-->

15 Haziran 2011 Çarşamba

A101 Bim aktüel Ürünleri

A101 Bim Haftalık Aktüel ürünlerini www.aktuelurunler.net sitesinden bulabilirsiniz arkadaşlar sitede bulabileceginiz bazı başlıklar, Aktüel ürün nedir A101 Aktüel Ürünleri Bim Aktüel ürünleri bu marketlere ait haftalık aktüel yani indirimli ürünleri.. www.aktuelurunler.net sitesinden takip edebilirsiniz arkadaşlar..
Devamını oku

14 Haziran 2011 Salı

Yumuşak eller için

Kadınları daha güzel ve alımlı yapan şey ellerdir. Daha bakımlı ve hoş bir ele sahip olmak tüm kadınların en büyük isteğidir. Erkeklerde beğendikleri kadınların güzel ellere sahip olmasını isterler. Yumuşak ve güzel ellere sahip olmak için yapılması gerekenleri sıralayacak olursak öncelikle ellere en çok zarar veren şeylerden başlayabiliriz:


Gereğinden fazla sıcak ve soğuk olan her şey el ile doğrudan temas halinde olduğu sürece zarar vermektedir. Aynı şekilde ph değeri yüksek olan deterjan ve temizlik ürünleri de elin düşmanı olarak ön plana çıkarlar. Çocukluktan herkesin aşina olduğu bir konu varsa o da ellere doğrudan toprağın temas ettirilmesidir. Toprak elde bulunan su ve yağ hücrelerini bünyesine toplayarak bakımsız ellere sahip olmanızı sağlamaktadır.


Ellerinizi korumak için neler yapmanız gerekmektedir?


Öncelikle sularda yapılacak her türlü işlem için bulaşık eldiveni kullanmaya özen göstermelisiniz. Aynı şekilde yapılan her türlü işlemde pamuklu eldiven tercih ederek ellerinizin daha fazla yorulmasını da önleyebilirsiniz. Zorunlu olarak bu yöntemlerden hiç birini uygulayamıyorsanız el losyonu kullanmayı hiçbir zaman ihmal etmemeniz gerekmektedir. Aynı zamanda ıslattığınız elinizi düzgün bir şekilde durulamak ve üzerinde deterjan izi de bırakmamak da büyük bir önem teşkil etmektedir.


Ph değeri insan vücuduna yakın olan sabun kullanmakta cildin yıpranmasını engelleyecektir.


Haftada bir kere yağ oranı yüksek bir krem ile elinize masaj yaptıktan sonra yatmayı deneyebilirsiniz. Avuçlarınızı kadife bir eldiven içerisine koyarak da yatabilirsiniz. Kadife eldiven cilde masaj yapacaktır. Aynı zamanda yaşlılığın etkileri olan bazı leke ve cilt izlerinde de özel bakım gerektiren kremlerin kullanılması önem taşımaktadır.


Salatalık ve benzeri cilt dostu sebzelerin tüketilmesi ve mümkünse ellere masaj yapılarak uygulanması da faydalı olacaktır. Uygulanan bu yöntemlerin devamlı olarak tercih edilmesi ilk günkü gibi bakımlı ellere sahip olmanızı kolaylaştıracak etkiler arasındadır.


 

Devamını oku

13 Haziran 2011 Pazartesi

Mersin gezilecek yerler

Silifke ilçesinde Astım mağarısına gitmeden önce, Cennet-Cehennem mağarısını görmeden, Tarsus şehrinde St. Paul kuyusu, Eshab-ı Keyh, Kırkaşık bedesteni, Makam cami ve diğer tarihi eserleri görmeden, Anamur’da Anemurium harabeleri ve Mamure kalesi, Mut ilçesinde Alahan manastırını, Silifkede Uzuncaburcu, Erdemli ilçesinde Elauissa-sebaste örenyerini ve kız kalesini gezmeden Mersin’den dönmeyin.


Mersin şehrinin 320 kilometre uzunluğunda olan kıyı şeridi 108 kilometresi kumlu olan, doğal plajlardan meydana gelen bölge, tarihi ve kültürel yönden çok zengindir. Neolitik dönemden sonra gelilen bir yerleşim bölgesi olan Mersin’de, kalkolitik, hitit, roma,bizans ve Osmanlı’ya ait birçok eser vardır.


Mersinde Gezilecek Yerler;


1- Tarsus’da bulunan St. Paul kilisesi, uyusu, gözlü kule, donuk taş, Ashabı Kehf Mağarası, Kleopatra kapısı, roma yolu görülmesi gereken yerlerdir.


2- Mersun yumuk tepe ve soli harebeleri görülmes igerekir.


3- Anamur anamuryum harabesi ve mamure kalesi önemli tarihi yapılardır.


4- Aydıncık 4 ayaklı anıt mezarı Mersin’de görülmesi gereken bir yerdir.


5- Silifke Cennet-Cehennem, Silifke kalesi, tekir ambarı, jüpiter tapınağı, ayatekla, holmi öreni, Silifke afrodisyanı görülmesi gereken yerlerdir.


 

Devamını oku

Boston gezilecek yerler

Boston, ABD’nin en eski ve herşeyi ile tarih ile iç içe olan şehirlerinden biridir.


Tarihle birlikte şehrin verdiği imkanlar ve doğal güzelikler turistlere değişik gezi alternatifi sunar.


Charles River Gezi Bölgesi; Boston’un en huzur yerlerinden biris olarak görülen Charles river gezi alanında, yürüyüş, bisiklet, paten kaymaya kadar pek çok aktivite yapılabilir.


Güzel Sanatlar Müzesi; Ortalama 450 bin sanat eserinin bulunduğu güzel sanatlar müzesi new england bölgesinde bulunan en büyük sanat müzesi konumundadır. Dünyanın en geniş sanat müzelerinden birisi olarak görülür.


New England Akvaryumu; 1969 Senesinde yapılan akvaryum, ülkede bulunan en güzel akvaryumlardan biri olarak göze çarpıyor. 4 Kat yükseklikte binanın her yerinden görülen havuz, akvaryumun en ilgi çekici kısmı ve deniz yaşamının farklılığını sergiliyor.


TD Banknorth Garden; Bostos Celtic’in güzel sahasında maç izleyemezseniz bile müzesini gezmeniz gerekir.


