak yeme alışkanlıkları ufak yaşlardan sonra başlar ve insanların yaşamının büyük bir bölümününde yada insanda belli bir yaşa kadar sürer. Bu alışkanlık ufak yaşta kazanılabileceği gibi, ileri dönemlerde de oluşabilir. Psikolojik sorunlar, fiziksel problemler gibi sebepler bu alışkanlığın oluşmasına yol açabilir.


Özgüven eksikliğinden oluşan şüpheler insanda dikkat dağıtma yolları aramayı iter. Yetersiz beslenme yüzünden dudağı çatlayan insanlar çözümü dudak yeme alışkanlığı kazanmakta bulurlar.


Dudak yada yanak yemenin başlaması ile beraber birçok kötü durum ve rahatsızlık meydana gelir. Dudak kanseri, tat alalama sorunu, ağız kokması ve dış görünüm yüzünden oluşan problemler örnek verilebilir. Bunlar ortaya çıkmış olan sorunlardan bazılarıdır.


Bu Alışkanlıktan Kurtulmak İçin;


1- Konu hakkında özverili olmak gerekir. Bir daha kesinlikle dudağım yemeyeceğim diyebilmeniz gerekir.
2- Sıkıntı ve stresten uzak durmak gerekir. Etkilendiğinizi sorunları kafaya takmayın. Sürekli bir şey ile ilgilenebilirsiniz.
3- Alışkanlık olduğu için farkında olmadan dudak yiyebilirsiniz ancak moralinizi bozmayın ve önerileri dikkate alın.
4- Ağzınız boş kalmasın. Bu karar alındıktan sonra sürekli sakız çiğneyebilirsiniz. Yada meyve, sebze ve yemek yenilebilir.
5- Kararlılık kesinlikle bırakılmamalıdır.


 

Devamını oku

Bebek Beslenmesi Nasıl Olur ?

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde beslenebilmeleri için doğumlarından sonra bebeği doğru beslemek çok önemlidir. Bebeği ilk aylarda en iyi besleyen madde anne sütüdür. Anne sütü bebeklerin ihtiyaçlarının tamamını karşılar ve alerji oluşumu önüne geçer. Bununla birlikte bebeği enfeksiyonlara karşı koruyan antikorlar içermektedir.


Doğumun hemen ardından bebek emzirilmeye başlanmalıdır. Anne sütü bebek için ortalama 5 ay boyunca tek besin kaynağı olması gerekir. Anne sütü bebeğe yeterli gelmiyorsa süte destek olacak besinler doktor kontrolünde alınması gerekir. Doktor tavsiyesi olmadan veya doktor kontrolü yapılmadan mama ve ya bu tarz ürünleri bebeğe vermeyin.


Doğumun ardından birkaç gün içerisinde oluşan anne sütü, bebek için gereken mineral ve vitaminlerin bütününü içerir. Bu yüzden anne sütüyle bebek tamamen sağlıklı beslenir. İlk ünlerde anne sütü sarı gelir. İlerleyen dönemlerde anne sütü daha beyaz bir hal alır.


Değişik sebeplerden dolayı her anne bebeğini emziremez. Bu sebeple anne sütüne alternatif olarak hazırlanmış mamalar tercih edilebilir. Temizlik yönünden anne ve babalara hazır mama almaları önerilmektedir.


Ev yapımı mamalar bebekler için risk oluşturabilir. Bebekler ev yapımı mamadan gereken mineral ve vitaminleri almayabilirler. Bu yüzden doktora danışarak bebek için en uygun mama tercih edilmelidir.


Bebeğin her gün düzenli saatte ve düzenli bir miktarda beslenmesi büyük önem taşır. Düzenli mama saati hem anne baba hem de bebek için kolay olur.


 

Devamını oku

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Elmacık Kemiği Estetiği

Yaşlanma ile beraber meydana gelen kötü görünümü ortadan kaldırmak için yapılan işlemlerden biri elmacık kemiği estetiğidir. Elmacık kemiği, küçültülebilir veya büyültülebilir. Bu uygulamalar doktor muayenesi ve insanın isteğine göre farklılık gösterebilir. Eğer büyütülürse, bu durum ağızdan alınacak bir doku ile yapılır.