Newbury Caddesi; Sekiz blokta butikler, salon ve lüks restorandların bulunduğu caddede alışveriş yapmak isteyenler için en iyi alternatiftir.


North End; Küçük İtalya olarak bilinen North End bölgesi, İtalyan kültürünü ABD’de tatmak isteyenler için var olan bir bölgedir. Küçük caddelerde bulunan restoranlar, kafeler ve pastenelerle kendinizi İtalya atmosferinde bulabilirsiniz.


Ördek Turları; Bostan’da kesinlikle yapılması gereken aktivitelerden birisi Duck Tours’tur. Kara ve denizde gidebilen, 2. dünya savaşı stili ilginç araçlar ile değişik bir boston turu yapabilirsiniz.


 

Devamını oku

Klima Nedir?

İçinde bulunduğumuz zaman içerisinde hava sıcaklığından memnun olmak pek mümkün değildir. Çünkü mevsim normalleri kelimesi yavaş yavaş geçerliliğini yitirmiş durumdadır. Hal böyle olunca evlerimizde ve devamlı olarak bulunduğumuz mekanlarda bize ısıtma/soğutma sağlayacak bir ürüne ihtiyaç duyulmaktadır.


Klima, temelleri yaklaşık olarak on sene önce atılan bir sistemdir. Çalışma prensibi ise ortamda soğutma çevirimi adı verilen bir yöntem ile ısı çekilmesi ve ortam sıcaklığının azaltılması şeklinde işlemektedir. Bir başka deyiş ile klima bir ortamda bulunan fazla nemin alınarak içeriye temiz havanın girmesinin sağlandığı mekanizmadır.


Bazen aşırı çalışma temposu ve sıcaklık çalışma verimini düşürebilir. Ya da içinde bulunan mekanın sıcaklığından hoşlanılmazsa o mekanda kalmak büyük bir zulüm haline gelecektir. Oysa sıcaklığın istenilen düzeye getirilebilmesi yaşam standardını artıran büyük bir etken olacaktır. Bu konuda yıllardan beri insanların en büyük yardımcısı klima olmuştur. Rahat yaşam, istenilen sıcaklık ve ekonominin birleşmesi doğrultusunda klima büyük bir yardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır.


Klimanın diğer soğutma sistemlerinden farkı ise sadece içeride bulunan havanın sıcaklığını ayarlaması değildir. Aynı zamanda mevcut nem miktarını da istenilen düzeye getirmesidir. Çünkü insan vücudu nem oranına karşı oldukça hassas bir yapıdadır. Klimaya iklimlendirme sistemi denilmesinin mantığı da budur.



Hayatımıza kattığı artılar ise en duyarsız kişiler tarafından bile kolayca anlaşılabilmektedir. Klima sayesinde yaşadığımız mekanları istediğimiz sıcaklığa ayarlayarak yüksek sıcaklığın bulunduğu yerlerde bile rahatça yaşama imkanı elde etmekteyiz. Aynı şekilde çalıştığımız mekanlarda yaz mevsiminin olumsuz etkilerinden rahatsız olmadan ve verimimiz düşmeden rahatça çalışabilmekteyiz.


Klima sayesinde yaşaması mümkün olmayan canlıları doğal yaşam merkezlerinde görebiliriz. Bu işlemde en büyük yardımcımız iklimlendirme sistemleridir.


Araçlarda  kullanılmaya başlanmasının ardından soğuk zincir sayesinde besin maddeleri bozulmadan taşınabilmektedir. Bu sayede bozkırın ortasında bile taze balık tüketebiliyoruz. Günümüz teknolojisinin ve gelişmelerin en büyük nimeti klimalardır.


Piyasaya ilk sürüldüğü günden günümüze kadar geçen süre içerisinde klima hem daha hızlı soğutma imkanı sunmuştur. Hem de zaman içerisinde daha ekonomik olmuştur. Şimdi ise sınırsız marka ve teknik hizmet ile iklimlendirmeye devam etmektedir.


 

Devamını oku

İtalyada Görülmesi gereken şehirler

İtalya’da gezmeye değen birçok güzel ve tarihi şehir yer alır. Şehirden şehre gitmenin en kolay yolu trenlerdir. Bunun sebebi İtalyan şehirlerinde araç kullanmanın bir hayli problemli olmas ve İtalya’nın kapsamlı tren sistemiyle biletlerin oldukça ucuz olmasıdır.


Şehir merkezlerini yürüyerek gezmek çok uygundur ve şehrin bu bölgeleri genellikle araba trafiğine kapalı olur. Büyük italyan şehirlerinin gelişen ulaşım ağlar vardır. Klasik İtalyan tatili yapabilmek için izlenmesi gereken 5 şehir vardır.


Roma


Roma, modern İtalya’nın başkenti konumundadır. Romanın her yeri tarihle süslenmiştir. Orta çağ kiliseleri, güzel çeşmeleri, müze ve rönesans saraylarıyla birçok antik kenti bulunur. Vatikan ve st. peters burada yer alır. Modern Roma hareketli ve yaşayan bir şehir konumundadır. Mükemmel restoranları ile gece yaşamının kalbi bu bölgede atar.


Venedik


Bir lagün gölü üstüne yapılan tek şehir konumundadır. Turistler için en çekici bölgelerden biri olmasıyla beraber İtalya’nın en romantik ve güzel şehirlerinden birisidir. Şehrin kalbi piazza san marcodur.


Gezilebilecek birçok müze, saray ve kilise bulunur. Venedik kanalları boyunca gondol ile gezmek oldukça ilgi çekicidir. Venedik, İtalya’nın kuzeydoğusunda yer alır ve doğuyla batı arasında tarihi bir köprü görevi üstlenir.


Floransa


Rönesans döneminin önemli mimari ve sanatsal merkezlerinden birisidir. Duomo ve Baptistery bölgeleri insanları büyüler fakat geniş meydanları bütün yıl boyunca turistler yüzünden kalabalıktır.


Milano


Şık dükkanları, sanat galerileri ve restoranları ile bilinen Avrupa’nın en zengin şehirleri arasındadır ve İtalya’nın birçok kentine oranla daha hareketli bir hayat vardır. Şehirde zengin kültür mirası ve sanat vardır. Şehirde bulunan La scala dünyanın en ünlü opera binasına sahiptir.


Napoli


İtalya’nın en canlı şehirlerinden biridir. Roma’nın güney bölgesinde bulunur ve güney İtalya’nın en önemli şehri konumundadır.


 

Devamını oku

Klima Nasıl Isıtır?

Klimanın ısıtması sistemi termodinamik ile doğrudan alakalıdır. Aslına bakılırsa klimaların yapılış amacı soğutmaktır. Çünkü ortamda ki nem dengesinin değiştirilmesi soğutma sistemlerinde daha mantıklı sonuçlar elde etmiştir. Ama soğutma işleminin şiddetle isteneceği kadar sıcak yazlar geçirilen yerlerde kışında bir miktarda olsa ısıtmaya gerek duyulmaktadır.


Bu noktada devreye yine klima girmesi için bir ısıtma sistemi de klimalarda oluşturulmuştur. Isıtma sistemi ise soğutma sistemi ile aynı mantıkta çalışmaktadır. Klimanın içinde tutulan akışkan ısıtılır ve fazı değiştirilerek gaz hale getirilir, sonradan içeriye girmeden önce tekrar sıvı faza geri döndürülür ve içeriden bir miktar hava çekimi sağlanır. İçeriye sıvı halde verilirken ortam da bulunan yoğunluk farkından dolayı hava fazına geçerek içeriyi ısıtır.


Klimanın ısıtma ihtiyacı günümüzde soğutma ihtiyacı kadar çok ilgi görmektedir. Çünkü günümüzde en az yakan infrared ısıtıcılar bile en çok yakan klimalardan daha masraflıdır. Hal böyle olunca orta ölçekli soğukların yaşandığı mekanlarda ısıtma işleminin klimalar yardımıyla yapılması çok mantıklı olmaktadır.


Klima yapısı gereği ortamda bulunan nem miktarını değiştirerek iklimlendirme özelliği sağlayan bir cihazdır. Klima ile ısıtılan bir oda ile kalorifer ile ısıtılan bir oda arasında ciddi rahatlık farkı bulunmaktadır. Kalorifer ile ısıtılan odanın daha kuru ve nem açısından verimsiz olduğu açıktır. Oysa klima nem dengesini devamlı olarak koruduğu için daha rahat etmenizi sağlayan bir sistemdir.


Günümüzde inverter klima sayesinde içeride bulunan havanın ne kadar ısıtılacağı kendiliğinden ayarlanabilmektedir. Bu da çok mantıklı ve kısa sürede ısınma anlamına gelir. Aynı zamanda bu klimalar ile ısınmanın son derece ekonomik olduğunu söylememize gerek yok sanırım.



İklimlendirme çalışması oldukça ciddi bir iştir. Size kışın ortasında yazı yaşatabilir. Bu durumda hasta olmamak için belirli bir ayarda sabitlemek en mantıklısıdır. Uzmanlar doğrudan klima altında kalmanın sağlıksız sonuçlara sebep olduğunu bildirmektedir. Bu sebepten dolayı klima çalışırken kendinizi biraz korursanız olumsuz sonuçlardan korunabilirsiniz. İnverter klimalarda ise bu sonuçlara kesinlilkle mahal verilmemektedir. Çünkü dikine ısıtma teknolojisi sayesinde hava ile temas etmenizi engellemektedir.


 

Devamını oku

12 Haziran 2011 Pazar

VRF Klima Nedir?

Günümüzde klimanın bulunmadığı yer yok denecek kadar azdır. Ama bazı noktalarda yada işletmelerde tek bir şahıs üzerine birden fazla klima çalışmak zorunda kalabilir. Bu klimaların sayısı çoğaldıkça tüketecekleri enerji birbirinden bağımsız olacağından dolayı maliyetinin de bir o denli fazla olması gerekmektedir.


Bu nedenle vrf klimalara ihtiyaç duyulmaktadır. Vrf klimalar bir dış ünite yardımıyla birden fazla klimanın aynı şekilde çalıştırılmasını sağlayan sistemdir. Bu sistemin temel özelliği bu klimaların birbirinden bağımsız bir şekilde çalıştırılmasına olanak sağlamasıdır. Tabi ki bu sistemin çalıştırılabilmesi için gelişmiş bir sistemin bulunacağı bir yere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebepten vrf klimalar genellikle çatı katında konuşlandırılmaktadır.


Uzun vadede düşünüldüğü zaman vrf klima yüksek kazanç sağlamaktadır. Kazancın bu denli yüksek olmasının birkaç sebebi bulunmaktadır. Öncelikle birbirinden bağımsızçalışan split klimalara oranla hem daha güçlü btu gücü sağlar. Hem de toptan çalıştığından dolayı daha rahat çalışma ortamının oluşmasına izin verir.


Her şeyden önce multi klima sistemi olduğundan dolayı ekonomik çalışma olanağı sağlar. Aynı zamanda yüksek bir yerden ve tek bir kaynaktan çıkan sistem dolayısıyla daha ekonomik ısınma ve soğuma imkanı oluşturur. Aynı zamanda sessizdir. Vrf klima çok düşük alan harcadığından dolayı sistematik bir şekilde kullanılması mümkün olan bir buluştur.



Bu klimalarda daha çok insanın konforu baz alınmıştır. Bir yerde klima çalışırken başka bir yerde çalışmaması söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda yapılan araştırmalarda vrf klimaların normal klimalara oranla çok daha zor bozulduğu ortaya çıkmıştır. Tek bir noktadan yapılacak bakım sayesinde bakım masrafları da minimuma inmektedir.


Bir diğer artısı ise bu sistemlerde kullanılan soğutucu akışkanlar ozon tabakasına dost olacak şekildedir. Bu sebepten dolayı bile kullanılması önemlidir. Aynı zamanda bina da otomasyona uygun şekilde soğutma sağlanabilir. Diğer büyük bir artısı ise özellikle soğuk olması istenilen bir bölgede soğuk ayarda çalışırken sıcak bulunması gereken bir alanda sıcak ayarda çalıştırılabilir olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı diğer sistemlerden tamamen ayrılmaktadır. Tüm büyük şirketler ve ortak kullanım alanlarında kullanılabilmektedir. Yapı olarak ayrı ayrı odaların bulunduğu her yere uyumludur.