Ameliyat sırasında bir ağrı sorunu olmaz fakat ameliyatın ardından bir müddet ağrı ve şişme görülebilir. Yemek yiyememe gibi problemler oluşabilir. Çünkü ameliyat ağız kısmının üst bölümünü etkiler. Ameliyatın herhangi bir riski bulunmaz. Riski her ameliyat gibidir.


Elmacık kemiği düzleştirme veya büyütme işlemlerinden çoğunlukla silikon tarzı maddeler tercih edilir.


Ameliyat sırasında lokal ve genel anestezi hasta durumuna göre doktor belirler. Ameliyatın ardından aynı gün hastaneden çıkış yapabilirsiniz. Ameliyattan çıktıktan bir süre kadar pansuman görülmez. Dikişler kendi kendine düşer. 1 Haftanın ardından normal yaşamınıza dönebilirsiniz.


Tek sorun tam iyileşme süresidir. Bu problem değildir ancak doktor sizleri bu konuda önceden uyarır. Bu konu hakkında hastanın sabırlı olması çok önemlidir. Beklediği gibi çabuk iyileşme olmaz. 5 Aydan önce hasta tam olarak ameliyatın sonucunu göremez fakat iyileşme gerçekleşir.


Eklenmiş veya alınmış parçalardan sonra yerine oturma süresi ortalama 5 ay kadardır. Bu süreden önce elmacık kemiği kısmında değişme olabilir. Bu konuda sadece sabretmek gerekir.


 

Devamını oku

Bebeklerde İshal Nasıl Geçer ?

İshal problemi vücudun kısa bir süre içerisinde çok fazla oranda sıvı kaybetmesine sebep olur. Yetişkin insanlarda olduğu gibi ufak yaştaki bebeklerde de ishal problemi tehlikeli sayılabilecek bir rahatsızlıktır ve ihmal edilmemesi gerekmektedir.


Vücutta yeteri kadar sıvı olması sağlık yönünden büyük önem taşır. İshal yüzünden kaybedilen sıvı acil bir şekilde yeniden vücuda alınması gerekir. Vücudun 3-4 litre kadar suya ihtiyacı vardır.


Maden suyu, papatya çayı ve rezene çaylarıyla sıvı takviyesi alınabilir ve vücudun ihtiyacı olan sıvı oranı elde edilebilir. Bebeklere 1 çay kaşığı yardımı ile bu çayları içirebilirsiniz. Bununla birlikte çocukların gelişimine de etki yapan anason çayı takviyesi verilebilir.


Anason çayı, çocuğun midesini rahatlatıp gaz ve tuvalet sorunlarını çözer. Çocuk yaklaşık 2 ayını doldurduğu zaman anason çayını her gün 150 gram kadar vermek hem sizin hem de çocuğun rahatlığı için iyi olur.


Bebek 6 saatten fazla ishal olduysa, bitkin ve yorgun düşüyorsa, ateşi yükseliyor ve kusuyorsa, yeteri kadar su almıyor ve yemek yemek istemiyorsa vakit kaybedilmeden çocuk doktoruna götürülmesi gerekir. Doktorun vereceği ilaçları düzenli olarak verip çocuğu bu sorundan kurtarabilirsiniz.


İshal söz konusu olduğu zaman temizliğe ayı bir özen göstermek gerekir. İshal problemi olan insan ve onun yakınları kesinlikle hijyen konusuna önem vermelidir. Aksi halde rahatsızlık kişiyi daha çok etkisi altına alabilir. Bebeğin istem dışı olsa bile dışkısına temas etmemesin dikkat edin ve ellinizin temiz olmasına özen gösterin.


 

Devamını oku

Bursa Gezilecek Yerler

Atatürk Müzesi; Atatürk’ün konakladığı Çelik Palas otelidir. Çekirge caddesi üzerinde yer alır. Otel yanında yer alan müzede Atatürk’ün kaldığı dönemde kullanmış olduğu eşya ve fotoğraflar bulunur.


Osmanlı Evi Müzesi, Osmanlı evi müzesi ahşap bir binadır. 17. Yüzyıl süslemesi karakteristik özellikleri sergiler. Muradıya semtinde 2. Murat külliyesi karşısında bulunur.