 

Devamını oku

Kıbrıs Gezilecek Yerler

Kıbrıs’ta yerleşime ait ilk kalıntılar neolitik çağa aittir. Defalarca el değiştiren Kıbrıs, 1570 senesinde Lefkoşa’nın Osmanlı devleti tarafından ele geçirilmesi ile 300 yıl gibi bir süre Osmanlı toprağı sayıldı.


Kıbrıs tamamen bir tarih adasıdır. Her bölgesinde ünlü isimlere ve devirlere ait kalıntılar vardır.


Girne Kalesi; 7. Yüzyılda araplara karşı şehrin korunabilmesi için yapıldı. Kalenin yenileme işlemi 1373 yılında Cenevizliler kuşatmasıyla durdurulmuş ve sonra devam edilmiştir. Venedikliler şehri aldıklarında Osmanlıya karşı inşa etmiş fakat bu önleme karşın 1570 senesinde Osmanlı’ya teslim etmişlerdir.


Byffaveneto Kalesi; Girne dağlarında 950 meyre yükseklikte olan kale, lüzinyalılar zamanında hapishane olarak görev görüyordu. Adı Aslan Şatosu olarak bilinirdi. Buffavento kelime anlamı rüzgara boyun eğmeyen demektir. Kaleden bakıldığında toros dağları ve lefkoşanın mükemmel manzarası görülebilir.


Bellepais Manastırı; Gotik mimarının eşsiz örneklerinden birisidir. Beşparmak dağları eteklerine kurulan bir kaledir. Adı fransızcada Barış manastırı anlamı taşır.


Türk milletinin Kıbrısı almak üzere olduğu zamanda venedikliler lefkoşayı savunmak için kentin etrafındaki eski lüzünya surlarının yerine 1567 senesinde lefkoşa surlarını yapmışlardır. Daire biçiminde 3 mil çevresi bulunan surların üstünde her biri bir kale sayılacak 11 tane burç ve 3 tane kapı bulunur.


 

Devamını oku

Prag gezilecek yerler

Prag kenti binlerce sene Avrupa’nın güneyini kuzeye bağlamakta olan ticaret yollarının kesişmiş olduğu bölgede kuruludur. Bu bölgede paleotilik ve neolitik çağlardan kalma birçok yapı vardır. İ.Ö 500-200 arasında bölgede kent yerleşimi başlamış, sonra slavlar ve avarlar bu bölgeye yerleşmişler. Günümüzde prag şehrinin olduğu bölgede kurulan ilk yerleşim 9. yüzyılin 2. yarısına kadar uzanır. Smetana’nın libuse operasına da konu olan efsaneye bakacak olursa prag prenses libuse ve premysl hanedanını başlatan kocası premysl tarafından kuruldu


Old Town Square; Nehrin batı bölümünde bulunan meydan, Prag şehrinin tarihi bir merkezidir. Jan hus heykeli, tyn kilisesi ve belediye binası bu meydandadır.


Nove Mesto; Kafeleri, müzeleri, tiyatroları ve alışveriş merkezleri ile Prag şehrinin görülmesi gereken başka bir bölgedir.


Charles Köprüsü; Eski kent meydanında bulunan özel bir yapıdır. 1357 Senesinde yapımına başlandı.


Petrin Parkı; Parkın içinde eyfel kulesi model alınarak yapılan bir gözlem kulesi bulunur. Elektrikli araç sizi kulenin en üst seviyesine çıkartır ve mükemmel bir manzara ile karşı karşıya kalırsınız.


Prag Kalesi; Prens Borijovun yaptırılan kale, günümüzde Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yaşar.


 

Devamını oku

Klima Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Klima almak son dönemlerde ciddi bir problem haline gelmiştir. Çünkü klima alınacak mekanın özellikleri ve istenilenler ciddi bir etkendir. Aynı şekilde farklı markaların kampanyaları ve fiyatlar arasında bulunan uçurumlar da kafaları karıştırmaktadır. Bazı özelliklere kullanmayacağımız halde daha fazla para ödemek mantıksız olmaktadır.Bu konuda size yardımcı olacak biri yoksa, bazı insanlar bu durumdan faydalanarak ihtiyacınız olmayan bir klimayı size satabilir.


Klima alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus klimanın kullanılacağı mekanın büyüklüğüdür. Yeterli derecede büyük olan bir mekanda doğru btu değerlerine sahip olan bir klima kullanılabilir. Btu değeri küçük olan bir klima alırsanız ısıtma ve soğutmada istenilen verimi almak için daha uzun süre açmanız gerekir bu durumda kar etmekten çok zarar edersiniz.


Aynı zamanda içinde bulunduğunuz mekanın temizlenmesi ve bakterilerden arındırılması da büyük bir önem taşımaktadır. Bu konuda en büyük yardımcınızda tabi ki inverter klima olmalıdır. İnverter klimalar eşsiz teknolojisi sayesinde dışarıdan gelecek her türlü toz, koku, polen ve bakterilere karşı koruma sağlamaktadır. Bir çeşit filtreleme özelliği sayesinde daha rahat bir şekilde yaşamanızı garanti altına alır.

Mekanın büyüklüğüHava sirkülasyonuNasıl bir ısıtma/soğutma istenildiğiKlimaya ne kadar ihtiyaç duyulduğu, göz önüne alınmalıdır.

Eğer klimanın kullanılacağı alan tahmin edilenden daha büyükse yada hava sirkülasyonu fazlaysa bu konuda da yer ve tavan tipi split klimalar tercih edilebilir. Bu klimalar pek çok noktadan aynı anda hava veren özelliği sayesinde daha kısa sürede iklimlendirme sağlayabilir.



Aynı şekilde iyonizer klimalar negatif iyonların arındırılmasını sağlayarak daha rahat etmenize yardımcı olur. Bu konuda iyonizer klima almayı da düşünebilirsiniz. Aynı şekilde bu konuda uzman olan markalardan da yardım alabilirsiniz. Yardım aldığınız markalar da ciddi şekilde size yardımcı olacak bir satış sorumlusu bulunmaktadır. Bu satış sorumlusu eşliğinde oldukça kısa bir süre içerisinde istediğiniz bilgiyi alabilir ve istediğiniz klimayı bu şekilde bulabilirsiniz.


Klima alırken özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederiz çünkü aldığınız klima ile yıllarca idare etmek durumunda kalabilirsiniz.


 

Devamını oku

Gaziantep gezilecek yerler

Gaziantep’te paleolitik, neolitik, kalkolitik, tun devrine, hitit, med asur pres İskender Selefkosler roma, bizans, abbasiler ve Selçuklulara ait birçok eser yer alır. Hitit döneminden sonra Gaziantep önemli bir dini merkez haline gelmştir. Hitit baş tanrısı olan Teşupun kutsal şehri olarak bilinir.


İsmi ile anılan Antep fıstığıyla birlikte bu yöre murfak sanatıyla da ünlüdür. Yöreye özgü olarak yapılan baklava ve lahmacun tarzı Antep spesiyaliteleri ünlüdür. Ayrıca bakır ve sedef işlemeli mobilyaları kesinlikle görmeniz gerek.


Kilis; Suriye sınırına yakın bir bölgededir. Gaziantep yolu üstünde yer alan Kilis, Asurluların arşivine kilizi olarak girmiştir. Kilis, pamuk ve ipek dokumacılı için ayrıca deri ürünleri açısında önemli bir yerdir.


Gaziantep Kalesi; Türkiye’de günümüzde ayak kalan en iyi kale örneklerinden birisidr. Kalenin ne zaman ve kimin yaptırdığı bilinmemektedir. Kale üstünde hamam kalıntısı, sarnıçlar ve birçok değişik yapı kalıntısı vardır.


Dülük Antik Kenti; Gaziantep merkezinin 10 kilometre kuzeyinde, günümüzde dülük köyünde, tarihi ipek yolunun üstünde bulunur.


Karkamış Harabeleri; Gaziantep şehir merkezine 75 kilometre uzakta, Mezopotamya havası orta kısmında bulunan karkamış, antik çağda doğunun önemli sanat ve kültür merkezi konumundaydı.


Yesemek Açıkhava Müzesi; Ortalama 100 dönemlük alanı olan yesemek taş ocağı ve heykel atölyesinin nasıl işletildiği, hangi malzeme ve tekniği kullanıldığını anlatan dünyanın ilk heykel atölyesidir.


Rumkale; Rumkale-hromgla bir kale şehridir. Gaziantep merkezinin 25 kilometre doğusunda, Fırat nehri ve merzimen çayının birleştiği yerde sarp kayaklıklar üstünde yükselmektedir.


 

Devamını oku

Ağız kokusuna bitkisel çözüm

Ağız kokusunu geçirmeden önce ağız kokusunu nedenini bilmek gerekir. Ağız hijyeni çok önemlidir. Ağız ve diş temizliğiyle beraber ağızdaki yer alan kötü kokuyu bazı besin ve yiyecekler ile geçirebilirsiniz.


Peynir; Peynir ağzın PH dengesini ayarlar. Bununla birlikte çürüklere karşı koyarak yeni çürük oluşumunu önler. Şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilen peynir, şekerin diş çürütmesini önler.


Yeşil Çay; Yeşil çayda yer alan fluorid diş çürümesini önler. Bakterilerin ölmesi nedeniyle ağzın kokması önlenir.


Kivi; Kivi de diğer meyvelere oranla daha çok C vitamini vardır. C vitamini diş eti için faydalıdır ve bakterileri öldürür. Bu şekilde ağız kokusu önler.


Yoğurt; Kalsiyum yönünden oldukça zengin bir besindir. Dişler için yararlıdır. Dişle alakalı problemleri yok eder ve ağzın kokmasını önler.


Maydanoz; Sarımsak, soğan yada sigara gibi rahatsız eden kokuları geçirmek için yararlıdır.


Çilek; Çilek diş ve dişetlerine yararlıdır. Diş taşı oluşumunu önler. Ağızda oluşan kokuyu geçirir.


Kuru Yemişler; Kuru yemişler bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturur. Diş taşı oluşumunu yok eder. Ağızda oluşan kokuyu önler.


Elma; Kabuğu ile beraber yenildiği zaman dişleri kuvvetlendirir ve temizler. Diş arasında oluşan artıkları temizler ve bakteri oluşumunu önler.


 


 

Devamını oku

11 Haziran 2011 Cumartesi

Ağva gezilecek yerler

Gözünüzü kapatarak iki dere arasında bulunan bir kasaba hayal edin. Kasabanın sırtını bir tarafta mavi denize, diğer tarafını ise yemyeşil bir ormana yaslayın. Tekneye binerek nehir boyunca mükemmek doğa ve denizin keyfini çıkartın. Bir fotoğraf makinesi ile bu güzelliği ölümsüzleştirin.


Nehir boyu gittikçe aquaverde, el rio, alesta ve diğer konaklama tesisleri ve diğer konaklama merkezlerinde kalabilirsiniz. Şehir gürültüsünden ve karmaşasında uzak, doğa ile baş başa kalınabilecek en güzel bölgelerden birisidir.


Ağva Avcılık; Ağva kara ve deniz balıkçılığını seven insanlar için eşsiz bir yerdir. İlginç ve heyecan veren av istiyorsanız yaban domuzu, ceylan, çakal ve kuş avına çıkabilirsiniz.


Plaj Voleybolu; Son dönemlerde ülkemizde sahil kasabalarında en fazla ilgi gören plaj voleybolu Ağva belediyesi katkısıyla yapılan yarışma büyük ilgi görüyor.


Doğa Yürüyüşü; Tatil, sağlık ve güzellik için bulunmaz bir nimettir. Ağva civarında bakır koylar, adacıklar ve orman içinde doğanın güzelliği içinde oksijen miktarının fazla olduğu bir bölgedir. Ağva şehrinde bisiklet ile gezinti ayrı bir zevktir. Tatil günlerinde insanların büyük kısmı bisiklete binerek sahil yolunda gezerler.


Karadeniz kıyısında kendisine has eşi olmayan bir bölgedir Ağva. Temiz plaja, denize ve sıcak kumlara sahiptir.


 

Devamını oku

Meme Ağrıları

Meme ağrısı, kadınlarda memeyle ilgili olarak en sık görülen şikayetlerdendir. Ağrı, bir yada iki memede birden ve farklı şiddetlerde olabilir. Bu ağrıların ancak %15-20’sinde tedaviye ihtiyaç vardır. Memede ağrı şikayeti ile hekime başvuran hastaların en büyük korkusu kanser olasılığıdır. Gerçekte, meme ağrısı ile kanser arasında direkt bir ilişki yoktur. Meme kanserinin bir çok bulgusu yanında, memede ağrı olanı çok azdır. Ağrının nedeni, memenin kendisinden kaynaklanan patolojiler olduğu gibi, meme çevresindeki kas, eklem ve kemiklerde oluşan hastalıklar da olabilir.