Türk İslam Eserleri Müzesi; 1414-1424 Senelerinde Mimar Hacı İvazın yaptırdığı bir müzedir. Yeşil medrese Bursa merkezde külliyesiyle beraber yer alır.


Arkeoloji Müzesi; İ.Ö 3000 Senesinde bizans döneminde kullanılan eserler gösterilir. Kültür parkta yer alan müzede bithynia ve mysia bölgelerinde yer alan eserler sergilenir.


Ulu Cami; 1396- 1400 Tarihleri arasında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazid tarafından yaptırıldı. Ulu caminin kuzey bölgesi cepheleri, üstü tuğlalar ile örülen iki minare yapılmıştır. Bu minarelerin kaides mermerdir.


Orhan Bey Cami; Osmanlı sultanlarından Orhan beyin yaptırdığı bir camidir. 1339 Yılında yaptırılmıştır.


Yıldırım Cami; 1390 Senesinde yapılan cami Yıldırım Beyazid tarafından inşa ettirilmiştir.


Karaçay Deltası; Önemli bir kuş alanıdır. Marmara Denizi güney kıyısnda yer alır.


Uludağ; Bursa’nın 36 kilometre güneyinde yer alan Uludağ’da günlük etkinlik, trekking ve kampçılık yapılabilir.


 

Devamını oku

Komşu Çiftlikte Arkadaşının Hayvanını Çaldı 6 Ay Ceza Aldı Simdi Tutuklu




Adananın Ceyhan ilçesinde H.k(15) Facebook üzerinde oynanan komşu çiftlik oyunu yüzünden hayatını mahvettti.
Alınan bilgiye göre H.k Facebook üzerindeki kişilere "Beni ekleyin size hileler yaparım hayvan ve kredi alırsınız" Seklinde yazı göndererek kendisini ekleyen kişilerden email ve sifre istedi ardından hesaplara giren H.k komşu çiftlik oyununa yöneldi ve tüm hayvanları kendisine aktardı bu sekilde yaklasık olarak 1000 hesapda sanal hırsızlık yaptıgı belirlenen H.k Duyarlı bir aile tarafından sikayet edildi. Babası Savcı olan Ö.z nin hayvanları H.k tarafından calınınca babasına söyledi ardından Savcı babası tarafından acılan davada Facebook üzerinden H.k nın ip adresi ögrenildi. Cafeden girdigi belli olan h.k Cafede bulunan güvenlik kameraları ve sokak kameraları sayesinde tespit edildi. H.k yaptıgından pişman oldugunu belirtirken başına böyle bişey gelebilecegini tahmin etmedigini ve, Sırf hayvan caldıgında bişey olmasın diye fake(sahte) hesap ve ev ip adresi cıkmasın diye cafeden girdigi ögrenildi Adana merkezde hakim karşısına çıkarılan H.K 1 yıl 10 ay hapis cezasına captırıldı, Hakim sanıgın hafifletici unsur olarak gördügü pişmanlıgından kaynaklanarak cezasını 6 ay'a indirdi H.K nın yaptıgı acıklamaya göre cok pisman oldugunu ve bida asla komşu çiftlik oynamayacagını, ve sanalda kimseden hırsızlık yapmayacagını acıkladı. H.K nın Cezasının kesinleşmesinin ardından Aynı şekilde komşu çiftlik üzerinde hayvanı çalınan ve kandırılan 69 kişi daha Cumhuriyet baş savcılıgına suc duyurusunda bulundu
Devamını oku

Mısır gezilecek yerler

Mısır, her insanın yaşamında bir defa gezmek, görmek ve yaşamak isteyeceği bir şehirdir. Piramit sırları, firavun gizemi, çöl sıcakları, deve gezisi, nil nehri, sahil şehirlerinde bulunan lüks tatil merkezleri ile tam bir rüya ülkedir.


Piramitler; Mısır piramitleri nil nehri yakınında giza bölgesinde yer alır. Kahiredeki modern yaşamın çölün başladığı kısımdır.


Mısırda büyük küçük birçok piramit yer alır. Fakat en fazla dikkat çeken giza bölgesinde bulunan piramitlerdir. Burada yer alan piramitlerin tamamı, firavunlar tarafından yaptırılmıştır. Piramitlere yaptıran firavunun ismi verilmiş ve piramitlerin içerisinde firavunların mezarı yer alır.