Memede periyodik olarak menstürasyonla (regl) ilişkili ve periyodik olmayan, sürekli olmak üzere iki tip ağrı meydana gelir.

Periyodik ağrı

Meme, hormonlara duyarlı bir organdır. Regl dönemlerinden sonra yumurtalıklardan salgılanan östrojen ve progesteron hormonu, memeyi süt vermeye hazırlar. Bu hormonlar, memedeki süt kanallarının ve süt yapan hücrelerin büyümelerine ve çoğalmalarına neden olur. Bu nedenle de menstürasyon öncesi memede su retansiyonu ve hacim artması yaparak gerginliğe neden olur. Menstürasyonun başlamasıyla birlikte meme içinde oluşan yapılar involüsyona uğrar ve tekrar eski haline döner. Memedeki bu hücre çoğalmaları ve involüsyon sonucu fibrokistik yapılar oluşur. Menstürasyon öncesi dönemde memede gerginlik ve ağrı normaldir. Ağrı ve gerginlik hissi, periyodun başlaması ile kaybolur. Bazan bunun şiddetinde artmalar görülebilir. Meme ağrılarının %70-80’i bu şekilde görülür. Genellikle 30-40 yaşlarında daha sık görülen periyodik ağrıların nedenleri

arasında; hormonal (östrojen ve progesteron) değişiklikler, regl düzensizlikleri, prolaktin hormonunun artması, doğum kontrol hapları, menopoz döneminde hormon replasma tedavisi, stres, üzüntü, aşırı tuzlu beslenme, fazla kafein alımı ve yağlı besinlerin tüketilmesi bulunur.

Ağrıyla ilgili tavsiyeler

• Memeyi alttan deslekleyen uygun sütyen kullanmak,

• Tuz alımını azaltmak,

• Kafein alımını azaltmak,

• Yağ alımını azaltarak lifli gıda ve meyve alımını artırmak,

• Kilo almamak, yürüyüş ve egzersiz yapmak.

Periyodik ağrının tedavisi

Memede oluşan regl öncesi periyodik ağrıların %20’sinde ilaçla tedaviye gereksinim vardır. Aspirin, parasetamol veya antifilojistik ilaçlar, ağrının azalmasında etkili olurlar. B1 – B6 ve E vitamin peraparatları ve çuha çiçeği yağı memede rahatlama sağlar. Bromokriptin, danazol gibi ilaçlar da çok gerekli olduğu zamanlarda kullanılır.

Nonperiyodik ağrı

Periyodik olmayan (non periyodik) ağrılar, regl dönemlerine bağlı olmaksızın oluşur. Ağrı, memenin belirli bir bölgesinde hissedilir ve genellikle 40-50’li yaşlarda görülür. Bazan kolda, omuz veya koltuk altında da ağrı hissedilir. Ayrıca omuz, kol ve adalede oluşan hastalıklardaki ağrı da memede hissedilir.

Travma, memede hızlı büyümüş makrokistler, fibroadenom, meme iltihapları, süt kanalı etrafında oluşan iltihaplar ve stres, büyük pandüle memelerde yağ nekrozu oluşması memede ağrılara yol açar. Ayrıca miyalji, omuz ekleminde romatizmal hastalıklardan kaynaklanan ağrılar memede de hissedilir.

Nonperiyodik ağrının tedavisi

Tedaviler ağrının tipine göre değişiklik gösterir. Büyümüş kistlerin aspirasyonu, meme içerisinde büyüyen kitlelerin ameliyatla çıkartılması, meme içinde veya süt kanalı çevresindeki iltihapların antibiyotik ilaçlarla kurutulması, stresin yol açtığı ağrılar için stres giderici ilaçlar alınması, kas ağrısı veya romatizmal nedenlere bağlı meme ağrılarında nedene yönelik tedavi yapılması bu yöntemlerden bazılarıdır.


View the original article here

Devamını oku

İnverter Klima Nedir?

Teknolojinin gelişmesini hayatımızın her evresinde görebiliyoruz. Aslına bakılırsa teknolojik gelişim demenin rahatlık anlamına geldiğini daha iyi anlayabiliriz. Yaşadığımız her dönemde geliştirilen yeni teknolojik aletler eskilerine oranla daha fazla rahat etmemizi sağlamıştır. Aynı şey klimalar için de geçerlidir. Normal klima sahibi olan bir insan inverter klima aldıktan sonra hayatında yaşanan değişimin kendisi de farkında olacaktır.


İnverter klima, bu teknolojiler arasında en gelişmiş ve en ekonomik olanıdır. Klimalar piyasaya ilk sürüldüğü günlerde oldukça pahalı ve ekonomik olarak yorucu aletlerdi. Oysa günümüzde soğutma teknolojileri arasında bir maliyet hesaplaması yapılırsa ne kadar ekonomik oldukları gözle görülebilir.


Bilindiği gibi klima bir mekanın nem dengesini değiştirerek içinde bulunan mekanın ısıtılması/soğutulması işlemini üstlenen cihazlardır. Belirli bir sıcaklık ayarında sabit tutulduğu takdirde oldukça rahat ettirebilir. Ama bazı mekanlar devamlı olarak hava sirkülasyonuna sahip olmaktadır. Bu durumda klimanın çalışma gücünde oynamalar yapılması gerekmektedir.


Bu konuda verilecek en büyük örnek, insanların sıklıkla gelip gittikleri mağazalar olabilir. Normalde sirkülasyon göz önüne alındığında 9000 BTU luk bir klimaya ihtiyacı olan bu mekanda insan sayısı az olduğu zamanlarda yaklaşık olarak 7000 BTU luk bir klima iş görebilir. Bu sebepten alınacak büyük çaplı bir klima ekonomik olmayacaktır. İnsan sayısının az olduğu zamanlarda ekstradan enerji tüketimine sebep olur. Oysa inverter klima bu gibi durumlara kesinlikle ihtiyaç duymaz inverter klimalar mekanların ne güçle çalışması gerektiğine kendisi karar verebilen klimalardır. Dolayısıyla sizi fazla enerji masrafından da korumuş olur.



Aynı zamanda gelişmiş teknolojisi sayesinde kısa bir süre içerisinde mekanlarda bulunan tüm havayı temizleyebilir. Yeni vereceği havanın içinde bakteri ve polen oluşumunu da engeller. Dolayısıyla yaşam alanlarınıza yüzde yüz temiz hava girişi olur.


Klimalarda soğutma işlemi olduğu zamanlarda ciddi bir problem yaşanmaktadır. Soğuk hava direkt olarak size geldiği zaman hastalanmanız içten bile değildir. Oysa inverter klimalar bu olaya da çözüm getirmektedir. Dikey soğutma sistemi sayesinde soğuk hava doğrudan size gelmeden içinde bulunduğunuz yerin soğutulmasını sağlamaktadır.


 

Devamını oku

3 Haziran 2011 Cuma

2. Grup Harfler Çalışmaları i-n-o-r-m Hece ve Metinler – 1. Sınıf

2. GRUP HARFLERDE ÖĞRETİLECEK


HECE- KELİME-CÜMLE


VE


METİNLER


( i )


(heceler – kelimeler)


*il   *ili   *lila   *elli   *it    *iti   *itti   *elti


*etti   *etli   *ile   *til-tatil   *aile  *elit   *ilet


*ali-Ali   *atilla-Atilla


(cümleler)


*Ali alet al.               *Ali ile Atilla el ele.


*Ali eti Talat’a ilet.       *Atilla aleti itele.


*Ali eli ile teli itti.        *Ela laleli aleti al.


*Ali ile Atilla   itti.  *Ela el etti.


*Ali eti tat.               *Atilla lila lale al.


*Ali ile Ela el ele,         *Elli lale al.


(metinler)


*Lila Lale                     *El Ele


A a a lila lale                 Ali ile Ela


Ali, lila lale al.                El ele.


Al , Ali al.                    Atilla ile Lale


Lila lale al.                    El ele.


Elli lila lale al.                 Ata ile Talat


Elle elle al.                      El ele.


( n )


(heceler- kelimeler)


*an  *ana   *en   *ene   *nane  *anne   *nal  *enli


*anla   *in   *ini   *nine   *nin-ninni   *nar  *tan-Tan  *altan-Altan  *nil-Nil   *tan-tantana


*tane  *entel  *lat-anlat


(cümleler)


*Anne nal al.    *Nine nane al,  *Tane tane   al.


* Nine taneli  al.  *Altan eline anten al.


*Nil, tatil ilan etti.   *Ali ailene tatilini anlat.


*Nalan Nil’e anlat.   *Nil tane tane anlat.


(metinler)


*Anlat                         *Nine


Nil, Tan’a nineni anlat.       Nine, tane tane anlat.


Tan, Nil’e anlat.              Ali, eline tel al.


Talat’a anlat.                 Nalan elli tane lale al.


Altan’a anlat.                Nil, taneli  al.


Tane tane anlat.


Anlat, anlat anlat,


Anlatan anlatana.


( o )


(heceler-kelimeler)


*ol         *olta     *ot   *oto    *ton  *tonton


*on    *ona    *nat-onat    *nota     *otel


(cümleler)


*Onat not et.      *Ali tatilini ona anlat.


*Ninene oteli anlat.     *Altan on tane oto al.


*Olta ile  tut.    *Onat o at anal al.


*Ali ata ot al.    *Ela oltanı at.


*Nalan eline olta al.     *Onat ata ot at.


(metinler)


*O Ne?


O ne Onat, o ne?


Tonton nine.


O ne Altan, o ne?


Tonton nine.


O ne Nil, o ne?


Tintin nine.


(r)


(heceler- kelimeler)


*ar    *ara     *er    *erol-Erol     *alara-Alara


*nar    *ler   *lar    *rana-Rana    *eren-Eren


*ter-noter     *alt   *ron-ront     *tar-tart    *lira


(cümleler)


*Alara nar al.      *Erol atari al.


*Erol oteli ara.       *Erol, Ertan nereli?


*Rana noter ol.   *Atlar, telleri atlar.   *Eren o tren. *Nalan tere al.   *Nar al, onar onar tart.


*Niran internet on lira.


(metinler)


*Ne arar?                *Eren


At ne arar, ne arar?        Eren  al.


Tarla tarla ot arar.         Nalan’a  at.


İt ne arar, ne arar?         Nalan on lira al.


İri iri et arar.              On tane   al.


Rana ite et, ata ot al.        Al Nalan  al.


Tart tart al.                  Erol’a  al.


(m )


(heceler-kelimeler)


*em  *emre-Emre   *eme      *itme     *mer-mert


*mar-mart     *tar-tart    *mon-mont   *mete-Mete


*mine-Mine    *meltem-Meltem    *mimar   *millet


*roman  *matara  *limon *emine-Emine  *temel-Temel


(cümleler)


*Emre treni itme.    *Mert roman al. *Emre limon al.


*Meltem limon tart.  *Emre mimar ol.


*Leman elin terli mi?  * Tomar tomar lale al.


*Emel elli metre tel al.     *O mont Mete’nin mi?


*Tamer limonu tat.


(metinler)


*Narin Atlar                  *Emine


A a a onlar at.                 Mini mini Emine


On tane narin at.               Al eline 1 lale.


Metin, onlara ot at.             1lale 2lale.


Metin o atlar terli.             Emine lale la.


Atların terini al.                la emine la.


O atlar narin atlar.


2. Grup Harfler Çalışmaları i-n-o-r-m Hece ve Metinler – 1. Sınıf,İlköğretim 1. Sınıf harf çalışmaları,İlköğretim 1. sınıf düzeyi inorm harf ve metin çalışmaları

birinci sınıf 2 grup harfler    

 

Devamını oku

1. Grup Harfler Çalışmaları e-l-a-t Hece ve Metinleri 1. Sınıf

1. GRUP HARFLERDE ÖĞRETİLECEK


HECE-KELİME-CÜMLE


VE


METİNLER


(e-l)


*el  *ele*elle   *el ele


*el ele


El ele


Ele ele   ele.


Ele ele   ele.


( a )


(heceler-kelimeler)


*al   *ala *lal  *alla   *ela-Ela    *lale-Lale


(cümleler)


*Ela lale al.    *Lale lale al.   *Ela lale el ele.


*Ela ala lale al.  *Al Ela, lale al.  *Lale   al.


*Ela   al.