Mısır dünyanın yedi harikası piramitleriyle, gizemli sırlar ile oldu bir ülkedir. Keops, kefken, mikerinos ve piramit koruyucusu tfenks en fazla ilgi çeken piramitlerdir.


Nil Nehri; Mısırda en fazla ilgi çeken gezilerin başında nil nehri yer alır. Nehir üstünde yapıla turlarla Mısırın bütün güzelliğiyle güzel bir gezi yapabilirsiniz.


Kahire; Mısırın çöl havası, piramit gizemi haricinde sehirleşen, kalabalık ve yoğun bir şehirdir. Kahireye gidildiği zaman görülmesi gereken ilk yer arkeoloji müzesi olmalıdır.


Piramitler, firavunlar ve mumya hakkında öğrenmek istediğiniz herşey bu müzede bulunur.


Kahire Kulesi; 187 Metre yükseliği bulunan kulenin en büyük özelliği, farklı mimarı haricinde, üst bölümünde bulunan restorandan gözüken nil nehri ve kahire manzarası eşsizdir.


İskenderiye; İskenderiye şehri Mısırın modern şehridir. Modern ve şekilli bir mimariyle yapılan mimarileri, Mısırın diğer yüzünü gösterir. Bu kent büyük iskenderin Cleopatrayı tanıdığı şehir olarak bilinir.


 

Devamını oku

3 Temmuz 2011 Pazar

Google plus acıldı ama :) Giremiyoruz diyenler??

Naber Arkadaşlar? Google Plus'a son 48 saat icinde üye olabilen varmı? ben olamadım davetiye geldi bi arkadaş gönderdi.. ama davetiyeyle tıkladıgım halde sonuç başarısız dünki yazımı okudunuzmu okuyun tıkla oradada bahsetmiştim google üye alımını durdurdu... herkese aynı mesajı veriyor siz email adresinizi bırakın biz haber edelim dercesine.. bende bıraktım olur ya denk gelirde google plus davetiyesi gelirde üye oluruz diye:) google + a üye olmak icin acele etmeyin davetiye var ama google plus'a bi türlü giriş yapılamıyor herkes google plus davetiyesi - yok google plus davetiyesi nerden bulurum , google plus davetiyem geldi ama giremiyorum, tarzı seyler söylüyor ki evet herkezde haklı bizlerde giriş yapamıyoruz davetiyemiz olmasına ragmen acele etmeyin bekleyin.. lütfen google plus hakkında detaylı bilgi ve tüm yardımları busitede olacak tıkla
Devamını oku

1 Temmuz 2011 Cuma

Google plusa davetiye bulma sistemi geldi google plus açıldı google plus a nasıl üye olunur

Az önce iyinet.comdan bi arkadaş twetterde bisey paylaşmamız karşılığında google plus davetiyesi göndereceğini söyledi:) hemen paylaştım:) sonra davetiye geldi tıkladım :( giriş yok tabi sinir oldum doğal olarak sonra googlede aradım felan haber3 bile:) email adresinizi gönderin davetiyenizi gönderelim demiş ama ben telefonu modem olarak kullandığım için 2saat uğraşamadim aklima böyle bi blog açmak geldi:) acaba ne kadar mantıklı bilmiyorum ama açtım iste kaybedecek neyim varki ? Mantıklı düşünecek olursak:) neyse bakalım:) şu google plusa kayıt olalım sizede davetiye yollarız:) yada yaparız biseyler

etiket:google plus a nasıl üye olunur, google plusa üye olma resimli,google plus nedir,google plus davetiye bulma ,google plus davetiye girmiyor,google +

Google Plus Hakkında Hersey Google Plus Destek'te Sitemizi Ziyaret Edip Bilgi Alabilirsiniz
www.googleplusm.blogspot.com
Devamını oku

Süper Can Oyna Süper Can oynamak istiyorum Süper Can Sitesi

Süper Can nasıl oynanir? Süper Can oyna Canli oyna , Süper Can indir oyna,Süper Can indirmeden oyna süper can sitesi neresi süper can nerede oynanır süpercan oynamak istiyorum süpercan hileleri
Devamını oku

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®