(metinler)


*Lale                         *Lale


A a a lale.                   Al Ela al.


Al Ela al.                    Ela lale al.


Ela, lale al.                   Elle elle al.


Al lale al.                    Al lale al.


Lale lale al.                  Lal, lale al.


Elle elle al.


( t )


(heceler-kelimeler)


*et     *ete    *tel   *ette   *at   *ata   *tat   *alt   *atla   *atlet   *lat   *Talat    *alet


(cümleler)


*Talat ata atla.    *Ata atlet al.  *Ela et tat.


*Lale alet al.   *Ela   tat.  *Talat tel al.


*Talat et al.   *Ela al   tat.   *Ata  al.


(metinler)


*El Al Tat.               *Ela


Ata et al.                Ela et al.


Ela et al.                 Ela ete elle.


Ata, Ela et tat.           Ela tel al.


Tat. Talat et tat.          Ela ete telle elle.


İlköğretim 1. Grup Harfler Çalışmaları e-l-a-t Hece ve Metinleri 1. Sınıf,İlköğretim 1. Sınıf Harf Çalışmaları,İlköğretim 1. Sınıf Düzeyi elat Hece ve Metin Çalışmaları,2011 2012 e-l-a-t hece ve metin çalışmaları

el ele lale  ela ile lale el ele metni    

 

Devamını oku

3. Grup Seslerle Harflerle İlgili Çalışmalar İlköğretim 1. Sınıf

3. Grup Seslerle U-K-I-Y-S-D Harflerle İlgili Çalışmalar,İlköğretim 1. Sınıf U K I S Y D Harfleri İle İlgili Çalışma Etkinlikleri İndir Yükle,1. Sınıf Düzeyi 3. Grup Seslerle İlgili Çalışma Etkinlikleri,1. Harf Çalışmaları,Word dosyası indir yükle


 

Devamını oku

2 Haziran 2011 Perşembe

İlköğretim 1. Sınıf Hece Tablosu Kitabı İndir Yükle

İlköğretim 1. Sınıf Hece Tablosu,Hece Kitabı İndir,1. Sınıf Hece Tablosu Word Belgesi,Hece Kitabı İndir,1. Sınıf Düzeyi Hece Tablosu çalışması Etkinliği İndir Yükle,İlköğretim 1. Sınıflar İçin Hece Tablosu,Hece Tablosu Excel Word Belgesi Dosyası Yükle


 

Devamını oku

Harfleri Alfabetik Sıraya Koyma Yerleştirme Etkinliği 1. Sınıf

İlköğretim 1. Sınıf Harfleri Alfabetik Sıraya Koyma Çalışması,İlköğretim 1. Sınıf Harfleri Sıraya Yerleştirme Çalışması,Kelimeleri Alfabetik Sıraya Dizme Çalışması Etkinliği İndir Yükle,Alfabetik Sıraya Yerleştirme Çalışması 1. Sınıf



 

Devamını oku

“U,u “Harfi Okuma Metni Çalışması İlköğretim 1. Sınıf

İlköğretim 1. Sınıf  U harfi metin okuma Çalışması, U Harfi Okuma Çalışması İndir İlköğretim 1. Sınıf,U u Harfi Çalışması İndir,İlköğretm 1. Sınıf Düzeyi U Harfi Örnek Metin Çalışması,U Harfi ile İlgili Metin Cümle Doldurma Tamamlama Çalışması İndir Yükle word Dosyası


 

Devamını oku

1. Sınıf Harflerin Eğik ve Düz Yazılışı Okunuşu Etkinliği Çalışması

Türk Alfabesi Harflerin Yazılışları ve Okunuşları,İlköğretim 1. Sınıf Harflerin Yazılışı ve Okunuşu Etkinliği,1. Sınıf Düzeyi Eğik Harf Yazma Çalışması,Alfabenin Okunuşu ve Yazılışı Çalışması Dosyası İndir,1. Sınıf Harf Çalışmaları,1. Sınıf Harflerin Alfabenin Okunuşu Yazılışı Yazımı Çalışması



 

Devamını oku

E-L-A-T-İ-N-O-R-M Çalışma Sayfası Etkinliği İlköğretim 1. Sınıf

E-L-A-T-İ-N-O-R-M Çalışma Sayfası İndir,İlköğretim 1. Sınıf  E-L-A-T-İ-N-O-R-M Çalışma Etkinliği İndir Yükle,E-L-A-T-İ-N-O-R-M 1. Sınıf Veli Öğrenci Çalışma Etkinliği Dosyası,elatinorm Harfleri İle İlgili Çalışma Etkinliği Sayfası,1. Sınıf Harf Çalışmaları

function gizle() {var x=document.getElementById('reklamlar').style;var y=document.getElementById
Devamını oku

İlköğretim 1. Sınıf Zıt Anlam Eş Anlam Etkinliği Kelime Çalışması

İlköğretim 1. Sınıf Zıt Anlam Eş Anlam Etkinliği Çalışması,1. Sınıf Zıt Kelime Çalışması,1. Sınıf Eş Anlamlı Kelime Çalışması,Eş Yakın Zıt Karşıt Anlamlı Kelime Boşluk Doldurma Etkinliği,1. Sınıf Zıt Anlam Kelime Çalışması,1. Sınıf Yakın Eş Anlamlı Kelimeleri Bulma Çalışması,1. Sınıf Eş Yakın Zıt Anlamlı Kelime Bulma Çalışması


1 s ınıf türkçe dersi eş anlamlar  1 sınıf eş anlam zıt anlam etkinlik  1 anlamlılar zıt an  eş anlam etkinlik  eş anlam 1 sınıf  e  1 sınıf karşıt anlamlı  1 sınıf eş ve zıt anlam etkinlikleri  1 SINIF eş anlamlı kelimeler  eş ve zıt anlamlı kelimeler 1 sınıf    

 

Devamını oku

Bu konuyu google kac dakikada indexler? Aksaraylım

Bu eklenti içindeki linkleri çoğalttığımız zaman çok kötü bir görüntü oluşuyordu.Şimdi css teknolojisi kullanarak bu sorun halledilmiş mouse ile üstüne gelince açılıyor.Hemen Kurmaya başlayalım
Blogger Paneli-yerleşim-html düzenle-ctrl + f yardımıyla bulunuz.
Devamını oku

Anasayfaya Üste Git Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®